USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Харчування дітей у луцьких ДНЗ подорожчає

21 Грудня 2016 15:57
Харчувати дітей в луцьких дошкільних навчальних закладах та школах стане дорожчим вже з нового року. Сума збільшиться на 8%, безкоштовне харчування пільгових категорій, натомість, лишається.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21-го грудня.

Як поінформував начальник управління освіти Луцької міськради Олег Гребенюк, грошова норма витрат на харчування однієї дитини вдень збільшиться на 8,1 %. З його слів, це пов'язано із підвищенням видатків на саме харчування.

Відповідно до ухвалених змін, вартість буде така:

- для дітей віком до 3-х років – 14,00 грн.;

- для дітей віком від 3-х до 7-ми років (в тому числі для дітей класів віком 6 років) – 17,30 грн.;

- для дітей, батьки яких постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС: до 3-х років – 14,00 грн., від 3-х до 7-ми років – 17,30 грн.

Зауважимо, що батьки платять лише 60 % від вартості. А в сім'ях, де є троє і більше дітей – сплачують 50 %.

Пільгове-безплатне харчування буде для таких категорій дітей, батьки яких: малозабезпечені, військовослужбовці та працівники правоохоронних органів (на період їх відрядження для участі в АТО), уклали контракт зі Збройними силами України на час їх перебування в зоні АТО, загинули у ході антитерористичної операції; проходили військову службу в АТО та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи, а також діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, мають сукупний дохід менший прожиткового мінімуму. Окрім того, право на безкоштовне харчування мають діти-інваліди.

Окрім подорожчання харчування в ДНЗ, міськрада виділить більше грошей і на харчування пільгових категорій у школах - 17,00 гривень в день на одну дитину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Вася Показати IP 21 Грудня 2016 16:15
ОТ і подорожчала мінімалка. А ще більше з людей заберуть. А Міністр Рева ще не знає ? Нащо цей популізм і піар з підвищенням якщо на все вже ціни подорожчали
Аби був з того толк Показати IP 21 Грудня 2016 16:15
Моя дитина відвідує ДНЗ№37 (на 40-му). Дитина після садочка практично біжить додому, бо дуже голодна, це при тому, що ми живемо неподалік садочка, якби ще довелося доїжджати маршруткою, то я не знаю, що б робила. Проте, працівники кухні вже скоро будуть боком проходити в дверях, бо по ширині вже просто не пройдуть. Порції мізерні, бо на 15грн. в день мають наїстися діти в садочку і всі члени сім"ї працівників ідальні. Не раз, гуляючи з дитиною, помічала, з якими торбами виходять з роботи працівники кухні, явно, не халати і тапочки там несуть. А дітей кормлять щодня перловою кашею, як риб в ставку. Хотілося б, щоб мій коментар прочитали владці і відреагували на нього, перевіривши чим і в якій кількості годують дітей нашого садочка, зваживши порції і працівників кухні. Вже пора працівникам кухні заповнювати декларації, де вказати їхню вагу і джерело походження цієї ваги.І Ольгу Фреймут не завадило б запросити, хай би побачила порції, які дають дітям і вагу порції, яка вказана в меню, яке складає медсестра. Я згідна доплачувати за харчування, але за харчування власної дитини, а не дітей працівників кухні.
гпз до Аби був з того толк Показати IP 21 Грудня 2016 16:30
в садку № 22 такаж ситуація
Баба Люда до Аби був з того толк Показати IP 21 Грудня 2016 16:40
Ой не бреши!!!
Анонім до Аби був з того толк Показати IP 21 Грудня 2016 17:25
Я повністю підтримую Вас, так як живу в будинку навпроти садочка і ці торби бачу майже кожного дня , не розумію чому це все замовчується ,зробити один день засаду і діти не будуть голодні . Колись в садочку на вулиці Ветеранів була така ситуація і її таким чином вирішили .
До аби був з того то Показати IP 21 Грудня 2016 17:32
Ніколи не писав ніяких коментарів, але прочитав Ваш і цілком з Вами згідний на 100%, хоче живемо в іншому районі Луцька, я також згідний з тим щоб платити чи доплачувати за харчування своєї дитини, але не членів сімей працівників кухні і інших працівників ДНЗ. Просимо одного, контролювати норми витрат та споживання кожної дитини, а не тупо списувати норми споживання на одну дитину з"їла вона, чи була повний день в ДНЗ (сніданок, обід, полуденнок, чи інше), чи взагалі була і т.д.. і саме головне чи дотримуються тих норм працівники їдалень і особливо керівництво ДНЗ. Хоча скажу, чесно ми можемо говорити (писати) багато на цю тему, але треба діяти...............................
21 Показати IP 21 Грудня 2016 17:48
В садочку 21 аналогічна ситуація,несуть ті торби всі працівники кухні,інколи і завідуюча там добренько задіяна.Це все всі добре бачать.Зате порції смішні для наших діток.За що піднімати ціни?
Мама Показати IP 21 Грудня 2016 18:54
І в 26-му те саме, ще гірше...
Бабуся Показати IP 21 Грудня 2016 19:42
Жах!!!! Всі прекрасно знають ситуацію і мовчать , а працівники кухні і далі (ця проблема тягнеться роками ) об" їдають дітей . Я розумію , були часи, коли держава виділяда кошти ,продуктів було багато вони. діти були ситі, то і працівники кухні могли собі щось" потягнути" , а зараз ,коли батьки платять за харчування з тих мізерних зарплат , лізти батькам в кишеню і сунути торби з продуктами для своєї сімї - це ГАНЬБА !!!!!!! А діти приходять додому голодні - це НЕПРИПУСТИМО !!!!!! Управління освіти м .Луцька ,зверніть увагу і щось робіть, поки діти не втрачають свідомість .
Добродій Показати IP 21 Грудня 2016 23:19
Давайте всі дружньо попросимо Ольгу Фреймут відвідати проблемні ДНЗ нашого міста, в цей список допишу ще садочок № 8 і СШ № 16, в цій школі взагалі жахи творяться на кухні.Управління освіти м .Луцька ,зверніть увагу і розберіться на кінець з цим безладом , доки батьки не збунтувались і не почали вирішувати ці проблеми своїми методами.
тато Показати IP 22 Грудня 2016 00:10
на жаль, жахи творяться не тільки на кухні, а взагалі у всій системі освіти. Діти у школі 26 у другу зміну навіть харчуватися не хочуть, оскільки спеціально подають усе холодним! або продають дубову піцу, яку ніхто вгризти не може, а якщо й вгризе, то де ознака здорового харчування? проте новий директор закриває очі на це, на поведінку вчителів, які принижують учнів, кажучи, що ти на олімпіаду прийди для кількості, тобто для галочки у школі, а хто піде на місто вже й так відомо!!!!!!!!!!! То вже хоч би мовчали і не ранили дітям душі!!!!!!!! а от форма учнів - це основне, з чого треба починати, чи дивитися, щоб батьки часом не зайшли на поверх, бо струть підлогу чи протопчуть дірку. Як можна вдавати, що наводиш порядок, якщо таке неподобство відбувається? або якщо дитина пішла в суботу на олімпіаду і пропустила якісь уроки, то автоматом отримує проблеми, бо вчитель злиться? от і вся суть наших шкіл і ще багато чого
Мама Показати IP 22 Грудня 2016 08:07
Щоб діти добре харчувалися, потрібно ввести додаткове харчування, як в нашому 10- му садочку. Да це дорожче, але харчування прекрасне. Такі запіканки смачні, щодня фрукти, риба, м'ясо. Ми з батьками добивалися кілька років, але слава Богу добилися. І тепер всі задоволені!)))
мама Показати IP 22 Грудня 2016 19:52
так, в 10 садку справді добре і смачно харчують дітей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus