USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За європейські кошти у волинські ПТУ закуплять обладнання

1 Лютого 2017 08:46
312 тисяч євро виділили Волині на закупівлю обладнання для ПТУ у рамках спільного проекту з Рівненською областю та Єврокомісією. Міжнародний тендер на закупівлю вже оголосили.

Робота по іноземному гранту розпочалася ще в 2014-му році. Саме того року був підписаний тристоронній договір про співпрацю між Єврокомісією та Волинською і Рівненською областями.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна.

«Це спільний проект Волинської та Рівненської областей, відповідно. Вже два роки відбувається підготовка та навчання людей, які будуть працювати. Зараз оголошено міжнародний тендер на закупівлю. Це мають бути верстати та обладнання для профтехосвіти. В рамках проекту покращення системи підготовки професійних кадрів у Волинському субрегіоні, на нашу область припадає 312 тисяч євро», - інформує Плахотна.

Зауважимо, вартість навчання одного учня в професійно-технічному училищі на 10 тисяч гривень вища, ніж школяра. Проте значна частина випускників ПТУ іде працювати не за фахом, а теперішня якість освіти таких випускників не задовольняє роботодавців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аватар Показати IP 1 Лютого 2017 14:57
А радянське обладнаня куда дінуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus