USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За 20 днів чиновники «оздоровили» 49 тисяч дітей

20 Червня 2011 17:56
Понад 49 тисяч волинських дітей протягом червня вже встигли відпочити у дитячих закладах відпочинку та оздоровлення.

Про це доповіла головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко під час обласної селекторної наради у понеділок, 20 червня.

За словами чиновниці, в області цьогоріч розпочали роботу 593 дитячі заклади. Нині на Волині продовжують функціонувати 139 дитячих закладів відпочинку і оздоровлення: 2 санаторії, 11 заміських та 126 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей.

Проте не розпочали роботу стаціонарні оздоровчі заклади «Орлятко» (село Сирники Луцького району) та нововолинський табір «Шахтар». Янко розповіла, що в «Орлятку» несвоєчасно і неякісно зробили ремонт водогінних мереж, через що СЕС тут зафіксувала нестандартні проби питної води. А «Шахтар» просто не реалізував путівки.

«Під загрозою друга зміна у таборах «Веселка» (Горохівський район), «Сонячний» (Луцький район), «Барвінок» (Іваничівський район). Тут теж нереалізовані путівки», – зазначила Янко.

Під час селектору головний санітарний лікар також запевнила, що першочергова увага СЕС приділяється організації харчування у таборах.

Янко розповіла, що у пришкільних таборах Ковельського та Володимир-Волинського районів на дворазове харчування однієї дитини виділяють лише по 6,5 гривень. Це, за словами чиновниці, не дозволяє виконати норми харчування, передбачені постановою Кабміну.

«У зв’язку з цим не організовується дієтичне харчування, не проводиться вітамінізація страв. Зокрема, в Ковельському районі в пришкільних таборах були зменшені порції… На сніданок готувалися чай з булочкою або бутерброди», – пояснила вона.

Найбільша ж сума коштів на харчування у пришкільних таборах виділяється у Луцьку – 14 гривень. Хороша ситуація, розповіла Янко, і у Ратнівському районі – 12 гривень, а також Любомльському і Старовижівському – по 10 гривень.

«Голови районних державних адміністрацій і бойові зами, міські голови теж. Сьогодні-завтра особисто відвідати всі пришкільні табори, не пришкільні, ваші і не ваші, відомчі, невідомчі заклади, де оздоровлюються діти. Сьогодні-завтра. Післязавтра – крайній день. Я більше, як впевнений, що добра половина з вас ні сном, ні духом не знає, що це таке і де це відбувається», – висловився під час селектору голова ОДА Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нік Показати IP 20 Червня 2011 21:01
Оздоровлення це добре. Але не таким шляхом як воно проводиться в цьому році, коли в примусовому порядку дітей заставляють йти в ці табори та по селах доводять з адміністрації план скільки дітей повинно бути кожен день.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus