USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За скандальний журнал візьметься парламент

22 Березня 2011 16:01
Голова підкомітету з питань базової освіти Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України Леся Оробець не виключає, що питання журналу «Щедрику-Ведрику», в якому було принижено галичан, можуть винести на розгляд парламенту, якщо його не вдасться вирішити у Львові.

Про це ZAXID.NET повідомила в коментарі Леся Оробець.

Вона зауважила, що не можна допускати до друку видання, які принижують будь-яку частину суспільства перед іншою.

Крім того, вона наголосила, що залишається «під питанням» той факт, як у журналі з’явився гриф про рекомендацію видання Міністерством освіти і науки, молоді та спорту.

«Я знаю, що мер Львова дав доручення міському управлінню освіти розібратися в цьому питанні. Подивимось на їхнє рішення, якщо питання не буде вирішено, дійсно, будемо піднімати його в парламенті», – сказала Леся Оробець.

Водночас вона зауважила, що тут йдеться про «питання адекватного контролю з боку Міністерства» а також контролю редакторського.

«Якщо вони вже взялися за це, то це мають бути якісні матеріали», – резюмувала народний депутат.

Як інформував ZAXID.NET , у рекомендованому Міносвіти до передплати для всіх українських навчальних закладів І-ІІІ ступеня дитячому журнал і «Щедрику-Ведрику» галичани подаються як селяни, які мислять за принципом «на хлопський розум».

Після публікації інформації про журнал головний редактор журналу «Щедрику-Ведрику» Олександр Блюхар визнав, що образлива стаття про галичан, опублікована у випуску за грудень, справді є поганою, і взяв відповідальність за її появу на себе.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий доручив управлінню освіти Львова вивчити ситуацію з передплатою журналу «Щедрику-Ведрику».

«Я перш за все хочу подякувати тій вчительці, яка не змовчала, а через громадські організації надала розголосу цій історії. На цю хвилину нам уже відомо, що листи з рекомендаціями передплатити цей журнал отримали більшість львівських шкіл. Це справді ганебна річ, коли школам рекомендують вчити дітей на такій низькопробній літературі. Гарантую, що у Львові цього не буде. Я також сподіваюсь, що наші колеги з інших українських міст не допустять, аби їхніх дітей зомбували таким примітивом», - заявив Андрій Садовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus