USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За загибель риби у Турії платити відшкодування нікому

19 Травня 2011 11:23
Апеляційний господарський суд задовольнив скаргу Ковельського водоканалу, що не погоджувався із висновком господарського суду Волинської області про стягнення з підприємства шкоди у розмірі понад 842 тисячі гривень.
Комунальне підприємство мало заплатити таке відшкодування за скинуті два роки тому понад 121 тисячу кубометрів стічних вод, внаслідок чого у річці Турія масово загинула риба. Про це пише Волинь-нова.
Розмір відшкодування був встановлений на підставі актів дотримання вимог природоохоронного законодавства та лабораторних досліджень, за висновком Держекоінспекції у Волинській області.
На судовому засіданні представник Ковельського водоканалу, який ще торік працював юристом в екологічній інспекції, заперечив позов.
За його словами, коли екологи обраховували розміри шкоди, то користувалася «не тією» методикою.
Він також заявив, що екологи порушили вимогу наказу Мінохорони природи, який стосується порядку організації та проведення перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.
Заслухавши представників сторін та дослідивши наявні в матеріалах справи докази, господарський суд області дійшов висновку, що позовна вимога Держекоінспекції про стягнення з «Ковельводоканалу» шкоди у розмірі 842 тисячі гривень обґрунтована, а тому позов підлягає задоволенню повністю.
Однак підприємство-порушник не погодилося із таким рішенням і оскаржило його. Апеляційний суд скаргу задовольнив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus