USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Заходи на 8-9 травня у Луцьку. АФІША

5 Травня 2015 12:28
У Луцьку відзначатимуть День пам'яті та примирення і 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі.

Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження, яким передбачено низку заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Про це повідомили відділ інформаційної роботи міської ради.

8 ТРАВНЯ

Так, 8 травня о 10 годині відбудеться панахида за загиблими та покладання квітів до пам'ятного знаку “Поранений солдат” на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

У цей же день о 12 годині - покладання квітів до братських могил, пам'ятників та пам'ятних знаків у мікрорайонах міста.

Також 8 травня о 22 годині відбудеться мистецька акція “Перша хвилина миру”.

9 ТРАВНЯ

9 травня о 10 годині відбудеться вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

О 10 годин 30 хвилин на території стадіону "Авангард" (навпроти Меморіалу Вічної Слави) відбудеться відкриття солдатської кухні. Охочих частуватимуть справжньою фронтовою кашею. Ветеранів привітає піснею духовий оркестр Національної гвардії України. Захід відбувається за сприяння Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк".

Також 9 травня о 16 годині у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки розпочнеться святковий концерт.

У бібліотечних закладах міста відбудуться виставки літератури, зустрічі з ветеранами, години пам’яті, інші тематичні заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення та 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

У загальноосвітніх навчальних закладах, позашкільних установах міста проведуть тиждень Пам’яті, тематичні заходи, пов’язані з історичними подіями Другої світової війни, зустрічі з ветеранами війни, виховні години з залученням бійців АТО, в тому числі демобілізованих, екскурсії на тематичні виставки в обласний краєзнавчий музей, акцію “Лист – подяка ветерану”.

9 травня буде забезпечено безкоштовний проїзд ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб прирівнених категорій у міському пасажирському транспорті та таксі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 5 Травня 2015 14:15
Треба розуміти, що в Луцьку влада зірвала відзначення 70-ти річчя Перемоги над нацизмом. Заодно проігнорували Указ Президента Порошенка на цю тему.
Іра до Лучанин Показати IP 5 Травня 2015 16:15
що це ви городите?
До лучанина Показати IP 5 Травня 2015 14:27
Що ви маєте на увазі?
Лучанин Показати IP 5 Травня 2015 16:17
Маю на увазі розпорядження міського голови, де передбачено два дні лише заходи по вшануванню пам’яті жертв війни і то вибірково
Анонім до Лучанин Показати IP 5 Травня 2015 18:47
день памяті жертв має бути 22 червня, коли гітлерівська германія почала війну проти СССР. а 9 травня - це день перемоги. а не день жалоби/трауру. траур це тільки для колаборантів, тих, хто воював на стороні гітлера.
Максим до Анонім Показати IP 7 Травня 2016 19:49
При початку війни ніхто не знав про кількість жертв, павші підраховуються опісля. Тож згадуати їх потрібно по закінченню війни, а не на її початку До того ж 9 травня цього року - 70-а річниця ПЕРЕМОГИ! (акцентую увагу) а 8-е - день пам'яті, а не як ВИ пишете день жалоби і трауру.
Юра Показати IP 6 Травня 2015 16:04
Це день ганьби сучасної "путінської" Росії над братським народом України.
катерина до Юра Показати IP 9 Травня 2016 08:49
нам,сучасному поколінню , важко судити (тай хто дав право), але в цей день потрібно вшанувати пам"ять героїв всіх національностей, які віддали життя і здоров"я в боротьбі з нацизмом! Вічна їм пам"ять і царство небесне!
катерина до Юра Показати IP 9 Травня 2016 09:07
Вічна пам"ять героям всіх національностей, які віддали своє життя і здоров"я в боротьбі з нацизмом! В цей день треба згадати і цивільне населення, яке боролось з " чумою" в підпіллі і на оборонних об"єктах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus