USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Закордонні паспорти ДНР виготовляла українська міграційна служба

3 Березня 2016 12:06
Служба безпеки України викрила масштабну корупційну схему, організовану високопосадовцями Державної міграційної служби в Донецькій області. Чиновники через "дружні" туристичні фірми оформляли за прискореною процедурою закордонні паспорти місцевим мешканцям. Вартість "послуги" стартувала від 2000 гривень, - інформує Експрес.

Правоохоронці задокументували численні випадки заочного оформлення закордонних паспортів громадянам, які перебувають на тимчасово окупованих терористами територіях. Готові документи кур’єрами переправлялися до "ДНР". Перевіряється інформація щодо отримання паспортів учасниками незаконних збройних формувань бойовиків, - повідомляють у прес-центрі СБ.

Працівники спецслужби спільно з прокуратурою затримали у робочому кабінеті одного з керівників міграційної служби під час отримання від посередника понад десяти тисяч гривень за видачу паспортів. Під час обшуків у службових кабінетах міграційної служби та в офісах турфірм правоохоронці вилучили 120 000 гривень, 14 000 доларів США та документацію, що підтверджує незаконну видачу паспортів.

Чиновнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, його затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх посадовців та посередників, задіяних у корупційній схемі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus