USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зал підтримав оплесками рішення суду у справі волинського Героя АТО

21 Вересня 2015 22:00
Слухання по справі волинського бійця АТО Віктора Котика, якому інкримінують самовільне залишення частини, відбулося на Волині, - інформує Під прицілом.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 25 серпня воїну вручили повідомлення про підозру. Військова прокуратура Луцького гарнізону звинуватила старшого солдата в самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року.

Сьогодні, 21 вересня у Володимир-Волинському міському суді відбулось слухання по справі бійця АТО Віктора Котика, якому інкримінують самовільне залишення частини за частиною 3 статті 407 Кримінального Кодексу України.

Віктор Котик воював в Іловайську, звідки його протитанкова батарея виходила останньою. На жаль, хлопці не змогли вийти з оточення і потрапили в полон. За 3 дні їх обміняли, тож Віктора направили на реабілітацію. Згодом він прибув до військової частини, однак у зв’язку з розформуванням 51-ої бригади, він не знайшов своїх командирів і не отримував жодних вказівок та завдань. Тож залишивши свої координати для виклику Віктор поїхав продовжувати лікування та реабілітацію. Зокрема, він перебував у медустановах Дніпропетровська, Вінниці та Луцька.

Тому своєї вини Віктор Котик не визнав одразу. Хлопець не погодився на мирову угоду з військовими прокурорами, адже в такому випадку він би отримав судимість, яка безпідставно очернила б ім’я Героя, який доблесно захищав Вітчизну і повернувся з полону. Варто зауважити, що 27-річний старший солдат Віктор Котик за бойові заслуги перед Батьківщиною отримав відзнаку «За воїнську доблесть».

Наразі його інтереси в суді захищає адвокат Василь Нагорний, якому вдалось «відбити» солдата у військової прокуратури. Зокрема, під час сьогоднішнього засідання у Володимир-Волинському суді задовольнили клопотання представника Віктора Котика, яким повернули обвинувальний акт назад у прокуратуру. Про це Василь Нагорний написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Зокрема, зі слів адвоката суддя Леонтій Канівець задовольнив клопотання про повернення обвинувального акту прокуратурі «в зв'язку з порушенням права на захист та «неконкретним» формулюванням обвинувачення», - йдеться в дописі захисника. Василь Нагорний також зауважує, що обвинувальний акт складав слідчий Олег Балакунець, який пішов на підвищення у Львів.

«Чи буде військова прокуратура оскаржувати це рішення, чи буде знову щось розслідувати – я не знаю. Сподіваюсь, що схаменеться і залишить Котика в спокою, щоб той зміг нормально пролікуватись… Не можна, так чинити з реальними бійцями, що вижили під Іловайськом, які побували в полоні, нагороджені відзнаками і яким не надали належної медичної допомоги та реабілітації», - повідомив Василь Нагорний.

Зі слів адвоката, своїм рішенням суддя зірвав оплески в залі суду, адже підтримати Віктора Котика прийшли друзі і його командир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віра Показати IP 21 Вересня 2015 23:06
Дай, Боже, здоров'я правозахиснику і ПАТРІОТУ ВАСИЛЮ НАГОРНОМУ!
Надія Показати IP 22 Вересня 2015 00:06
Невже немає кого більше судити??? Всіх злочинців вже пересаджали???!!! Не там шукають!!!
василько Показати IP 22 Вересня 2015 09:39
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus