USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Замість ЗНО можуть ввести тест на на здатність до навчання

18 Жовтня 2014 14:47
В Україні розроблений тест на здатність до навчання, який може стати альтернативою сертифікатах зовнішнього незалежного оцінювання минулих років, ввести його можуть з 2016 року.

Про це розповів глава Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук в інтерв'ю ZN.UA.

Як зазначив глава УЦОЯО, тест на здатність до навчання практикується в багатьох країнах світу для тих, хто поступає не відразу після школи.

"Він допомагає визначити не рівень знань, а здатність вчитися", - пояснив Лікарчук.

"Тест у нас вже розроблений і апробований ще в 2009-му. Його треба тільки трохи" дотягнути ", враховуючи сьогоднішні реалії. Але університети повинні визначитися, на яку спеціальність вони вимагатимуть цей тест", - підкреслив він.

"У 2016 році ми будемо пропонувати ці тести вводити. На тлі всіх новацій, які ми пропонуємо в нинішньому році, вводити ще й цю нам важко", - додав глава УЦОЯО.

як повідомляло Інфориаційне агентство Волинські Новини, згідно з результатами ЗНО 2014 року, троє учнів луцьких шкіл набрали по 200 балів (максимально можливу кількість). Серед них – учень гімназії №21 (географія), учень школи №15 (хімія) та учень гімназії №14 (біологія). Учні десяти шкіл міста набрали в середньому понад 173 бали. Жодного результату нижче 124 балів не показали ЗНЗ № 21, 18, та 5, що свідчить про стовідсоткову успішність. Середній бал сертифіката медаліста у Луцьку становив 179,1 бали (174,9 – на Волині).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
досвід Показати IP 18 Жовтня 2014 15:07
І це правильно. Більшість студентів не можуть думати, але з допомогою репетиторів таки долають поріг вишів. Система 3-х З;зазубрив, здав ЗНО і забув.
ВОНО до досвід Показати IP 18 Жовтня 2014 16:32
ви мабуть з Танзанії чи Гвіани пишете? наші тупо купляють ВСЕ , а викладачі з радістю продаються за десяток другий доларів
досвід до ВОНО Показати IP 18 Жовтня 2014 17:32
Мусять купляти, бо ні голови, ні терпіння, щоб вивчити, нема. Існує інший гумвнніший вихід - піти гуси пасти після першої ж сесії. І не мучити ні себе, ні викладачів. Для 60%, якщо не більше теперішніх студентів доступний рівень освіти - ПТУ, І що ж їм, бідним, із цим робити? А перевірка здібностей при вступі має здійснюватись за тим же принципом, що і ЗНО: без участі викладачів вишу.
Лучанин до досвід Показати IP 19 Жовтня 2014 13:41
В Україні з/п викладачів напряму залежить від кількості студентів в групах... висновки робіть самі... А в Польщі НІ...
иван Показати IP 18 Жовтня 2014 15:57
а толку из етих вышев ? Дипломы им вручили а обучить забыли : Спрашиваешь простые вещи а они на тебья глаза таращат- : _ страшно к людьм посылать чтоб ничего неотчубучили а вот попить-погулять-попи*деть так хлебом некорми
абітура Показати IP 18 Жовтня 2014 16:08
Пора навести порядок на ВСТУПАХ у коледжі - за пару тисяч інвалюти "здають" ВСТУПНІ екзамени - одна тупизна вчиться (гроші є - розуму не треба). Чому всі говорять тільки про ВИШі, а тим часом на рівні коледжів жирують набагато більше. Де КОНТРОЛЬ?
ВОНО Показати IP 18 Жовтня 2014 16:36
років через десять, освідченим на Україні буде той хто вміє без калькулятора множити та ділити. Біда в продажності викладачів. Для інфи: вступ в Сорбону (Франція) не вимагає здачі екзаменів, просто відсіюють на першій сесії більше 75% так званих студентів.В нас не заплатиш не здаси - в більшості випадків
Анонім до ВОНО Показати IP 18 Жовтня 2014 16:58
Ага, а потім нізащо не виженуть навіть найтупішого, тому що ВЗЯЛИ на вступі і МУСЯТЬ тепер диплом дати.
Юлія Показати IP 18 Жовтня 2014 17:54
В нас система освіти така, що викладачі, хоч і мучаться з д*білами студентами, вони не зацікавлені їх вигнати. Бо на наступний рік скоротять ставки, і викладач отримає менше або й взагалі контракт з ним не підпишуть.
Анонім до Юлія Показати IP 18 Жовтня 2014 17:59
МОЖНА Ж ВІДРАЗУ НОРМАЛЬНИХ НАБРАТИ - ПО-ЧЕСНОМУ. А ЯКЩО ДИТИНА МОЖЕ ВЧИТИСЯ, ТО ЇЇ МОЖНА ЗАСТАВИТИ. А ОТ ЩО З ТУПИМИ РОБИТИ ПОТІМ?
Дончанин до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2014 09:04
Можно. Но для этого в первую очередь нужно закрыть минимум половину вузов. Ведь фактически сейчас выпускников школы, желающих учиться дальше, меньше, чем мест на первом курсе в вузах. Ведь во время вступительной компании в вузах проблема состоит в том, чтобы набрать нужное количество желающих учиться.
Серж Показати IP 18 Жовтня 2014 20:10
Коли вже квітів-лікарчуків поміняють на нормальних, практично думаючих вчителів-практиків? Які ще дибільні плани-пропозиції нас чекають? Якби ви, люди, знали в що перетворюється робота вчителя сьогодні? То навіть не простий клерк, відписуючий тонни непотрібних бумаг. Це - бумажно-виконавчий смерд, якого заставляють робити те, що ні в якій країні світу не роблять. Уявіть,що в США класний керівник ще пару років пише пояснення, де і як влаштувались його учні, і чому не влаштувались і тому подібне. А Квіт все про виші і Могилянку розпинається. Запросив би я його до школи. То хоч виговорились би вчителі.
Дарина Показати IP 18 Жовтня 2014 22:34
Проблема нашої освіти полягає ось у чому: 1. Багато вчителів(викладачів) самі нічого не знають і НЕ ХОЧУТЬ знати і вдосконалюватися. 2. Батьки, які репрезентують суспільство, у більшості скептично ставляться до потреби здобуття дітьми якісної освіти, покладаючись на хабарі (так легше), або й просто зводять до мінімуму необхідність учити своїх чад. 3. Учні (студенти) часто абсолютно не мотивовані вчитися (списати, обдурити, прогуляти, відсидіти). Лінощі і безвідповідальність поглинають багатьох дітей. 4. Держава не забезпечує вчителів гідною зарплатою, дітей якісними умовами навчання, батьків - достойним рівнем життя і можливістю приділяти дітям належну увагу. Немає культу знань у суспільстві.
вона Показати IP 19 Жовтня 2014 12:01
Такий бардак, який є на Україні всім добрий! Берем хабарі, даєм хабарі, а після нас хоч потоп! Всі схибнуті на грошах і багатстві ! І Ниємо, що так далі не може бути ! Ну я ще трішки часу накраду, набрешу, поберу хабарів, а потім буду чесна (ним). По партіях різних побуду,грошиків візьму і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus