USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Запасів нафти залишилося на 50 років

4 Квітня 2011 13:58
При нинішніх темпах споживання світових запасів нафти їх залишається для людства менше ніж на 50 років, повідомили експерти британського банку HSBC.
«Ми впевнені, що нафти залишилося менше ніж на півстоліття», – заявила головний економіст банку Карен Ворд, – пише ТСН.
Банк попереджає, що при зростанні споживання нафти з розвитком таких країн, як Китай, ситуація з запасами нафти може стати ще критичнішою.
Представники HSBC стверджують, що нерівномірний розподіл енергетичних ресурсів, імовірно, змінить глобальну картину економічного розвитку у найближчі десятиріччя.
Найбільше постраждає при цьому Європа, де дефіцит енергії негативно відіб'ється на економічних показниках.
Швидке скорочення світових запасів нафти вже викликає ціновий бум і все більші глобальні потрясіння, стверджують експерти на підставі даних наукових досліджень останніх років. За їх словами, у найближчі роки нафтова залежність світу обернеться ще більшою напруженістю, безладами у багатьох районах світу.
При цьому вони запевняють, що ситуація у Лівії – це лише перше маленьке попередження.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus