USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заради рейтингу Путіна тіла вбитих у Сирії росіян 1,5 місяця тримали в морозильних камерах, – журналіст

22 Травня 2019 22:14
Перед президентськими виборами в Росії 2018 року спеціально замовчували факт масової загибелі російських найманців у Сирії, аби не псувати рейтинг Володимиру Путіну.

Про це у соцмережі написав російський журналіст Ілля Барабанов після відрядження, де спілкувався з родиною одного із вбитих у Сирії, передає ТСН.

«Це була та сама бійня в провінції Дейр-ез-Зор у лютому 2018-го, про яку говорили, що там загинуло кілька сотень російських найманців Приватної військової компанії. Не думаю, що в Росії є ще один дослідник тієї історії, поспілкуватися з такою кількістю сімей загиблих там за останній рік з невеликим, але двох сотень, швидше за все не було, я поки зупинився на цифрі 78. Стільки російських громадян вбили тоді точно, а держава від них відхрестилася. Не пощастило їм ще й у тому сенсі, що бій трапився за місяць до виборів президента, а псувати настрій електорату ніхто не хотів. Так що майже півтора місяця тіла тримали в морозильних камерах, а вже після 77% відсотків за ВВП (Путіна) в квітні минулого року почали розвозити вантажі-200 країною», – зазначив журналіст.

Барабанов уточнив, що «при цьому в документах рандомно міняли місця і дати смерті, щоб тільки ніхто потім не зміг порахувати, скільки точно під цим Дейр-ез-зором полягло. Фантастичний цинізм, якщо вдуматися, але це теж сучасна Росія і з цим знанням треба жити».

Журналіст також розповів абсурдну історію з могильною плитою, яку встановили на могилі одного із вбитих росіян у Сирії. 2017 року Міноборони Росії випустило збірку віршів і пісень про операції збройних сил РФ проти міжнародних терористів у Сирії «Чужа і наша війна» тиражем 250 примірників.

«Рідні вибрали підходящий, як їм здалося, текст, скопіювали його, відправили в бюро ритуальних послуг. Якщо ви звернете увагу на третій рядок, вас, напевно, здивує, що це за цифра «1)» після слова ІДІЛ. Вона вас здивує, якщо ви не журналіст або редактор. Так, на могильний камінь майстер просто не став розміщувати обов’язкову в такому випадку за російськими законами виноску: «Організація, заборонена в РФ». Навіть не знаю, як Роскомнагляд буде таку могилу блокувати», – написав Барабанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Корiнний лучанин Показати IP 22 Травня 2019 23:17
Деб*л
Б@ до Корiнний лучанин Показати IP 23 Травня 2019 09:27
Чому дивуватись, коли вони від своїх синів та чоловіків відрікаються. Це рабський менталітет, ординські гени.
Анонім Показати IP 22 Травня 2019 23:29
Журналіст ілля деб*л!)
777 Показати IP 23 Травня 2019 01:24
бред сумасшедшего ежа!
Олександр Показати IP 23 Травня 2019 06:45
Эта Расея, такая Расея.
Заради рейтингу поро Показати IP 23 Травня 2019 09:24
Котли названі спецопераціями. "При ударе в лицо двумя пальцами. 1-даю противнику возможность углубиться в мои глаза. 2-резким движением головы ломаю ему пальцы."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus