USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затриману на «Ягодині» малійку не можуть повернути додому

28 Листопада 2017 08:43
Волинські прикордонники вставнолюють особу громадянки Республіки Малі, яку затримали на кордоні з німецьким паспортом, виданим на чуже ім’я. Нелегалку, яка намагалася виїхати з України потягом Київ – Варшава, спіймали ще 25 лютого цього року під час перевірки документів у Ягодині.

Про це стало відомо під час засідання Луцького міськрайонного суду Волинської області, яке відбулося 22 листопада.

Як вдалося з’ясувати згодом, іноземка прибула до України ще 2012 року на навчання у Харківському національному університеті радіоелектроніки. Там дівчина провчилася три з половиною роки, після чого її відрахували через відсутність оплати за навчання.

Зараз іноземка знаходиться у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні. Рішенням суду від 22 листопада термін перебування малійки продовжено ще на три місяці.

Прикордонники, своєю чергою, направили Департаменту консульського відділу забезпечення захисту юридичних та фізичних осіб Консульського управління МЗС України запити з проханням допомогти встановити особу іноземки, аби повернути її в країну походження.

Відзначимо, що, відповідно до українського законодавства, максимальний термін затримання іноземців у пунктах тимчасового перебування становить 18 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus