USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Завдяки Фонду Ігоря Палиці у глухівській школі – нові дошки та техніка

19 Лютого 2018 21:30
Школі села Глухи Старовижівського району придбали 6 класних дошок, принтер, два телевізори та сучасні стенди. Крім того, у навчальному закладі встановили куточок для відпочинку першокласників «Кораблик» та облаштували підключення до мережі Інтернет. Цей проект вдалося втілити на умовах співфінансування місцевих мешканців та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У сільській школі здобувають освіту 125 учнів. І впродовж найближчих п’яти років кількість школярів зростатиме, – переконані вчителі.

Педагоги дбають про належні умови перебування дітей у школі, тому організували ініціативну групу з 67 батьків для втілення проекту. Очолила групу директор школи Тетяна Дегтярук, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Півроку тривало узгодження переліку першочергових потреб школи для налагодження ефективного навчання учнів. Для початку обговорили придбання технічного обладнання для класів, а тоді вирішили ще облаштувати відпочинкову зону для малечі», – розповідає керівник.

Тепер фізкультхвилинка першокласників триває особливо цікаво – її проводить герой мультфільму із новенького телевізора, придбаного за кошти Фонду «Тільки разом». І вчителі, і батьки задоволені, що діти із радістю роблять вправи. А ще під час шкільних перерв малеча має змогу бавитися у спеціально обладнаному гральними пуфами, м’якими меблями та іграшками куточку.

«Школа набула нових барв, стала ще більш мальовничою і привабливою для школярів, – стверджує директор навчального закладу Тетяна Дегтярук. – Під час підготовки проекту виникла ідея облаштувати кабінет географії. У ньому зробили косметичний ремонт, обладнали клас телевізором, новою дошкою та цікавими стендами. Тепер діти мають змогу здобувати знання із більшим завзяттям та інтересом. Вдячні за підтримку Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», бо самотужки ми не змогли б так багато зробити».

У кабінеті фізики – теж нова дошка. Семикласники стверджують, що писати на ній набагато легше і зручніше. «Стара дошка була непридатна для користування, крейда по ній ковзалася, - зазначає вчитель фізики Леонід Васильович. – Тепер діти і за останніми партами бачать написаний на дошці навчальний матеріал».

Голова Всеукраїнського молодіжного об’єднання «Молоді патріоти», депутат Павлівської ОТГ від УКРОПу Назарій Недбайло переконаний, що такі проекти, які спільно втілюють мешканці села, згуртовують громаду.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» і надалі буде підтримувати подібні ініціативи. Бо налагодження ефективного навчального процесу у сільських школах, турбота про фізичне здоров’я школярів та організоване дозвілля малечі – важливі складові діяльності Фонду, що відкидає політичне забарвлення у виборі проектів для фінансування», – зазначив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І завдяки Показати IP 19 Лютого 2018 21:55
І. Палиці у Луцку новий директор краєзнавчого музею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus