USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Завдяки французам Любешівський район менше підтоплюватиме

6 Серпня 2013 15:31
Спад води на руслі річки Прип’ять спостерігається після того, подарована французами плавальна установка-амфібія «TRUXOR» розчистила від водоростей до чотирьох кілометрів водного полотна, інформує Волинський інформаційний портал.
Про це у коментарі ВІПу розповів директор Національного природного парку «Прип'ять-Стохід» Олександр Сащук.
У червні в рамках проекту Європейського Союзу «Включення питань змін клімату в управління вразливими екосистемами: природно-заповідні території Полісся. Україна» Національному природному парку «Прип’ять-Стохід» передали сучасну плавальну установку-амфібію «TRUXOR».
Отож, за словами Олександра Сащука, «амфібія» вже розчистила від водоростей до чотирьох кілометрів русла річки Прип’ять на ділянці між селами Люботин і Люб’язь Любешівського району. Співрозмовник зазначив, що установка працює досить ефективно та не завдає шкоди природі.
Разом із тим, рослинність, яку скошує отримана техніка, нікуди не вивозять. Натомість все лишають на березі. Хоча Олександр Слащук запевняє, що водорості висихають, а маса залишків - невелика.
Також він відзначив, що очищення річки показало результат – спостерігається спад води. Тож є надія, що проблема підтоплення для району буде вже менш актуальною.
Зі слів директора Національного парку «Прип'ять-Стохід», планують розчистити цього року шість кілометрів водного полотна. Роботи триватимуть до початку вересня. Пізніше, як пояснив Олександр Сащук, немає сенсу, адже рослинність падає на дно.
«Якщо цього року пальне для роботи машини-амфібії закуповуємо за гроші Євросоюзу, то вже наступного - доведеться думати, де брати кошти», сказав Сащук.
Директор парку відзначив, що, можливо, за фінансуванням звернуться до Фонду охорони навколишнього природного середовища, а, можливо, до обласної ради чи облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus