USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Завдяки Фонду Ігоря Палиці луцькі ОСББ відремонтували ліфти

4 Грудня 2017 20:54
Одним із важливих питань, що впливають на безпеку та життя громадян, які проживають у багатоквартирних будинках, є надійність роботи ліфтів. Вартість ремонту одного ліфта від 50 до 180 тисяч гривень. За власні кошти лучанам не вдається відремонтувати усі ліфти в житлових будинках, тому за допомогою звертаються до Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", повідомляє прес-служба Фонду.

Граничний термін експлуатації ліфтів – 25 років, після закінчення якого необхідно провести визначені нормативно-правовими актами діагностичні та експертно-технічні роботи з метою визначення подальшої долі їх експлуатації.

Член правління ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» Валерій Корпач зауважує: через брак коштів капітальний ремонт часто полягав у тому, щоб усунути невідкладні проблеми та поміняти в кабіні лінолеум і кнопки. Як результат, ліфти працюють зі збоями.

За спеціальністю він – інженер, тому знає наскільки важливо дотримуватись вимог нормативно-правових актів та вчасно проводити технічний огляд ліфтів. Адже вигляд кабіни не впливає на роботу ліфта, головне, щоб все працювало налагоджено та безпечно. Тому в будинку, що на вулиці Карпенка-Карого, 9, де він є головою правління ОСББ, до справи капітального ремонту підійшли відповідально.

Вартість ремонту одного ліфта від 50 до 180 тисяч гривень. У нас їх п’ять. Ми за свої кошти замінили два блоки управління, редуктор, проводку та на все грошей не вистачало. Тому ми звернулися за допомогою у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», – розповідає голова ОСББ «Карпенка-Карого 9».

У рамках проекту«Сприяння розвитку ОСББ»Фонд виділив ОСББ 20 тисяч гривень на капітальний ремонт ліфтів. Це другий спільний проект фонду з цим об’єднанням. Торік, на умовах співфінансування Фонду і мешканців, придбали сміттєві контейнери.

Керівник проекту Олена Оліфірович відмітила, що в 2017 році, крім «Карпенка-Карого 9» Фонд посприяв у проведенні капітальних ремонтів ліфтів ще для чотирьох ОСББ: «Весняні лелеки», «Соборності 13 Б», «Фенікс –Луцьк», «Конякіна 10 А».

Ці об’єднання взяли участь у Програмі капітального ремонту житлового фонду міста Луцька на 2015-2019 роки, яка передбачає співфінансування мешканців будинку. Суми немалі, то ж своїх 30% лучанам назбирати не так просто.


У нас 5 ліфтів. Їхній ремонт обійшовся у 220 тисяч грн. За умовами програми міської ради наша частка співфінансування становила понад 60 тисяч гривень. Це велика сума. Дякую Фонду, який пішов нам на зустріч та виділив 20 тисяч грн, – зазначає представникОСББ «Соборності 13Б» Катерина Зюзіна.

Варто зауважити, що два роки поспіль у Фонді Ігоря Палиці «Тільки разом» діяв проект «Сприяння розвитку ОСББ». В рамках цього проекту в Луцьку розпочали свою

діяльність 120 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Фонд не лише сприяв ОСББ при реєстрації, а й надав юридичні консультації та фінансово допомагав у вирішенні господарських питань. За період 2015-2017 років на умовах співфінансування залагоджено 115 проблемних питань на загальну суму 1,9 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
космос Показати IP 4 Грудня 2017 23:10
Корпач рулить
кравчука Показати IP 5 Грудня 2017 06:21
А за чей счет должны обслуживаться и ремонтироваться лифты? ЖЕК и город предлагает собирать у пенсионеров деньги. А пока отключили им лифты. Что следом? Газ? Вода? Электрика?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus