USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завод «Біопек» у Луцьку працював без дозволу на викиди та санітарної зони

25 Червня 2017 21:03
Держпродспоживслужба позапланово перевірила ТзОВ «Біопаливо-енергетична кампанію» та Гнідавський цукровий завод щодо дотримання ними вимог санітарного законодавства. Про виявлені порушення поінформували у відповіді на запит народного депутата України від УКРОПу Ірини Констанкевич.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу

Зокрема, у відповіді зазначено, що «санітарно-захисна зона для ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», яка відповідно до ДСП 173-96 «Планування та забудови населених пунктів» становить 300 метрів, не витримується. ТзОВ «Біопаливна-енергетична компанія», яке розміщено в орендованих приміщеннях цукрового заводу, спеціалізується на виготовленні меляси (відходів цукрового виробництва) біоетанолу. Дозвіл на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТзОВ «Біопаливна-енергетична компанія» відсутній, що суперечить вимогам ЗУ «Про охорону атмосферного повітря».

Також у відповіді зауважено, що моніторинг стану атмосферного повітря в зоні впливу об’єктів у попередні роки, не проводився.

«Відходи діяльності обох підприємств видаляються на поля фільтрації ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» (с.Городище, Баївська сільська рада, Луцький район). Очисні споруди обваловані по периметру, проте наявна можливість для несанкціонованих скидів стічних вод, як виробничих, так і господарсько-побутових», - йдеться у відповіді.

Окрім того також звернено увагу, що відповідними нормами також не рекомендовано перекачування стоків каналізації з мікрорайону Вересневе Луцька на поля фільтрації цукрового заводу. Зауважено, що мулові карти – переповнені та не очищені.

Санітарно-захисна зона полів фільтрації не витримана, у її межах наявна житлова забудова.

За даними Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», у відібраних пробах атмосферного повітря встановлено перевищення гранично допустимої норми аміаку та сірководню поблизу житлової забудови с.Гірка Полонка в межах санітарно-захисної зони та на відстані 520 метрів.

За результатами перевірки, обом підприємствам надано приписи.

Нагадаємо, що Луцька міська рада вже профінансувала виготовлення проектно-кошторисної документації для того, аби належно облаштувати каналізацію у мікрорайоні Вересневе. Окрім цього, сморід викликали інші причини, зокрема, несанкціоновані викиди асенізаційних машин та м’ясопереробних підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
скептик Показати IP 25 Червня 2017 20:39
ЩОСЬ НЕ ВИДНО КОМЕНТАРІВ РІЗНИХ ВУМНІКІВ
Реаліст до скептик Показати IP 25 Червня 2017 21:37
Перший одмітився....
скептик до Реаліст Показати IP 25 Червня 2017 22:00
хтось мусить бути першим, а то пару місяців розказую, що треба очистити поля фільтрації - хоч би хни. все шукають ковбасників, диверсантів, і самі не знають кого
Антон до скептик Показати IP 26 Червня 2017 12:54
Ага пишуть всіляку муру... ЗАВОД НЕ МАВ ПРАВА ПРАЦЮВАТИ БЕЗ ДОЗВОЛІВ А ХТО ДАВАВ ДОЗВОЛИ СКИДАТИ НА ПОЛЯ ФІЛЬТРАЦІЇ ЛАЙНО??
скептик до Антон Показати IP 26 Червня 2017 17:19
такі да, не мав права.
Лучанин Показати IP 25 Червня 2017 21:39
Будемо надіятися що таки дійсно знайшли в чому причина. "мулові карти – переповнені та не очищені" - а що робиться для очищення? Що робиться для усунення наслідків? Тільки приписи? Я тільки можу уявити якби там не смерділо, а горіло і такими б темпами гасили вогонь, що б було. За кого знову нас мають?
Роман Показати IP 25 Червня 2017 21:41
Рік в Луцьку нема чим дихати, а вони видали припис. Це п.......ц!!!
Степан до Роман Показати IP 29 Червня 2017 16:07
Гунчика на вила та в те лайно.
Інженегр Показати IP 25 Червня 2017 22:03
Ну, і нафуя ми утримуємо за НАШІ гроші цих дармоїдів (владу), які за хабарі дали дозвіл на експлуатацію цього гівнярного заводу? Хто за це відповість? Мордаті прокурори вже порушили кримінальну справу?
Ага до Інженегр Показати IP 25 Червня 2017 22:51
Ага, ждіть,наша влада думає тільки про вибори та піариться на цій запашній справі .....
Степан до Інженегр Показати IP 29 Червня 2017 16:17
Прив'язати природоохоронних прокурорів району і області і прокурорів району і області разом з головою ОДА до стовпів біля цукрового заводу щоб кожен міг їх щодня пи"дити до повного вирішення кожного з подібних питань.
Ігор Показати IP 25 Червня 2017 23:17
25.06.2017 року 22-30 Львіська. Смердить нестерпно.
Ігор Показати IP 25 Червня 2017 23:33
На Малоомелянівських провулках смердить після 5-00 та 22-00. Невже не можна дослідити, чому саме в ці години? Якісь йдуть скиди нечистот саме в цей час !!!
Абу Дабі Показати IP 26 Червня 2017 00:22
Це є добра новина - закривайте швидше той завод з виробництва біоетанолу! Вугілля, газ, нафта - то є найкраща перспектива! Смердить - значить тра закрить! Треба ж вугілля з під землі добувати і плакати за загиблими шахтарями! Треба ж переживати за птахами, рибами , що гинуть від розливу нафти від танкерів! Бо нам смердить! Треба атомну енергетику розвивати - від неї взагалі не чутно ні звуку, ні запаху! Завод треба зруйнувати! Або так зарити, щоб від штрафів і голову не підіймали! Перепрошую , обидва заводи - цукровий забув. Але цукор має бути не дорогим! Слава Україні!
скептик до Абу Дабі Показати IP 26 Червня 2017 17:24
недарма є приказка: застав дурня Богу молитись - він і лоб розібє. нагадай-но, для кого закон не писаний ? виробництво треба здійснювати дотримуючись законодавства, зокрема природоохоронного
а8 Показати IP 26 Червня 2017 09:38
Смердить в ці години тому,що КНС (каналізаційно-насосна станція) починає перекачувати стоки, які в ній назбиралися до очисних споруд на Вишків. КНСок в Луцьку 20 чи 22 . Це комплексна проблема, і влада про це знає. А завод закрити - це зніме запах в районі полів фільтраціі.
ВОВК Показати IP 26 Червня 2017 10:48
а шо туризм розвивати не хочете. Буде нова фішка -єкстремальний дуризм. Приїдуть німаки хранцузи узкоглазі - дамо їм протигази і по Б.Хмельницького на возі по європейській дорозі на екскурсію в замок. А ше хату на курячих лапах показати ту шо напроти міськради..
Ігор Показати IP 26 Червня 2017 11:09
Якщо сморід найбільший від перекачки і влада про це знає, тоді виникає питання, чому злив нечистот для асенізаторних машин зробили не в Липлянах, а на Мамсурова. для того щоб сильніше смерділо по всьому місту ???!!!
МІСЦЕВА Показати IP 26 Червня 2017 12:45
А що в що в Липлянах не ЛЮДИ проживають ??? Всунули міську каналізацію під саме село і троять людей вже більшяк сорок пять років, Модернізації ніякої, вода в Стиру загаджена, Екологи перевіряють і пишуть приписи і на тому - В С Е ... А чому асенізатори зливають хто зна що прямо у найближчий відстійник, а не на очистку. Сморід не тільки в Липлянах а й навкруги... Він і є в центрі міста. ПИХАТИЙ КОРЧУК на все тратить гроші , і на так звані послуги мільйонів хватає, але тільки не на модернізацію очисних споруд . Воду в колодязях вже не використовуєм до десяти років, тому що загаджена очиснівським "добром" і в ній вся таблиця Менделеєва.
скептик до МІСЦЕВА Показати IP 26 Червня 2017 17:27
бо в люцьку міськими головами були славетні гаспідарі, яким дехто співає дифірамби по сьогоднішній день. а ще там є активні мешканці, які звикли тримати язик між булками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus