USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

4 місяці - для підключення Вересневого до каналізації Луцька

23 Травня 2017 12:06
Для того, аби не викидати стоки з Вересневого на поля фільтрації поблизу Луцька і не провокувати смороду, потрібно підключити мікрорайон до каналізаційної системи Луцька. На це потрібно близько 4 місяців, аби оголосити тендер, провести його і здійснити всі необхідні роботи.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волинської облради.

Через скарги лучан на сморід, зупинили роботу біоетанолового заводу, відходи якого, поєднуючись зі стоками з Вересневого та села Гірка Полонка на полях фільтрації, утворюють нестерпний запах. Зазначимо, що завод 21 травня зупинив свою роботу, проте надвечір Луцьком знову почав поширюватись сморід.

Голова Волинської облради Ігор Палиця повідомив, що близько 4 місяців потрібно для того, аби мікрорайон Вересневе підключили до міської каналізації: 3 місяці займуть процедури проведення тендеру через систему «Прозоро» і ще потрібен час на виконання робіт. Відтак, стоки з Вересневого, які є однією з причин смороду, зможуть спрямовувати на очисні споруди.

Разом з тим, очільник Луцької райради Валентин Приходько пообіцяв, що під час чергової сесії райради ініціюватиме питання виділення частини коштів на добудову каналізаційної мережі для Гіркої Полонки – для цього їм потрібно близько 1,89 мільйона гривень.

Відтак, в селі зможуть добудувати каналізаційно-насосну станцію. Її протяжність дозволить «врізатись» в луцьку мережу і всі стоки спрямовувати на очисні споруди. Відповідно до попередніх планів, будівництво, при наявності фінансування, планують завершити вже цього року.

Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого. Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Держпродспоживслужби. На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка.

Власники отримали припис від екоінспекції. Однак, ситуацію це не виправило. Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему. Але нестерпний сморід охопив вже все місто. Відтак, 21 травня виконувач повноважень міського голови заявив, що влада докладе зусиль, аби завод припинив свою роботу. У знак протесту десятки лучан з мікрорайону ЛПЗ, який знаходиться безпосередньо поруч з заводом, одягнули маски та протигази, аби показати, що вони хочуть жити в чистому місті.

Дивитися більше: Луцьк у заручниках смороду. Відео

Окрім того, у результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Травня 2017 13:02
а дозвіл на захоронення фекальних відходів на полях фільтрації екоінспекція перевіряла ? і чому впродовж 15 років екологічні служби не бачили незаконних викидів фекалій на поля фільтрації ?
333 Показати IP 23 Травня 2017 16:33
ви що олені бл))))!!!??? Гірка Полонка вже давно нічого туди не зливає...!!! Вересневе відключіть!!! розумникм хе@ові...........А «Біо Пек» усі дозволи купило і косить собі бабло)))) а ви дурні дихайте!!! Скоро люди самі той завод закриють, остаточно...)))!!! доведуть...............
Анонім до 333 Показати IP 23 Травня 2017 18:31
не купляло біо-пек ніяких дозволів. у них їх просто нема. це шарашкіна контора, яка вискочила як гриць з конопель

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus