USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки насправді коштує бейбі-бокс, або Що кажуть лучани про «пакунок малюка»

10 Жовтня 2018 19:56
Вартість одного «пакунка малюка» - п’ять тисяч гривень. Принаймні саме таку цифру озвучили при врученні перших бейбі-боксів породіллям всієї країни. Попри те, що пакунки почали видавати із запізненням, не відповідає дійсності і ціна отриманого.

Про це повідомила у Фейсбуці Ольга Слободенюк, яка співставила отримане в бейбі-боксі із загально ринковими цінами і зафіксувала експеримент на відео.

«Ми все відкрили, перерахували, все перевірили. По кількості, яка зазначена у списку, все зійшлося. Є навіть дечого більше – дві упаковки замість однієї або навіть чотири», - розповідає жінка.

«Ми все перерахували, зважаючи на ціни «сьомого кілометра», магазинів, ціни Кривого Рогу. Брали середню вартість. Відразу зауважу, що ні одіяло, ні рушнички, ні так званий плед не відповідають якості, яку я хотіла б для своєї дитини. Фірми зовсім невідомі і їх немає в звичайних магазинах, однак ми їх знайшли в інтернеті», - зауважує Ольга Слободенюк. Жінка каже, що, підраховуючи, не брали тільки до уваги ціну картонної міцної коробки. В результаті собівартість пакунку малюнка складає 2324 гривні.

«Отже коробка вартує 2670 гривень. Дякую вам за цю коробку, не враховуючи те, що за ці гроші можна було замовити і поставити шафу для дитини. Дякую за подарунок і дякую, що половину від його вартості поклали собі у кишеню. Як же без цього», - звертається до нардепів бабуся.Нагадаємо, що на Волинь надійшла перша партія бебі-боксів – 327 пакунків.

Лучанка Оксана, яка теж нещодавно стала мамою, зазначає, що задоволена вже тим, що отримала такий пакунок від держави, бо попри те, що бейбі-бокси вручали із запізненням і більшу частину із необхідного купували самостійно, є багато речей, які стали у нагоді у догляді за дитиною.

«В питанні якості майже все влаштовує. Однак, є такі речі, які для своєї дитини купувала б кращі. Наприклад, памперси для дитини надто жорсткі, трішки протікають, я б таких не купувала», - зазначила жінка.

Щодо коробки, у яку спаковані всі речі і яка мала б служити, як колиска, то жінка зазначає, що не використовує її. «Використовуємо тільки матрасик з коробки. Вдома є колиска, а щоб кудись її взяти із собою, то вона теж надто велика», - підсумовує породілля.

Зауважимо, що до набору для малюка входять, зокрема: підгузки, вологі серветки, ситцеві пелюшки трьох видів, дві шапочки, боді з коротким рукавом та боді з довгим рукавом, штани-повзунки, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки.

Також «пакунок малюка» включає: термометр для води; термометр для тіла електронний, з гумовим наконечником; ножиці манікюрні дитячі; прокладки для лактації, ковдра тепла/демісезонна та плед-ковдра; матрац для колиски; рушник махровий для купання з кутком; іграшка-брязкальце; крем та рідке мило-шампунь дитяче. Орієнтовна вага бейбі-бокса – 14 кілограмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 10 Жовтня 2018 20:15
Великий процент нашого суспільства, - це гав... від народження, бо такими були їх батьки і діди. Що бхто не робив, все за**уть.
Мама до 123 Показати IP 11 Жовтня 2018 09:06
Більшість чинуш, які щось роблять (за кошт платників податків) - обов'язково половину вкрадуть
фекла до 123 Показати IP 13 Жовтня 2018 14:04
Что бы не сделали для людей, все равно не так, нам нпример ничего не дали и все нормально, сказали б спасибо, что хоть что-то дали.
скептик Показати IP 10 Жовтня 2018 23:12
початково ідея видати ті бокси замість грошей якраз і полягала у тому, що частину грошей чинуші вкрадуть
Ні до скептик Показати IP 11 Жовтня 2018 11:21
початково ідея полягала в тому, щоб допомога на дітей була саме дітям, а не мамашам з папашами, які беруть від держави гроші і витрачають їх, як заманеться, явно ж не всі вони до копійки йдуть на малюків. Чи може для вас новина, що не в одній сім"ї вже давно основні "добитчики і кормильци" саме немовлята? вже не будемо говорити про алкашню і інші асоціальні елементи, які народять, потримають поки гроші дитячі платять, потім здадуть в інтернат, а собі забабахають друге знову задля грошей. Ця допомога давно вже має бути суто дитячою і не грошима, а щось типу талонів на дитяче харчування і предмети одягу та побуту для дитини, така практика, наприклад, є в Канаді.
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2018 10:41
Ну ви і порівняли ціну на сьомому кілометрі і ціну на базарі в Луцьку. Невже для вас відкриття, що куртка на 7-му кілометрі вартує 700 грн, а в Луццьку на ринку більше 2-ох тисяч?. І ще одне чого люди тагі гав.....з"яди? Ну можеш купити для своєї дитини краще і більше - купи. Навіщо брати ту коробку? Відмовся для того, хто направду потребує. Кому той лишній памперс пригодиться, і серветка, тому, хто дерев"яне ліжечко купити не зможе - підійде коробка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus