USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Здійсни мрію» з «1+1»: маленькі лучани намалювали те, чого хочуть найбільше

20 Вересня 2018 08:00
Благодійний проект «Здійсни мрію», який у вересні стартував на телеканалі «1+1», завітав до Луцька. Телеведуча Олександра Лобода та керівник благодійного фонду «Ти не один 1+1» Власта Шовковська спілкувалися з маленькими лучанами, аби дізнатися, про що вони мріють та втілити їх бажання в життя.

Зустріч із дітьми відбулась 18 вересня у загальноосвітній школі №11 та у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об'єднанні.

Луцьк став вже другим містом, яке відвідали організатори проекту. Зйомки стартували у ЗОШ №11, де понад 400 дітей малювали те, про що мріють.

Керівник благодійного фонду «Ти не один» Власта Шовковська розповіла, що проект «Здійсни мрію» існує кілька місяців, а почали його реалізовувати у середині літа.

«Попереду ще шість міст України, після чого плануємо повернутися до Києва із сотнею тисяч дитячих малюнків. Потім всі малюнки обробимо і зробимо величезний «промінь бажань», який запустимо у Всесвіт, аби кожна дитяча мрія знайшла свого чарівника і здійснилася. Це – наша головна мета», – наголосила Власта Шовковська. Також керівник додала, що в кожному місті є свої чарівники, які розуміють, як важливо, щоб дитячі мрії здійснилися.
Перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк розповіла, що від телеканалу «1+1» їм надійшла пропозиція долучитися до проекту «Здійсни мрію», на що Фонд із задоволенням погодився.

«Оскільки Фонд вже не один рік займається проектами, які націлені на допомогу дітям, ми погодилися і радо беремо участь. Цей проект допомагає дізнатися, про що мріють діти, що їм потрібно. За результатами можна буде продумати варіанти, як краще допомогти конкретній дитині та навчальному закладу», - зазначає Лариса Тарасюк.
Вчителька образотворчого мистецтва Любов Скорич розповіла, що на базі школи відбувається чимало конкурсів, тому довго вмовляти нікого не довелося.

«Всі діти люблять малювати, а ще більше люблять мріяти. Коли мрії хоч трошки втілюються в життя, то це велика радість. В основному малюки малювали те, чого хочуть всі в Україні – мир і щасливе майбутнє нашої країни», - зазначила вчителька.
Телеведуча каналу «2+2» Олександра Лобода розповіла, що лише п’ять відсотків діток вміють мріяти без меж, а решта мають просто матеріальні бажання.

«Перша мрія, яку ми почали здійснювати – мрія хворого на рак хлопчика. Він проводив багато часу в лікарні і весь час дивився футбол. Його кумир – Кріштіану Роналду. До такої відомої людини дуже важко достукатися і насправді дуже важко напроситися на зустріч. А хлопчик відверто про це мріяв, що він колись побачить Кріштіану.

І він його побачив. Хлопчик не просто тихенько мріяв – він цю мрію озвучував. Він розповів про це мамі, бо батьки – перші люди, з якими ми ділимося, а потім розповів про це і нам. Ми всі зібралися і здійснили його мрію», – розповіла школярам Олександра Лобода.
Оглядаючи малюнки ще зовсім юних дітей, організатори відзначили глибину і серйозність зображеного. Так, майже половина учнів тієї чи іншою мірою торкалися теми війни та закликали до миру в країні.

Маленька Майя намалювала малюнок з гаслом «Мир без війни». «Мій тато був на війні і я хочу, щоб люди зовсім не їхали туди», - розповіла дівчинка.
Діти малювали по кілька малюнків, щоб точно здійснилась хоч одна з мрій.

«Маю дві мрії. Я вже чотири роки займаюся бальними танцями, маю вже 10 медалей і два кубки, хочу надалі розвиватися, а в майбутньому навчати дітей. Друга мрія – щоб закінчилась війна. Думаю, кожна людина в країні мріє про це. Хочу, щоб в нас був Крим», - пояснила свій малюнок майбутня танцівниця.
Голова правління Фонду розвитку ЗОШ №11 «Ерудит» Наталія Гунько зазначає, що для того, щоб зробити навчання в школі цікавішим і доступнішим вдалося зробити чимало.

«Завдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося закупити новий інвентар, обладнання. Це надзвичайно актуально, адже зараз усі діти хочуть сучасну школу. Зараз проект «Здійсни мрію» дає можливість зробити реальністю ще більше дитячих мрій», - розповідає жінка.
Наталія Гунько зазначає, що у співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» з 2015 року дуже багато вдалося зробити для розвитку і технологічного забезпечення школи.

«За три роки Фонд виділив потужну суму для покращення матеріально-технічної бази нашого навчального закладу: це і техніка, і ламінат, побутові речі, які необхідні в школі. Також нам допомогли купити електронний мікроскоп, встановити систему відеоспостереження, а також провести інтернет у всій школі. Співпрацею задоволені як батьки, так і діти», - наголосила голова правління Фонду розвитку ЗОШ №11 «Ерудит».

Після спілкування з школярами та збору малюнків, наступний пункт - обласна дитяча лікарня. Діти, які місяцями перебувають на лікуванні з серйозними хворобами мріють і про золоту рибку, яка здійснює бажання, і про подорож в Буковель, і, звичайно, про здоров’я.

Мрія Олександра, який перебуває на лікуванні майже місяць, – стрибати на батуті у себе вдома.
Полінка, ручки якої перемотані від постійних крапельниць, намалювала лікарню, велосипед і себе. Її мрія – якнайшвидше вилікуватись і покинути стіни лікарняної палати.
Аби подарувати справжнє свято та ще раз нагадати, що мрії здійснюються, Творча студії Наталії Журавльової для діток організувала виставу.

Наталія Журавльова каже, що її вихованці постійно беруть участь у благодійних проектах, відвідують з виставами лікарні, інтернати, реабілітаційні заклади.
«Діти завжди долучаються до проектів, які організовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Наприклад, на святкування Нового року і Різдва ми їздили з дітками по області і показували вистави для дітей особливих категорій. Діти спілкувались, дарували свято і позитивні емоції», - розповідає керівник творчої студії.
Зі слів директора Волинської обласної дитячої лікарні Сергія Ляшенка, тут перебуває на лікуванні стаціонарно понад 350 діток.

«Невід’ємною частиною нашого структурного підрозділу є санаторій «Дачне», де перебувають дітки, які хворіють на ДЦП. Загалом на базі всього регіону перебуває до 500 дітей, які отримують лікування. Кожна позитивна емоція і кожен такий проект вселяє і діткам, і батькам надію та сприяє найшвидшому виздоровленню», - наголосив Сергій Ляшенко. Зазначимо, на базі санаторію діє унікальний майданчик для дітей з інвалідністю, який облаштували завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Тут є не тільки снаряди для проведення дозвілля, а й карусель і гойдалка, на яких можна знаходитися на інвалідних візках.
Зі слів організаторів, проект «Здійсни мрію» відвідує лікарні та школи з єдиною місією – допомогти дітям повірити в те, що їхні мрії можуть здійснитися.

Організатори – відкриті абсолютно для всіх, а тому закликають дітей малювати те, про що мріють найбільше, та публікувати у соцмережах, використовуючи хештег #моядитячамрія.

Загалом арт-марафон має на меті відвідати вісім міст України, зібрати понад 100 тисяч дитячих малюнків з мріями і постаратись привернути увагу такої самої кількості «чарівників» для їхньої реалізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus