USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Земля учасникам АТО: список претендентів у Луцьку хочуть звузити

17 Лютого 2015 16:25
Депутати Луцької міської ради пропонують давати землю лише родинам загиблим військових й інвалідам першої групи. Запевняють, що обмеження потрібне, бо всього необхідно вільних 150 гектарів, яких, кажуть чиновники, немає.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 17-го лютого.

Зі слів секретаря Луцької міської ради Сергія Григоренка, щоб забезпечити усіх учасників АТО необхідно 150 гектарів вільних земельних ділянок.

«До нас надійшло звернення від депутатів обласної ради, які просять усіх рад області призупинити видачу землі й першочергово надавати її учасникам АТО. Відповідно, ми підготували рішення, де плануємо підтримати ініціативу й рекомендувати земельній комісії, відповідним управлінням Луцькради, аби вони виділяли вільні земельні ділянки лише родинам загиблих військовослужбовців й тим, хто отримав травму й має інвалідність першої групи, людям, які найбільш важко постраждали. Бо для всіх треба 150 гектарів землі, а їх немає. Це - більша територія за парк імені Лесі Українки», - розповідає Григоренко.

Він додав, що давати усім – неможливо, бо в Луцьку є 1150 воїнів зі Збройних Сил України. Це не враховуючи міліціонерів, прикордонників, СБУшників та членів добровольчих батальйонів.

Члени профільної комісії зауважили, що пропоноване рішення має лише декларативний характер.

Пропонований проект рішення «Про розгляд Звернення депутатів Волинської обласної ради до сільських, селищних, міських голів та до депутатів місцевих рад Волинської області щодо першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання зі здійснення антитерористичної операції на сході України» депутати ухвалили й рекомендують його під час сесії затвердити.

Зауважимо, як наголосив секретар Луцькради, то з міста 20 городян поклали свої голови за незалежність і цілісність Батьківщини. Так, в березні, каже Григоренко, 12 родин загиблих героїв отримають земельні ділянки. Щодо кількості поранених, то з Луцька отримали травми 400 чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
анонім Показати IP 17 Лютого 2015 16:44
Земля учасникам ато -галімий популізм,ккожний громадян має право на землю. В переді ще декілька етапів мобілізації і це не справедливо що один получить землю в Луцьку яка коштує тисячі мертвих призидентів а Другий десь в селі без сільської ради яка коштує гривні. бо в Луцьку землі всім не хватить В наш час будуватися будуть одиниці а всі продадуть.Моя думка хай кожному учаснику запропонують грошовий еквівалент тільки розумний і землі хватить всім бо більшість візьмуть гроші.
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2015 16:44
Депутатам теж треба землю видавати загиблим та інвалідам 1-2 групи.
Анонім Показати IP 17 Лютого 2015 17:57
коментар було видалено
111 Показати IP 17 Лютого 2015 19:24
А сам вже получив26соток на соборності.всі знають і убоз також на призвіще жаловага
666 Показати IP 18 Лютого 2015 08:16
Цікаво, а сам Григоренко в армії служив, чи може був в АТО, можливо йде добровольцем, вік то в нього дозволяє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus