USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Жебраки незадоволені «убогим Великоднем». ВІДЕО

6 Травня 2013 10:30
Українські жебраки підрахували, що цей Великдень став найбільш убогим за останні 10 років. Залежно від храму, заробітки нужденних сягали від гривні до сімдесяти за добу. І це, кажуть прохачі, копійки порівняно з минулим роком.

Жебраки й безхатченки охрестили цей Великдень скупим, - йдеться у сюжеті ТСН. Дехто з них цілий день простояв із простягнутою рукою під церквою, заробляючи собі на свято.

Досвідчені у вимолюванні грошей кажуть, що такого убогого Великодня не було вже 10 років. Щоб витримати велику Великодню конкуренцію, просто сидіти зі склянкою - не вихід. Доводиться багато ходити і просити. У середньому заробіток за годину сягає до 20 грн. Ті, хто не піднімався з місця, за весь день не допросилися навіть паски.

Під стінами Києво-Печерської Лаври, де пожертви вважаються найбільші, цигани Великоднем розчаровані. Кажуть, що навіть їсти не давали.

А у п'ятьох жебраків під Фролівським монастирем за добу не назбиралося й 5 гривень. Юрій, який бомжує вже 30 років, запевняє, що просити цьогоріч взагалі не вигідно. Ковбасу, напої та ще 70 гртвень він брав без дозволу. А забирати назад вже ніхто не захотів.

«Коли ми даємо, ми повинні розуміти, що ми даємо самому Христу... Наш обов'язок. Як написано у святому письмі: краще давати, ніж брати в когось, позичати», - пояснив отець Стефан, настоятель автокефальної церкви Святого Миколая.
Нагадаємо, митрополит Луцький і Волинський Михаїл застерігав подавати милостиню поза територією храмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
СВС Показати IP 6 Травня 2013 10:59
Это наш уровень жизни.Люди с каждым годом живуть все беднее и беднее..Самим нечего есть.Согласен на 100%, что для основной массы населения-это самая нищая ПАСХА за все годы.
СВС Показати IP 6 Травня 2013 11:01
Бедному нечего отдавать,а богатый жлоб не даст.
Володимир Показати IP 6 Травня 2013 11:36
Хочеш гроші то іди зароби,а не дурака валяй!
Корінний лучанин Показати IP 7 Травня 2013 09:03
" О ВРЕМЕНА,О НРАВЫ!" Раніше наші бабусі та дідусі і батьки, коли йшли до церкви на Великдень і на Проводи то завжди давали милостиню убогим щось із їжі та якусь копійчину. Тепер мову ведуть про заробіток жебраків(бізнес жебраків) та беруть інтерв'ю у них молоді журналісти, щоб пропіаритись!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus