USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Їжі у солдатів є достатньо, але пити – нічого

20 Серпня 2014 18:06
У солдатів, які перебувають у зоні бойових дій – дефіцит питної води. Тоді, як волонтери «завалюють» бійців продуктами харчування, у сорокаградусну спеку їм нічого пити.

Про це стало відомо під час зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика з волонтерами.

Так, активіст Рожищенської Самооборони Олександр Дулюк розповів, що минулого тижня самооборонівці відправили фуру із провізією на передову.

«Солдати сказали, що їжі у них є достатньо. Але їм вкрай необхідна вода. І це при температурі повітря 40 градусів. Хлопці не мають, що пити. Мало того, що миються вони рудою водою, так вони ще змушені її пити», - каже активіст.

Він зазначив, що в армії є очисні станції й поцікавився, чому вони не приїжджають та не пробивають скважини на передовій. Також чоловік підкреслив, що існують спеціальні засоби знезараження води. Це значно зекономить кошти, які витрачають на перевезення води, оскільки дозволить використовувати місцеві ресурси.

На це голова ОДА відповів, що існує два варіанти вирішення питання, один із яких – везти воду в бутлях.

«Але у такому випадку вона не пройде обробки, а отже ми можемо привезти біду солдатам», - сказав він, щоправда, про другий варіант так і не розповів.

А тим часом, собівартість доставки води в зону АТО коливається від 10 тисяч гривень за 20 тонн води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дончанин Показати IP 20 Серпня 2014 18:56
коментар було видалено
111 Показати IP 20 Серпня 2014 19:35
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus