USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Журналістку на Мальті підірвали дистанційно керованою бомбою

20 Жовтня 2017 09:36
Поліція Мальти вважає, що вибуховий пристрій, який позбавив життя журналістку Дафну Каруану Галіцію, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно, пише Reuters.

«Нові свідоцтва змушують нас думати, що бомба була поміщена під машину і була приведена в дію на відстані», - розповіла представник уряду Мальти.

Вона повідомила, що британські поліцейські приєдналися до голландських судових експертів і команди Федерального бюро розслідувань США, щоб допомогти в цій справі.

Зазначається, що іноземні експерти повинні допомогти ідентифікувати мобільний телефон, який використовувався для вибуху бомби.

Місцева поліція раніше заявляла, що злочинці, ймовірно, використовували для вбивства вибухівку Semtex, яку на Мальті раніше не застосовували.

Нагадаємо, журналістка Дафна Каруана Галіція, відома своїми розслідуваннями корупції в рамках проекту Panama Papers, загинула на Мальті в результаті вибуху автомобіля. Син загиблої Метью сказав, що Дафне убили "за те, що вона стала між верховенством права і тими, хто хотів його порушувати". Він звинуватив мальтійську поліцію в некомпетентності.

Засновник WikiLeаks Джуліан Ассанж пообіцяв заплатити 20 тисяч євро за інформацію, яка допоможе встановити особи вбивць мальтійської журналістки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus