USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Житло для молоді» на Волині майже не фінансується

26 Березня 2013 16:07
Через брак коштів у державному бюджеті програмою «Житло для молоді» торік скористалася лише одна волинська сім’я.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Волинської обласної ради.

Директор Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Максимчук, звернувся до депутатів, аби ті погодили продовження дії програми «Житло для молоді».

«Для того, щоб бути включеним у державну програму на 2013-2017 роки, треба прийняти обласну програму», - зазначив він. Її мета полягає у тому, що відсотки за житло, яке сім’я взяла в кредит, частково або повністю погашаються за кошти державного та обласного бюджетів.

Однак, депутат Віктор Прокопчук не бачить сенсу у цій програмі: «Ця програма – це мильна бульбашка. Доцільності фінансування, я не бачу. Держава торік виділила під неї 26 тисяч гривень, і 280 тисяч виділили з обласного бюджету». Загалом нині на черзі «Житло для молоді» стоїть 1028 сімей. Торік цією програмою скористалася лише одна сім’я.
Голова постійної комісії Олександр Шубка підтримав цю програму: «Я думаю, що відмовлятися від програми не треба ні в якому разі. Сьогодні скрутна ситуація в державі, а завтра буде інша».

Депутати взяли до уваги пропозицію Олександра Максимчука і погодили її. Своєю чергою, директор фінансової установи подякував від імені сімей, які зможуть скористатися пільговим кредитуванням.

Загалом за 10 років дії програми «Житло для молоді» нею скористалося 222 волинські сім’ї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
стук-стук Показати IP 26 Березня 2013 20:33
А прізвище сім'ї - в студію. Всі разом порадіємо за щасливчиків. СЛАБО? Чиї дітки на шарик житло відірвали?
андрiй76 Показати IP 27 Березня 2013 00:28
"Я думаю відмовлятися від програми не треба.Сьогодні скрутна ситуація в державі,а завтра ще..."СКРУТНІША".Для тих хто не зрозумів пояснюю:ХАЛЯВА закінчилася при розпаді Союзу,а в нинішній Україні якщо сам собі не заробиш і не купиш житло то ніхто тобі нічого не дасть...
Здрасте Показати IP 27 Березня 2013 08:55
Я фыгэю: цыла структура отримуэ зарплату, маэ якогось там директора, а ККД=0. Олександр Шубка підтримав цю програму: «Я думаю, що відмовлятися від програми не треба ні в якому разі. Сьогодні скрутна ситуація в державі, а завтра буде інша». Це тобі Янукович сказав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus