USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Злочинці, які вийшли за законом Савченко, скоїли понад 50 нових убивств

9 Березня 2017 18:50
У результаті застосування закону Савченко на волю вийшло понад 8,5 тис. осіб, з яких понад 1 тис. відбували покарання за вбивство, після виходу на волю ці особи скоїли вже понад півсотні нових убивств.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, передає Тиждень.

"Ми побачили таку загрозливу та доволі показову статистику й активно наполягали на тому, що до закону Савченко слід внести принципові зміни, а саме вилучити з числа осіб, яким день зараховується за два в досудовому процесі, рецидивістів, що засуджені за тяжкі та особливо тяжкі злочини. До цього й дійшло, і урядовий законопроект, розроблений Мін'юстом та МВС, парламент підтримав у першому читанні. Ми сподіваємося, що він так само буде підтриманий у цілому, й що його підпише президент", — зазначив він.

Варченко наголосив, що особи, звільнені за законом Савченко, скоїли понад тисячу злочинів. Це означає, що частка рецидивів перевищує 10%. Рецидив убивств (якщо припустити, що цей злочин скоїли повторно) становить на сьогодні 5–6%.

Нагадаємо, у січні 2017 депутат Верховної Ради, радник глави МВС Антон Геращенко заявляв, що вже в лютому 2017 року «закон Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів в термін основного покарання) можуть скасувати. Свого часу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 34 000 (!!!) засуджених підлягають звільненню з місць позбавлення волі за рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
савченко Показати IP 10 Березня 2017 16:06
випустити всіх і негайно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus