USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ назвали замовника вибуху в метро Санкт-Петербурга

23 Квітня 2017 12:14
Імовірним замовником теракту в петербурзькому метро названий узбек Абу Салах аль-Узбеки з киргизького міста Ош, повідомляє "Сегодня".

При цьому про Абу Салах відомо небагато, у правоохоронних органах навіть не змогли назвати його справжнє ім'я.

Про деякі деталі біографії імовірного замовника теракту розповів засуджений Московським окружним військовим судом у лютому 2017 року 19-річний Ісломжон Західов.

За словами адвоката Західова Юрія Виноградова, його підзахисного ще в неповнолітньому віці втягнув у терористичну діяльність його батько - 37-річний Садикжон Західов.

Абу Салах спочатку працював на Західова-старшого водієм «Газелі», а потім подружився з ним і отримав від нього кілька тисяч доларів на навчання в ісламському виші. Пізніше Садикжон Західов відправив у цей же виш і сина, заявив адвокат.

За словами Виноградова, із часом Абу Салах став у Сирії еміром і великим польовим командиром, а Західов-старший - одним із його найближчих помічників.

Нагадаємо, удень 3 квітня в самому центрі Санкт-Петербурга між станціями метро «Сінна площа» та «Технологічний інститут» пролунав вибух. Раніше російські правоохоронці затримали 8 підозрюваних. Шість із них знаходилися в Санкт-Петербурзі, двоє - у Москві. Усі затримані - вихідці із Центральної Азії. Усі вісім підозрюваних заарештовані.

В результаті вибуху загинуло 14 осіб, десятки постраждали. Російські ЗМІ повідомили, що теракт в метро Санкт-Петербурга здійснив смертник, ним може бути 23-річний уродженець Середньої Азії, а саме міста Ош (Киргизія), громадянин Росії Акбаржон Джалілов. З версією Слідчого комітету про можливу причетність до теракту в петербурзькому метро іншого підозрюваного, студента Максима Аришева, не згідні його близькі.

Варто додати, 17 квітня працівники Федеральної служби безпеки у Московській області 17 квітня затримали підозрюваного в організації теракту в петербурзькому метро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus