USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЗМІ повідомляють про початок обміну полоненими з Росією

30 Серпня 2019 00:32
У ніч на п’ятницю, 30 серпня, почався довгоочікуваний обмін полоненими між Україною і Росією.

Про це повідомляє Telegram-канал «Шаурма Зеленського», пише Апостроф.

«Все. Обмін почався. Наші відправляються додому. Вранці зустрічаємо», – сказано в повідомленні.

До цього чутки про можливий обмін полоненими прокоментувала двоюрідна сестра засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан.
Відзначають, що 29 серпня в СІЗО «Лефортово» були зібрані 30 громадян України, які є військовополоненими в Росії. Зокрема, серед них: Роман Сущенко, Олег Сенцов, а також Євген Панов, яких «передбачається помилувати указом президента і вислати на батьківщину, отримавши в обмін помилуваних росіян».

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНА І РОСІЯ ДОМОВИЛИСЯ ПРО ОБМІН ПОЛОНЕНИМИ ЗА ФОРМУЛОЮ 33 НА 33, – ЗМІ

Своєю чергою, кримінальну справу, яка відкрита в РФ стосовно 24 українських моряків, можуть відправити до України. При цьому частина українців від участі в обмінній операції відмовилася.

В адміністрації СІЗО не підтвердили інформацію, що в нього з колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі був етапований режисер Олег Сенцов, засуджений на 20 років «за тероризм», хоча в «Лефортово», за офіційними даними, вже знаходиться українець Олександр Кольченко, якого засудили до 10 років.

«З нових прізвищ правозахисникам у в’язниці назвали два – Романа Сущенко, журналіста, який отримав 12 років за шпигунство, і Євгенія Панова, якому призначили за диверсії в Криму 8 років», – пишуть росЗМІ.

Оксана Захтей, дружина Андрія Захтея, затриманого в Криму в 2016 році разом з Євгеном Пановим та засудженого до 6,5 років колонії, повідомила, що її чоловік брати участь в обміні не буде.

«По одній справі проходили, а звільнять, за чутками, одного», – зазначила вона.

Засуджений на п’ять років колонії суворого режиму в іншій справі Дмитро Штибліков утримується в ІК №6 в Омську і в Москву його також не доставляли, сказав його брат Олексій, що дзвонив йому напередодні.

За даними джерела видання, передбачається, що основну частину в’язнів, яких Росія планує відправити в Україну, складуть моряки, взяті в полон після подій в Керченській протоці.

Також у виданні підкреслили, що надійшло кілька звернень про обмін Сенцова з боку родичів і адвокатів режисера, проте їм хід не дали, визнавши незаконними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus