USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандальний об’єкт на Конякіна знову – у центрі уваги

24 Липня 2016 13:25
Рішення про знесення низки незаконно встановлених гаражів та торговельних точок ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради. У центрі уваги знову опинився скандальний об’єкт поблизу торговельного центру «Слон» на вулиці Конякіна, 37а.

Відповідно до рішень виконкому, демонтують металеві конструкції на вулицях Богомольця, 2а, 13, Дубнівській, 12, 79, Івана Кожедуба, 24, 26, Ковельській, 12, 18, Космонавтів, 4, Кривий Вал, 9, Львівській, 5, Пушкіна, 9, Світлій, 16, Софії Ковалевської, 27. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що створення ОСББ не дасть мешканцям підстав узаконити металеві конструкції на прибудинковій території (вона повинна бути вільна від тимчасових споруд, тож мешканцям доведеться демонтувати незаконно встановлені гаражі). Підставою на розміщення таких споруд може бути лише відведення земельної ділянки в оренду під розташування гаражів.

Окрім цього, ухвалили рішення про демонтаж переліку комерційних об’єктів, розташованих без правовстановлюючих документів. Це, зокрема, кіоск «Волиньтабак» по проспекту Відродження, 2а. Член виконкому Михайло Щур зауважив, що схемою розташування тимчасових споруд по проспекту Відродження тимчасові споруди за цією адресою передбачили. Директор департаменту муніципальної поліції міськради Юлія Сиротинська відповіла, що, відповідно до листа управління земельних ресурсів, демонтують тимчасові споруди тим, в кого договори оренди земельної ділянки закінчилися ще у 2015 році та досі не поновлені і не продовжені. До того ж, вказаний кіоск не передбачений у комплексній схемі. Демонтують також аналогічний кіоск по проспекту Волі, 21, торговий кіоск «Кава, чай» по проспекту Президента Грушевського, 1, торговий кіоск «Кава, чай» по проспекту Перемоги, 12, кіоск поблизу магазину «Сова» по проспекту Соборності, 11а, кіоск «Ремонт взуття» на вулиці Федорова, 6.

Тимчасова споруда з літнім майданчиком на вулиці Конякіна, 37а, зі слів Юлії Сиротинської, не має продовженого договору оренди землі. Вона відзначила, що споруда справді є тимчасовою і не має фундаменту, попри те, що підприємець обклав дерев’яні дошки декоративним каменем. На що Тарас Яковлев зауважив, що підприємцю Сергію Климюку продовжували термін дії договору оренди, говорячи про те, що він повинен привести у відповідність свій об’єкт, а він його в цей час саме розширював та добудовував. Вказаний об’єкт неодноразово викликав дискусії, адже місцеві мешканці побоювалися того, що на місці знесених споруд та розташованого поруч дитячого майданчика може з’явитися АЗС або автопарковка. Своєю чергою, члени земельної комісії міськради переконували, що на ділянці облаштують сквер, знісши незаконно встановлені споруди.

До слова, під час перевірки Відділу держархбудконтролю міськради у червні встановили, що підприємць Сергій Климюк під час реконструкції тимчасової споруди під кафе на вулиці Конякіна, 37а не мав зареєстровану декларацію про початок виконання будівельних робіт, чим порушено вимоги ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності». У зв’язку з цим, відділ виніс постанову, якою на підприємця наклали штраф у сумі 52 200 гривень.

Нагадаємо, що під час засідання затвердили комплексні схеми розташування тимчасових споруд на вулицях Ковельській та Винниченка. Водночас, дозвіл на встановлення торговельного кіску у центрі міста, попри зауваження декого з членів виконкому, отримав син депутата міськради Євгенія Ткачука. Іншим рішенням змінили список членів робочої групи з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
галина Показати IP 24 Липня 2016 14:16
нищіть все, і всіх. Хай живе Романюк і його шобла
Місцева Показати IP 24 Липня 2016 16:01
Да вони там вже всі ох..ші ,люди вкладають гроші слідкують за порядком,зробили для дітей майданчик,хороше відношення до відвідувачів в них на території завжди чисто,а зараз що всунуть якусь хе... прібліжонні і тіштесь жителі ближайших будинків да і району.нажертись не можуть ніяк
Анцух до Місцева Показати IP 24 Липня 2016 18:32
А, родичка Климюка хоче пивну білі дитячого майданчика. Ні бабо, все буде чесно: як мій знесли так і цього бариги знесуть!
читач до Анцух Показати IP 25 Липня 2016 13:27
в мене корова здохла, тепер треба щоб у сусіда теля подохло.... що за люди....
Валя Показати IP 24 Липня 2016 16:09
Когда демонтируете мет. домик возле бара "Млін" по Кравчука (возле дома №9) ? Он стоит там незаконно. И бар, который под нашими окнами, нам покоя не дает, гулбища, шум, музыка до полуночи. А вчерашние фейерверки в полночь?
rtА Показати IP 24 Липня 2016 17:12
А сарай-магазин на зупинці по просп.Волі біля магазину "Пелікан" хіба прикрашає місто? та туди не зайде людина, яка себе поважає. Поряд є кілька аналогічних магазинів, де створені нормальні умови для покупців. Заберіть те одоробало, воно псує вулицю!!!!!
ВЯЧЕСЛАВ Показати IP 24 Липня 2016 18:49
В парку Лесі Українки знесіть незаконні забудови
мешканка вул. Кравчу Показати IP 25 Липня 2016 10:29
Підприємець вирощував цей сквер самотужки 20 років на піску і будівельному смітті і впорядковував територію, а тепер міська рада вирішила що це сквер, бо в когось зачесалися руки і хоче взяти вже готове де справедливісь, нехай чоловік за свою працю торгує скільки схоче! Геть руки від господарів! А скільки Ткачук понаставив ларьків нічого не роблячи по благоустрою, але він з шобли Романюка то йому все можна, а на грушевського всунув будку линника на території двору, чого не зносите, а там торгувала бабця, що годува всіх приблудних котів і собак з виручки, завжди в неї на пеньочку сидів котик і смакував кормом, а тепер ткачуки з линниками жеруть не нажеруться, ще й плодяться швидше ніж ті коти підвальні, ми на них і їхніїх новонароджених не настарчимо це точно, або вини, або ми?
Анонім Показати IP 25 Липня 2016 13:08
В нас підеопавши 2 фундаменти незаконно збудували двоповерхову споруду прямо на наших комунікаціях. Нічог ніде не облагородили, забрали нашу землю і дорогу. Де контроль над цим?? Чому не знесли??
читач Показати IP 25 Липня 2016 13:25
а чому в сьому опусі лише слова представників організованого злочинного угрупування "Міськрада" озвучені? А чому нема фото натовпу, який проти такого віджиму бізнесу у людей? а де інформація про те, що представники вищезгаданого злочинного угрупування зумисне не надавли ніяких дозволів, всіляко паскудили підприємцю і в кінці кінців прийнялои рішення знищити його родинний бізнес? через місяць смотрящі поставлять там ларьок своєї людини і все в них буде в чоколаді, буде життя по-новому.... вражений таким однобоким освітленням цієї проблеми.
Мешканець будинку Ко Показати IP 25 Липня 2016 16:26
Проживаю в даному будинку 21 рік. Мої діти виросли на майданчику, створеному працею і зусиллям данного підприємця, він власним прикладом щороку доказує,що справжні українці, патріоти і меценати в Україні є, вчить дітей створювати прекрасне навколо себе.В мене підростає онук,який замовив татові ролики, щоб кататися на доріжках створених цією працелюбною людиною,що за 20 років оренди даної ділянки жодного разу не попросила допомоги ні у влади ,ні у мешканців прилеглих територій.Його треба ставити в приклад всій Україні,а не цькувати як робить наша підступна влада, бо дуже вже хтось зацікавлений в цій території, ласому дорогому шматочку міста, в їх очах крутяться лише долари. Вони в будь який спосіб , чи шляхом визнання незаконним його забудов,які завжди чисті,охайні,доглянуті ,як і вся прилегла територія,чи навіть йдучі підступним шліхом ніби то надання території стутусу скверу,який створив таки цей підприємець,хочуть зруйнувати все створене руками і працею цієї людини.Ми запрошуємо владу, засоби масової інформації, депутатів, прийти і запитати мешканців нашого мікрорайону,а чи заважає людям даний об'єкт чи він створений на благо людей.Хай наші державні бюрократи звернуть уваги чи дотримані правила будівництва олігархічних власників Слона чи сусідньої території церкви.Ми оголошуємо акцію громадянської непокори підступній владі
Василько Показати IP 25 Липня 2016 17:33
Розумію - майданчик повинен залишитись! Але як можна виправдовувати порушення закону зведенням дитячого майданчика? Як можна закрити очі на самозахоплення земельної ділянки підприємцем яка є власністю всієї громади? Як можна дивитись крізь пальці на будівництво капітальної споруди площею 80 кв.м. там, де можна було встановити кіоск 6 кв.м.? А зовнішній вигляд цього самобуду? Я точно для себе розумію - це тільки підприємець, його родичі і друзі можуть бути зацікавлені в існуванні цього генделя на території скверу поряд з дитячим майданчиком!
Мешканець будинку Ко Показати IP 26 Липня 2016 09:05
Шановний законослухняний Василько,які ж ви всі правильні,що стосується дорогої земельки.А ви знаєте що цьому підприємцю державні бюрократи,що працюють на "хазяїна" не дають можливості узаконити дані будівлі,постійно ставлять палки в колеса,ви хочете сказати,що зібрані не менше 500 підписів людей ,що проживають поруч друзі та родичі,ви глибоко помиляєтесь,можу вас запевнити.Чому ж наші можновладці не переймалися,як він 20 років насаджував квіти,будував,фарбував дитячий майданчик,прокладав асфальтові доріжки сам власними руками і за власні кошти, чи ви рахуєтет він заробляє мільйони і хочете щоб він все це утримував за рахунок кіоску в 6м2.І не називайте ці споруди генделем,мої вікна виходять на дану споруду,там завжди все охайно,прибрано,ніколи не має ні п'яниць ні шуму,людина замість так званого металевого кіоску поставила деревяну,гарну,естетичну споруду.Я за закон і за порядність,але я не вцій брудній владі,а вам пропоную поцікавитись в даного підприємця і допомогти людині ,яка не переймається лише за свої статки,а займається благодійністю для дітей узаконити дані споруди.І пройдіться будь ласка навкруги,я зовсім не проти церкви ,але зверніть уваги на збудовані в притул до супермаркету зведені мури за колючим дротом зі сторони автовокзалу-візитівки нашого міста,за зарослу жахливим буряном прилеглу територію біля забору зі строни Конякіна,ці всі господарі мають напевно далеко не такі в мільйони разів статки,ніж підприємець споруди в 80м2 як ви кажете капітальної,яку влада не дає узаконити.
Мешканці до депутаті Показати IP 26 Липня 2016 13:02
Дуже зручно на одній сесії дати дозвіл і сказати - "працюй", а на другій сесії забрати дозвіл і сказати - "віддай, бо працюєшь без дозволу!", бо вже є що забирати. Хочете боротися з генделиками - то боріться, бо це не генделик і не має що туди лізти і нищити все со своїми недолугими рішеннями. Поруч стоїть ТЦ СЛОН + "слоненята". Покажіть мені хоч одне деревце, що власники посадили, покажіть хоч одну лавочку чи облаштовану кінцеву зупинку для маршрутів 16 і 31, хоч одну доглянуту клумбу! Прийміть рішення знести "слоненята", покласти там рівну бруківку, облаштувати зупинку і сквер - побачимо, які ви господарі.
Анонім Показати IP 30 Липня 2016 12:12
Торгові кіоски це не естетично , а заправкі і автомийкі на кожному кроці серед житлових будинків це естетично? ?? Це архітектура дозвляє??? В першу чергу винесіть іх далеко за межі міста . Так що у вас депутати роботи ще почати і закінчити.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus