USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЗНО на Волині: до початку два дні

22 Квітня 2015 19:15
Перше тестування з української мови та літератури відбудеться уже 24 квітня. Відтак, волинянам, які планують складати зовнішнє незалежне оцінювання, нагадують, щоб вони відповідально поставилися до цієї події.

Про це йшлося під час прес-конференції директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк сьогодні, 22 квітня.

Вона нагадала, що цього року результати тестування для випускників загальноосвітніх шкіл зараховуватимуться як державна підсумкова атестація. Саме тому, пояснила вона, кількість учасників ЗНО цього року більша, аніж у попередні роки. Цього року на ЗНО з української мови зареєструвалися 8632 учасники.

Також цьогоріч впроваджуються тести з поглибленим вивченням української мови. Відтак, дехто з учасників ЗНО отримає по три оцінки: оцінку за 12-бальною шкалою, яка піде в атестат, за 100-бальною за звичайний рівень і за 100-бальною за поглиблений рівень, якщо вони зареєструвалися на цей вид тестів.

Всього на Волині буде відкрито 35 пунктів тестування, 13 з них- для складання тестів поглибленого рівня. Тестування відбудеться 24 квітня.

Кожен абітурієнт повинен видрукувати запрошення-перепустку в пункт тестування на своїй персональній сторінці на сайті директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. На запрошенні буде вказано адресу пункту тестування і те, що можна з собою взяти.

Згодом, 15 травня, на цю ж персональну сторінку мають надійти результати тестування. А оцінки для випускників шкіл за 12-бальною шкалою надішлють і в усі школи.

Якщо у попередні роки відсікалися від участі у конкурсі до ВНЗ абітурієнти, які не здали ЗНО на 124 бали, то тепер виші не матимуть цього порогу. Натомість буде встановлений стобальний поріг «склав-не склав». Цей стобальний поріг визначатимуть експертні групи з кожного предмету після його здачі. Це – мінімальні знання, які потрібні абітурієнту для навчання у ВНЗ. Саме із введенням цього порогу скасована лінія у 124 бали. Виші матимуть право встановлювати свій вищий поріг для того, щоб відібрати абітурієнтів.

Додамо, згідно з результатами попереднього тестування, 12% учасників цей поріг не склали. Тим, хто цей поріг не складе під час основного тестування, на тестування з інших предметів буде не потрібно йти, бо вони все одно не зможуть вступати у виші.

До слова, під час вступної кампанії до вишів цього року будуть дійсними лише сертифікати ЗНО 2015 року.

На пункти ЗНО треба з собою взяти оригінал паспорту, сертифікат і запрошення-перепустку. Вхід на пункти тестування з 10.15 до 10.50. На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти є адреси всіх пунктів тестування, карти і маршрути (для великих міст).

На кожному пункті тестування будуть медпрацівники, працівники Державної служби охорони, УМВС, вчителі–інструктори, чергові. Загалом на Волині до ЗНО буде залучено 1800 педагогічних працівників.

В аудиторію з собою можна буде взяти лише 1-2 ручки чорного кольору, пляшечку води і багаж знань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дуся Показати IP 23 Квітня 2015 08:16
допоможи нам Боже!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus