USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Знищили єдиний спосіб помитися для цілого містечка

22 Листопада 2011 16:15
Наразі у Берестечку проживає близько 2 тисяч чоловік. І близько 80% не мають води у своїх домівках.

Про це повідомляє телеканал «Аверс».

Десятки років у місті працювала комунальна баня – єдиний спосіб для місцевих жителів помитись. Однак утримувати приміщення для місцевої влади стало невигідно і заклад закрили.

«Не кожен має возможность вдома помиться, не кожен має ванну. Ну, багато-багато людей. Їм потрібна баня», – розповіла мешканка Берестечка Лідія Обух.

Усі охочі прийняти баню, поки у ній знаходився весь необхідний інвентар, отримували від місцевої влади відмови, розповідають місцеві жителі.

«У нас нема каналізації, і бані у нас в хатах немає. Я звертався до директора, аби він або продав, або зробив би ту баню для мешканців Берестечка. Іде відмова», - поскаржився мешканець Берестечка.

Коли зачинена баня почала розвалюватись, рятувати її ніхто не поспішав. У руїнах місцева влада знайшла і свої плюси.

«Голова міської ради відповів, що нам потрібна цегла. Вони сьогодні вже почали її розбирати. У нас – аби тільки розібрати. Потім знищиться. І нічого немає. У нас нічого не будується, тільки розбирається. Так, як і по всій Україні», – розповів мешканець Берестечка Сергій Філіпович.

Лідія Обух, яка проживає по сусідстві з банею, днями й ночами стереже руїни від комунальників. Мовляв, не дасть розібрати, хоч стріляйте. «Я не дала її розібрати. Що вони зробили? Груду мусору з тої бані. Хай би ті люди милися, з того Берестечка. Є старенькі, які Богу молилися, щоб та баня була», – додала Обух.

Мешканці сусідніх сіл теж часто цікавляться, а чи не відновлять знову стару баню. Бо ж це зробити значно простіше, ніж окремо забезпечувати кожну оселю гарячою водою.

Та поки почути легендарну фразу «З легким паром» для людей залишається мрією. Руїни старої бані лишилися символом комфорту, який нині для жителів округи недоступний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Упс Показати IP 22 Листопада 2011 17:06
А ще й місто...Тьху!..
зе бест Показати IP 22 Листопада 2011 20:17
Давайте купатись, пірнати, плескатись, У морі, в проливі, у бухті, заливі у озері, в річці, в ставку, в океані,- Лиш тільки...не в бані...:-)))
Місцева жителька Показати IP 23 Листопада 2011 09:05
80% жителів не маю води у своїх домівках - про що ви таке говорите?
no coments Показати IP 23 Листопада 2011 09:17
Цікаво, що про це заговорили аж через 20 років, де ж усі ці хто так дбає про людей Берестечка були? Правда, опустили один момент, що пан Філіпович вже скупив за безцінь половину Берестечка, жодного дня ніде не працювавши. Мабуть, вже й дане приміщення не дає йому спокою. Цікаво куди дивиться прокуратура, СБУ та податкова!
Філіповичу Показати IP 20 Грудня 2013 11:32
А що ти збудував, кріми того, що вкрав і нажив на проценти живучи!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus