USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зовнішні кордони Шенгену відкриються не раніше 1 липня, внутрішні – з 15 червня

6 Червня 2020 16:32
Жителі Шенгенської зони зможуть вільно переміщатися між країнами, починаючи з 15 червня.

Таке рішення було прийняте 5 червня за підсумками засідання ради міністрів внутрішніх справ країн Європейського Союзу. До нього приєдналися інші країни Шенгенської зони, що не входять в ЄС, передає Еспресо.TV з посиланням на RFI.

Винятком буде Іспанія, яка відкриє свої кордони для всіх жителів Шенгенської зони не раніше 1 липня.

Також до 1 липня відкладено рішення про відкриття зовнішніх кордонів Євросоюзу і Шенгенської зони. 27 міністрів ЄС вирішили, що відкриття зовнішніх кордонів може обговорюватися тільки після повного зняття внутрішнього контролю в Шенгенській зоні.

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп підтримав рішення про відкриття кордонів всередині Шенгенської зони, але попередив, що Франція буде вводити 14-денний карантин в якості відповіді для жителів тих країн, які введуть такі карантинні заходи щодо Франції. А голова французької дипломатії Жан-Ів Ле Дріан заявив, що рішення про відкриття зовнішніх кордонів Євросоюзу потрібно буде прийняти вже «приблизно 15 червня».

Своєю чергою Італія відкрила свої кордони для жителів Шенгенської зони вже 3 червня. Греція опублікувала список 29 країн, громадяни яких зможуть приїхати відпочивати в Грецію, починаючи з 15 червня. Спочатку в списку не потрапили найбільш постраждалі від пандемії держави Європи – Франція, Іспанія, Італія та Велика Британія. Пізніше рішення було переглянуто.

Згідно з даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, станом на 5 червня в країнах ЄС, а також в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні та Великій Британії було зареєстровано 1 423 645 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Загальна кількість жертв склало 168 400 чоловік. Найбільше від наслідків COVID-19 загинуло жителів Великої Британії, Італії, Франції, Іспанії та Бельгії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus