USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Зрізання дерев на вулиці Лесі Українки пообіцяли зупинити

1 Липня 2016 20:55
У відповідь на обурення мешканців міста знесенням дерев на вулиці Лесі Українки міський голова Микола Романюк пообіцяв, що надалі дерев не різатимуть, а на місці знищених посадять нові.

Про це стало відомо під час зустрічі лучан з міським головою сьогодні, 1 липня.

Зустріч відбулася на розі вулиць Лесі Українки та Кривий Вал. Нагадаємо, що вчора обурення лучан викликало знесення дерев на головній пішохідній вулиці міста. Питання підняли у залі засідань міськради під час сесії, мер погодився зустрітися з громадою.

Знищення дерев мешканці вулиці називали ганьбою, а меру передали список підписів проти зрізання. Лучани наголошували, що місто потребує зелених насаджень, аби дихати, а нові дерева, які планують посадити на місці знесених, мовляв, навіть не даватимуть достатньо затінку для лучан. Ауру міста руйнують, вирізаючи липи, що могли б простояти ще десятиліття, - стверджував дехто з учасників зібрання.

Вже з перших хвилин зустрічі лучани демонстрували своє невдоволення рішенням про видалення дерев та емоційно відстоювали свою думку.


Проект реконструкції вулиці від Театрального майдану до перетину з вулицею Кривий Вал продемонстрували лучанам міський голова та директор департаменту ЖКГ Юрій Крась. З їхніх слів, у рамках проекту реконструкції вартістю понад 9 мільйонів гривень з міського бюджету (5,2 мільйона вартує реконструкція частини вулиці, решту – облаштування скверу) планують здійснити благоустрій та відновлення вулиці Лесі Українки. Так, йдеться про заміну зливової каналізації, яка знищена на усій вулиці, ремонт фасадів будинків, повну заміну бруківки, заміну дерев на «нові та хороші», замість тих, які вже виривають корінням бруківку. Цьогоріч заплановали роботи з реконструкції відрізка вулиці від Театрального майдану до Кривого Валу. Планують рядову посадку великомірних дерев віком до 10 років. Серед інших зелених насаджень передбачили клумбу та сквер з невеликим сучасним фонтаном, газонами та квітниками.


Присутній депутат міськради Олександр Кравченко зауважував, що чимало вулиць у Луцьку більш нагально потребують ремонту. Учасники зустрічі стверджували, що у місті є багато дворів, де неможливо пройти, тож заміна бруківки на вулиці Лесі Українки не на часі.


Пояснення міського голови про те, що проект реконструкції був півроку тому оприлюднений на веб-сайті міськради та у соцмережі Facebook, не влаштувало учасників зустрічі – лучани стверджували, що про їхню думку ніхто не запитував і громадських слухань не організовував.

Юрій Крась розповів, що загалом на відрізку вулиці Лесі Українки до перетину з Кривим Валом планували посадити 35 дерев, орієнтовна відстань між осями становитиме 5 метрів. Нові дерева матимуть висоту до трьох метрів та не повинні рости вище 3,5 метра. Точну вартість кожного нового дерева ніхто з присутніх посадовців назвати не зміг. Очільник департаменту ЖКГ повідомив, що ціна залежатиме від виду (глід, липа чи клен), а наразі дерева лише вибирають. Орієнтовна вартість становитиме від трьох до шести тисяч гривень.

Микола Романюк запевнив, що наразі знесення дерев припинять. На місці вісьмох зрізаних дерев восени посадять ті дерева, що були передбачені проектом, аби лучани, мовляв, побачили різницю. Він визнав, що у зв’язку з розробкою проекту реконструкції вулиці потрібно було організувати таку зустріч раніше і ознайомити лучан з проектом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
до мера Показати IP 1 Липня 2016 21:16
яковлев г.ида, мера підставляєєє. Коля, подивись уважно, та вижени.
Че до до мера Показати IP 1 Липня 2016 22:29
Не винiть козла, що пастух п'яний!
доо мера до до мера Показати IP 1 Липня 2016 23:11
Цій г_ниді, що люди,що дерева-однаково ріже. Квартиру забрав у людини. Дерева по живому знищуе. . Він не обраний. Він найманий. Микола, друзі тобі радять вигнати. Візьміть собі грамотного першого зама.
Ананас до доо мера Показати IP 2 Липня 2016 08:53
Ту історію з виселенням вже давно обговорили, на горілку гроші є, на комуналку - не має. То чого ви за того "нещасного" борг не погасили?
Че Показати IP 1 Липня 2016 21:23
"міський голова пообіцяв, що надалі дерев не різатимуть, а на місці знищених посадять нові" Новi дерева садити не за кошт лучан, а за особистi грошi iнiцiатора.
зі сторони Показати IP 1 Липня 2016 21:29
дивився на те "дійство" і смішно було, як запухші мабуть від алкоголю мадами кричали на все горло, доносячи думку "лучан", навіть на фото те видно, але от молодий хлопчина - на замовлення працював, він то все і підбурював. Старі дерева корінням зруйнують бруківку і дощову каналізацію. Їх міняти треба, як не зараз, то через пару років проблема все рівно вилізе. Але хіба то зрозуміти, якщо вмієш кричати?
Анонім до зі сторони Показати IP 1 Липня 2016 22:45
зробити реконструкцію можна і без вирізки дерев. різати липу, а потім знову купувати липу - що це за дурня?? нормальні дерева ростуть, що ви хочете від них.
Ося до Анонім Показати IP 2 Липня 2016 11:02
Дерева можна лишити, та корінь буде тілько рости більше, підірве бруківку і все рівно перекладати треба буде, тільки пенька легше вирвати як корінь меньший.
=== Показати IP 1 Липня 2016 21:54
Дерева заважати стали. Туалети побудували б в центрі. На екскурсії люди приїздять і тут...шукай куди сходити. А на словах йдемо в Європу. Одні генделики і аптеки...
Вася Показати IP 1 Липня 2016 22:27
а що за реконструкція на перехресті ковельської та набережна , з'їзд до стиру, дорогу насипають то під'їзд до чого чи кого?
хз до Вася Показати IP 1 Липня 2016 23:10
там Козюра багатоповерхівку будуватиме
Все знаю до Вася Показати IP 1 Липня 2016 23:27
Спочатку думав що будують нову дорогу на район ДПЗ, що було б логічно (забрати трошки транспорту з Данила Галицького). А там виявляється буде новий мікрорайон !!!!! з девятиетажками !!!!!!! Пам'ятаю як Стир розливається. Бідні люди - будуть жити як у Венеції, в воді. Хоча в багатих свої причуди, може в воді це класно.
Лучанка до Вася Показати IP 1 Липня 2016 23:30
Там будується житловий комплекс,а насип ,це з'їзд до нього
Васі Показати IP 1 Липня 2016 23:11
Там побудують 3-4 багатоповерхівки.
Роман до Васі Показати IP 2 Липня 2016 08:29
скоріше 13-14 поверхівки
1234 Показати IP 1 Липня 2016 23:19
Зріж дерево в Європі - заплати штраф 100000 євро !! А ще будудь дві парковки - площа перед "Зосею" та площадка біля УТЕЛу на Л.Українки,52.
Маріана М Показати IP 1 Липня 2016 23:26
пане Мер - якщо є можливість оновити центр то оновіть ( 23 липи не зрівняти з гектарами сосон які вирубують на Волині ), а подарувати місту дерево це честь для кожного лучанина, мабуть уже і черга бажаючих дарувати лавки та дерева... Де записуватись? :)
ольга Показати IP 1 Липня 2016 23:26
Дійсно, з вбиральнею не можуть розібратися, а тут такі мільйони знайшли на ремонт, і почали з дерев, які зовсім не аварійні, а ремонт вулиці Степової був запланований до вулиці Володимирської не завершили і не збираються робити, той же Крась викручується, бреше і нічого не робить, а кошти то певно вже списані. Якщо цим криком можна зупинити зрізування дерев, то для чого тоді зараз розпочали?
атата Показати IP 1 Липня 2016 23:38
а де "правий сектор" "зелений тризуб" і прочья небесная манна була в цей час коли дерева різали ? чому ще мера непосадили за незаконну рубку в зеленій зоні міста ? недопрацювали хлопці мабуть без могорича будуть )))
Катерина Показати IP 1 Липня 2016 23:38
І мені цікаво що за реконструкція там.. тепер і з коляскою через міст не проїдеш...
читач Показати IP 1 Липня 2016 23:53
не переживайте, лучани. ця свинота, що засіла у міськраді, все рівно своє підле діло зробить. Як побачили на своєму досвіді жителі вул. Московська, цим мікроцифальним царькам на нас усіх плювати, аж з високого дуба.
цу до читач Показати IP 2 Липня 2016 08:49
а що не так з вулицею Московською? ВулицяХурсенка це норм
КУМ Показати IP 2 Липня 2016 08:39
Клозет в центрі вже збудували,разом з підземним переходом і фонтаном.Головне це план.Є план буде і діло.От "рехворматори",дібіли б....ь.
Ананас Показати IP 2 Липня 2016 08:51
З усіх лайно-коментів лише один адекватний та обгрунтований, а всі інші написані по типу "а баба яга проти". Спочатку я теж був проти, але зараз там побував і зрозумів, що дерева дійсно треба міняти на невеличкі, бо ті величезні і пішохідну зону руйнують, і догляд за ними треба, бо по пенькам видно, що частина зрізаних - хворі, а через висоту догляд не зручний, вічно люльку викликають, піввулиці перекривають, не зручно так доглядати. Але очевидно, що дорога в ад застелена благими намірами....
Часник Показати IP 2 Липня 2016 10:05
Центр та пішохідна зона, історична частина міста - ОБЛИЧЧЯ нашого міста! Гіршого такого місця жоден обл.центр України немає.Скільки можна скиглити! Боїтесь, що розкрадуть гроші, так проконтролюйте. Не ті вже часи. Якщо рішення про реконструкцію було прийнято та узгоджено, то виконуйте його. А протестантів кучка буде завжли.
Погоджуюсь до Часник Показати IP 2 Липня 2016 11:30
Якби ж це ще були справжні протестуючі, а не сумнівні персони із запухшими обличчями і масовка)) Те дійство виглядало як чорний перфоманс, чорні поховальні стрічки - не варто таким бавитись в політичні ігри.
чистота ? Показати IP 2 Липня 2016 10:57
най ті бабулі що кричать хоть раз подивляться як живуть люди. а то свинарник розвели в центрі міста ? яка з бабуль хоть раз там прибрала ?
Лучанка Показати IP 2 Липня 2016 11:42
Ананаси та Часник сховайте свої міськрадівські вуха!НЕ БУЛО ОБГОВОРЕННЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ЦІЄЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ!!!ЯК ЗАВЖДИ ХОЧЕТЬСЯ ВТИХУ ПОДЕРЕБАНИТИ ГРОШІ!Сила звички!Відвикайте нешановні.
Олександр до Лучанка Показати IP 2 Липня 2016 12:31
О пані "троль" проснулась!!! А Ви на якому фото??? І підскажіть Вам в школі викладали природознавчі науки чи ні, чи можливо що звертали увагу як корінева система потужних та багаторічних дерев руйнує дорожнє покриття???
до Олександра до Олександр Показати IP 2 Липня 2016 14:02
Не бачила зруйнованої бруківки на Лесі Українки!!!А по Волі зимою без снігу йти важко.Пилюка, бруд і протяг в лице з декоративними кленами.Які, до того ж, рости не хочуть.Мучаться, мучаться бідні від обізнаності в природознавчих науках міськрадівських діячів-хапуг!!!!!
Ананас до Лучанка Показати IP 2 Липня 2016 15:33
Повідомляю вам, що жодного дня не працював не те що в міській раді, на жодній державній посаді, мені дерибанити немає чого, я працюю сам на себе, так маю на Л Українки магазин, то за 20 років знаю всі проблеми вулиці. Тому бачу на відміну від вас реальну необхідність щось почати зараз, а не чекати, коли порве покриття і дерева від трухлявості падати почнуть. Великому дереву треба багато води, якої там звісно не буде, з часом дерево почне хворіти і пропаде, але ще й зруйнує підземні мережі. Вам би бачити далі свого носа.
Олесь Показати IP 2 Липня 2016 12:00
От ДАРМА! Проект хороший. Бо наша пішохідна- вже страшна- з обрізками труб- типу захистом від машин,(недієвим) облущеними фасадами, жахливою рекламою, мощенням з дірками. Коріння дерев піднімає плитку, руйнує лотки. Яки туристи? Зробили проект. Влада зробила. ( Злочинна) ПІВ РОКУ(!) обговорювали, і в пресі і в інтернеті, і на містобудівельній раді., і от почали роботи. І ЩО? Група небайдужих з групою маргіналів під керівництвом " активіста" проти. Крик, прокльони, ( активісту-респект з піаром!) Вулиця потребує реконструкції Дерева потребують заміни. Наше кронування "по луцьки" перетворило липи на "калік" А судячи по пенькам зрізаних- в більшості у центрі стовбура гниль. Не знищення- а ЗАМІНА. З а м і н а !!!!! Але піар! Шкандаль! Влада злочинна! Нащо змінювати щось! Корупція! Ну холера! Це де роблять? В Ізраілі?- В Луцьку ремонтують ЦЕНТРАЛЬНУ вулицю. Підіть на Крилова- гляньте Класно? Ото ж. А ні- нічого не робіть бо "зрада" живіть в болоті, бо подобається.
Лучанка до Олесь Показати IP 2 Липня 2016 14:10
На Крилова дерева не різали!!Жодного!Не вводьте людей в оману.Хочете на цьому заробити гроші - пробуйте.Робіть.( тим паче не для кого не секрет, що фірма сина Романюка робить бруківку).Але не потрібно вважати всіх лохами і бидлом.Різні були люди вчора на зустрічі з Романюком.І НЕ БУЛО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ПОПЕРЕДНЬО.Наступаєте на ті самі граблі.Тільки народ вже не той, що при Януковичу.
Анонім Показати IP 3 Липня 2016 09:26
28 років назад приїхавши в гості до Луцька побачила обнесену парканом на ремонті вул. Л.УКРАЇНКИ, з тих пір нічого не змінилось все риють і закопують людські гроші, корито як стояло в самому центрі так і стоїть, подивіться на себе зі сторони, такого жахіття немає в жодному обласному центрі, кого ви постійно обираєте в мерію?
Лучанин Показати IP 10 Липня 2016 20:01
Навіщо зрізувати здорові дерева?На фото видно,дивлячись на пеньок можна сказати що дерево здорове.Подрібно зрізати гнилі,сухі,трухляві дерева на яких не росте листя!А на вул.Лесі Українки всі дерева зелені-з листям.То ж це взагалі не причина щоби ради реконструкції зрізати зелені насадження!Робіть реконструкцію,а дерева залиште!!!Це виходить нема куди міській владі грошей діти!В нашому Луцьку є багато нагальніших проблем,які першочергово потрібно вирішувати!Дерева це не першочергова проблема!1)Наприклад той же туалет.Раньше був-тепер нема в центрі міста.Ганьба!Приїзджають в наш Луцьк гості,туристи, а сходити по нужді нема куди.2)Фонтан.Скільки вже років роблять той фонтан?-з десяток!А результат нульовий!Якщо братися до однієї роботи то потрібно її завершити і лише потім братися до наступної роботи!А то почали і незакінчили!А тепер взялися за дерева-вони б ще стояли і стояли і кисень би людям давали б!Щось наша міська рада на чолі з нашим мером беруться за другорядні справи,а першочергові вирішувати нехоче!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus