USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зруйнований будинок Наталії Ужвій: в облраді просять покарати винних

28 Травня 2015 11:44
Прокуратуру області просять притягну до відповідальності винних, хто віддав і зруйнував пам’ятку архітектури у Любомлі – будинок, де народилася відома акторка театру і кіно Наталія Ужвій.

Про це йшлося під час засідання 34 сесії обласної ради сьогодні, 28-го травня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині зруйнували історичну будівлю, яку «випадково» віддали у приватні руки.

Депутат обласної ради Валентина Блінова повідомила, що у будинку акторки хотіли зробити музей, втім, місцева влада виставила його на аукціон, а новий власник зруйнував будівлю.



«Мій запит до прокурора області. Мені повідомили працівники Любомильського краєзнавчого музею, що після продажу будинку його розібрали. А було так, що пропонували владі викупити цей будинок, але вони сказали, що немає грошей й виставили будинок на аукціон. Тепер будинку немає. Прошу притягнути винних до відповідальності, бо це ганьба, коли влада торгує культурними пам’ятками», - наголосила депутат.

Більшість депутатів підтримали її звернення.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що будинок і територія садиби, як пам’ятка історії місцевого значення, - охоронний об’єкт № 789, який охороняється державою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Льоня Показати IP 28 Травня 2015 11:58
Мій в селі не хуже. Ще більша розвалюха. От візміть і купіть його під музей. В нас поетів шанують після смерті.
Корінний лучанин Показати IP 28 Травня 2015 14:01
ПРОСТО ЖАХ!!! Оце докерувались сучасні волинські "КЕРУВАТЕЛІ", а вони били себе в груди і кричали що за УКРАЇНУ і що треба берегти культурну спадщину! Судити їх треба і за РЕШІТКУ, щоб інших неповадно було . Та комуняки собі такого подібного не дозволяли .
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 28 Травня 2015 14:51
Извини, но чем лично тебя не устраивают коммунисты? Я не говорю о партноменклатуре, которая для того, чтобы ограбить страну и развалила СССР. Ведь кто именно в каждой бывшей республике пришел к власти? Ну а сейчас, конкретно на Украине, к власти пришло быдло чистой воды. Что самое интересное, вы же сами с жаром избирали в ВР таких, кто, например, кричал - украинцам не нужно образование! Нужно говорить, кого конкретно я имею ввиду?
Я Показати IP 28 Травня 2015 15:17
Кому потрібна стара хата. досить того музею, що діє при гімназії ім.Н.Ужвій.Відкривши музей у цьому будинку, на район ляжуть зайві видатки. І взагалі, хто зробив з цього будинку памятку архітектури.Краще зняти цю памятку. З аукціону вона точно не продавалась,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus