USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прощання та остання дорога додому загиблого на сході волинського воїна. Фото

6 Листопада 2018 14:09
Дорога до Луцька у супроводі колони з понад 30 авто та прощання у центрі міста – загиблого від кулі снайпера бійця 14-ї ОМБР волинянина Максима Пасичнюка провели в останню путь на малій батьківщині.

Після зустрічі героя зранку 6 листопада його тіло повезли до обласного центру Волині, де і відбулося прощання.

Утворивши колону з кількох десятків авто, волонтери та військові побратими Максима Пасичнюка вирушили до Луцька, де тіло загиблого героя провезли вулицею Рівненською та проспектом Волі. Рух колони супроводжувався сигналами автомобілів, а водії зупинялися, аби вийти та віддати останню шану загиблому на війні.
На Театральному майдані тіло Максима Пасичнюка зустріла його родина, яка не могла стримати сліз від горя.
Прощання із загиблим воїном розпочалося близько 11.00 у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору, а вже згодом домовину з тілом перенесли на Театральний майдан, де відбулася громадська панахида.
Як зазначив митрополит Луцький та Волинський Михаїл, сьогодні всі скорблять через втрату великого та славного Героя України: «Ідея захисту своєї землі – це ідея захисту Батьківщини. Він віддав своє життя за велику українську родину, захищав не лише свою сім’ю, не лише окремих людей, а всіх нас, виконуючи свій внутрішній обов’язок. Здається, так легко йти та захищати свою Батьківщину, але одні ідуть, а інші ні Ми не засуджуємо тих, які не ідуть, але гордимось та будемо вшановувати тих, які стають на захист своєї землі та віддають за неї своє життя».

Також миторополит Михаїл подякував родині за Максима – великого сина українського народу та висловив співчуття. «Він віддав своє життя не лише на словах, а й на ділі».
Учасник бойових дій Анатолій Саченюк відзначив, що Максим був дуже хорошою людиною та завжди допомагав товаришам: «Він з честю приймав усі життєві ситуації, не був боягузом та ніколи не втікав. Але так вийшло, що його вже немає серед нас… Ми втратили свого братика, якого нам вже не повернути. Хочеться, щоб це все закінчилося, і ми більше не ховали своїх Героїв».
Заступник міського голови Костянтин Петрочук наголосив, що всі ми втратили Героя.

«Ми з вами втратили земляка, але світла пам’ять про тих людей, які віддають своє життя за світле небо, ніколи не згасне у наших серцях. Всі лучани скорблять разом з родиною та висловлюють найщиріші співчуття. Потрібно пам’ятати, що всі герої назавжиди залишаться у наших серцях», - висловив співчуття Костянтин Петрочук.
Потому всі присутні заспівали Державний Гімн України.
Максим Пасичнюк народився 30 жовтня 1978 року. Навчався у Луцькому професійно-технічному училищі №6. Він проходив військову службу за контрактом з 2017 року. У складі 14 ОМБР захищав східний кордон нашої держави. Поховають Героя у селі Губин Локачинського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українская ССР Показати IP 6 Листопада 2018 21:24
Солдати України повертайтеся все до Києва оточите всіх депутатів і президента Проводите їх усіх під дулами автоматів до Донецька і нехай вони ведуть переговори про припинення війни інакше війна ні коли не закінчиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus