USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Звернення прокурора до волинян

5 Лютого 2014 13:23
Повернути державу у правове поле та припинити протиправні дії на всій території України – з такими словами звернувся прокурор Волині Андрій Парака до мешканців області.

Зі слів прокурора, останнім часом під час акцій протесту в країні відбувалися численні грубі порушення законів та вчинялися очевидні злочини радикально налаштованими громадянами. Це породило помилкове враження безкарності.

На думку Андрія Параки, це і стало результатом порушення громадського порядку, масових заворушень, захоплення приміщень органів влади, спроб створення нелегітимних органів державного управління.

Нижче текст звернення без змін:

«Пошук компромісу задля нормалізації ситуації в країні отримав свій розвиток у Верховній Раді.

2 лютого набрав чинності Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Законом передбачено звільнення від відповідальності та від відбування покарання осіб, які з 27 грудня минулого по 2 лютого поточного року вчинили злочини та адміністративні правопорушення, пов’язані з акціями протесту.

Підлягають закриттю і відповідні кримінальні провадження, підозри в яких ще не оголошено.

Саме виконання цього Закону може стати для усіх сторін кроком назустріч.

Можливість застосування Закону та його виконання залежить від конкретних дій громадян, зокрема і наших краян, які на сьогоднішній день займають будівлі та приміщення органів державної влади, місцевого самоврядування, перешкоджають їх належному функціонуванню, блокують вулиці, площі в Луцьку чи інших населених пунктах України.

Лише за умови припинення таких протиправних дій на всій території нашої держави правоохоронні органи та суди зможуть виконати всі процесуальні обов’язки – звільнити осіб від відповідальності та закрити кримінальні провадження.

Органи прокуратури наразі готові виконати усі можливі законні дії, щоб прискорити процес повернення держави у правове поле.

Але ще раз наголошую: відповідальність за виконання вимог цього Закону – спільна.

І якщо до 17 лютого учасники акцій протесту не виконають вимог Закону, то уже 18 лютого він втратить чинність.

Відтак, будуть втрачені усі правові підстави та механізми звільнення від відповідальності осіб, які вчиняли злочини під час масових акцій протесту.

Отож, прошу усіх волинян проявити правову свідомість і громадянську позицію, посприяти негайному звільненню усіх зайнятих під час акцій протесту будівель та приміщень, не перешкоджати належному функціонуванню цих об’єктів, розблокувати транспортні комунікації.

Зрозумійте: невиконання хоча б частини положень Закону може звести нанівець усі досягнуті позитивні результати й завадити поверненню суспільних відносин у правову площину», - йдеться у зверненні прокурора області Андрія Параки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Тролінг Показати IP 5 Лютого 2014 13:31
Як то кажуть "Улыбнуло": "Органи прокуратури наразі готові виконати усі можливі законні дії, щоб прискорити процес повернення держави у правове поле."
Аль Капоне Показати IP 5 Лютого 2014 13:54
ОЗУ ГПУ
Подивись сам собі в Показати IP 5 Лютого 2014 14:02
Ви також сліпі і не бачите , як ви поєднуєтесь з бандотою?
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2014 14:03
А хто відповість за грубі порущення прав українців повязані з перевищенням владних повноважень працівниками правоохоронних органів? На зажисті чиїх інтересів стоїхть прокуратура, влади чи простих смертних громадян України? На ці питання, без лицемірства, хотілобся почути від прокурора, що конкретно вплине на стабілізацію ситуації в державі, а не чергова однобічна заява на замовлення.
Луцький до Лучанин Показати IP 5 Лютого 2014 14:24
А не задавались питанням, а наслідком чого були ті "перевищення"?!
читач Показати IP 5 Лютого 2014 14:49
А Прокуратура готова повернути в правове русло кілька справ проти квартирних аферистів (у Нововолинську, зокрема? про яких писали Вол. новини) і чиї інтереси саме по цій справі захищаєте?
666 Показати IP 5 Лютого 2014 15:00
Учите Гимн России ...Ваш конь уже прогнулся давно.Путин рулит.Поиграли и хватит.Билет в Магадан и строить нам дороги и мосты, за миску похлебки.Ваша АПА зиция это наш план и Вас продали.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Лютого 2014 10:57
дійсно, пане прокурор, поверніть діяльність правоохоронних органів у державі в правову площину, а саме звільніть без умов незаконно затриманих громадян України, притягніть до відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві людей, розформуйте незаконне військове формування Беркут та притягніть до відповідальності осіб, які віддавали їм злочинні накази. а свій закон про звільнення заручників запропонуйте терористам Сомалі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus