USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Звернення прокурора області до волинян

31 Січня 2014 16:55
Прокурор Волинської області Андрій Парака звернувся до волинян з вимогою і проханням дотримуватися законів.

Текст звернення прокурора області публікуємо без змін.

Шановні волиняни!

Останнім часом на Волині мають місце порушення Конституції та законів України з боку місцевих органів влади. Неправомірні їхні рішення оскаржуються органами прокуратури та скасовуються у судовому порядку.

Ухвалюючи ці рішення про створення таких утворень, як «Народна Рада» та «народна самооборона», депутати місцевих рад діють всупереч норм Конституції України та Законів України, явно перевищуючи свої повноваження.

Спроби створити такі нелегітимні органи несуть загрозу конституційному ладу країни та її територіальній цілісності.

Приймаючи такі рішення, депутати місцевих рад порушують і міжнародне законодавства, зокрема Європейську хартію місцевого самоврядування.

Такі дії окремих політичних діячів не сприяють стабілізації в суспільстві. Навпаки – вони загострюють ситуацію.

Не сумісними з нормами законності та моральності є й випадки тиску окремих груп та громадян на людей, посадовців, депутатів, погрози членам окремих партій чи їхнім родичам та близьким.

Ми усі разом повинні робити усе, аби не допустити протистояння.

Ви знаєте, що прийнято Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Відповідальність за виконання цього Закону має бути спільною. Реалізація його положень у рівній мірі залежить як від людей, які беруть участь у протестних акціях, так і від правоохоронних і судових органів.

Органи прокуратури докладатимуть максимум зусиль, аби, дотримуючись вимог законодавства, прискорити процес повернення держави у правове поле.

За дорученням Генерального прокурора України створено спеціальну групу з контролю за виконанням Закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», та розслідуванням тих злочинів, які не підпадають під дію цього закону.

Запевняю, органи прокуратури виконають всі процесуальні обов’язки, які належать до їх компетенції, для забезпечення повноформатної дії цього Закону.

Проте відповідальність за виконання законів, за стабілізацію в суспільстві є спільною.

Тому звертаюся до вас усіх – до громадян, працівників правоохоронних органів, органів влади, місцевого самоврядування з вимогою і проханням дотримуватися законів і пам’ятати про особисту відповідальність за свої вчинки та за майбутнє країни.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Остап Показати IP 31 Січня 2014 17:00
На сайті Білого дому зареєстровано чергову петицію, в якій адміністрацію президента Барака Обами просять допомогти українській владі в боротьбі з радикальними організаціями. Під петицією, зареєстрованою 27 січня 2014 року, станом на 13.00 п'ятниці, 31 січня, поставили свої підписи майже 16 тис. осіб. ПРОХАННЯ ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ!!!!!
Тролінг до Остап Показати IP 31 Січня 2014 17:04
Молодця, хай поборють Беркут.
Лучанин до Остап Показати IP 31 Січня 2014 17:09
З однієї сторони не проти, якби було пряме посилання. З іншої строни я не є дипломатом і тому маю повне право називати речі своїми іменами: Якого милого мають якісь неукраїнські (не громадяни України) вилупки вмішуватися в справи нашої держави?!! Чому зайчик для захисту від іншого зайчика звертається до вовка з лисичкою? Може ми вже вкінці кінців почнемо самі з своїм хутром розбиратись?
Тролінг Показати IP 31 Січня 2014 17:02
Чому ще досі не покараний жоден з беркутівців? Хто вбив з вогнепальної зброї двух майданівців? Хто катував та кинув замерзати громадян? Чому прокуратура маовчить з приводу цих правопорушень?
Беркут до Тролінг Показати IP 31 Січня 2014 17:11
1) До середини цього місяця покарані будуть справи вже є і будуть передані до суду... 2) хто стріляв це інше питання говорять що це були якраз БУНТУЮЧІ.... 3) Ви говорите про ті катування, що "мирні мітингувальники" завдавали виловленим членам антимайдану в КМДА та ПРОФСПІЛКАХ? В ОДНОМУ Я З ВАМИ ЗГІДНИЙ ПРОКУРАТУРА ПОВИННА НЕУПЕРЕДЖЕНО РОЗІБРАТИСЯ З ВСІМА ВИПАДКАМИ ЧУЄТЕ З ВСІМА!!!!!!!! І НЕПОТРІБНО НА НЕЇ ТИСНУТИ!!! А ТО ВИ ОДИН ДЕНЬ КРИЧИТЕ, ЩО ЗАХОПЛЮЮТЬ СПОРУДИ І КИДАЮТЬСЯ ЗАПАЛЬНИМИ ПЛЯШКАМИ ЕКСТРЕМІСТИ А НА НАСТУПНИЙ ДЕНЬ ПІКЕТУЄТЕ ПРОКУРАТУРУЗ ВИМОГОЮ ВІДПУСТИТИ ВЧОРАШНІХ ЕКСТРЕМІСТІВ А СЬОГОДНІ "МИРНИХ МІТИНГУВАЛЬНИКІВ"
Тролінг до Беркут Показати IP 31 Січня 2014 17:51
На всі доводи можна відповісти одним питанням. Де в ККУ чи АКУ прописано покарання у вигляді роздягнення до гола та вручення лопати з примусовим фотографуванням з бійцями славного спецпідрозділу?
Беркут до Тролінг Показати IP 31 Січня 2014 18:22
А ти уважно почитай ККУ там є абзац цьому присвячений якраз під абзацем де пише що дозволено працівників міліції захоплювати в заручники і утримувати в КМДА а також роздягати і вдягати в лахміття тягнучи через весь майдан та ламаючи ребра.....
НЕЛУЧАНИН до Беркут Показати IP 1 Лютого 2014 14:15
хто перший розпочав бити людей ?
НЕЛУЧАНИН до Беркут Показати IP 1 Лютого 2014 14:17
хто говорять, що стріляли протестанти ? мєнти ?
Тому до Тролінг Показати IP 31 Січня 2014 17:15
Де є хоч один доказ що з рушниці стріляв саме Беркут? В них вже що своєї зброї не вистачає? Не Беркут треба карати, а того хто стріляв! А в цьому треба розбиратись. І якщо виявиться що Беркут, то тоді і карати Беркут. Чи вже здоровий глузд тут нікому не потрібен?
Тролінг до Тому Показати IP 31 Січня 2014 17:53
Одного з активістів вбили за допомогою картечі. Мвд заявило що у них немає на озброєнні набоїв. Але ж Беркут стріляв з рушниць гладкоствольних 12 калібру. Хто заважав якомусь "недоумку" зарядити замість гумових набоїв один набій з картечю та вистрілити?
Беркут до Тролінг Показати IP 31 Січня 2014 18:25
Не спорю цілком можливо точно так само як і цілком можливо що недоумки стріляли в своїх же щоб ще більше загострити конфлікт а в своїх вони вміють стріляти тут вже писали про "волинську сотню..." ТОМУ І КАЖУ ТИСНУТИ НА ПРОКУРАТУРУ НЕ ВАРТО ХАЙ РОЗБИРАЮТЬСЯ... ДОРЕЧІ ЧОГОПІД ПРОКУРАТУРОЮ СТОЯТЬ БЕЗХОЗНІ ПАЛАТКИ? ЦЕ ЗАМІСТЬ ТУАЛЕТА В БУРАТІНО ПОСТАВИЛИ???
додаток до Тролінг Показати IP 1 Лютого 2014 09:07
Там таких недоумкив 95% набереться.
Остап до Тому Показати IP 31 Січня 2014 21:31
Взагалі з тією вогнепальною пальбою на грушевського цікава річ коли беркут стріляв в журналістів та мітингувальників гумовими кулями це є на відео видно навіть як хтось падає від гранат.... а чомусь тих ВБИТИХ НА ЖОДНОМУ ВІДЕО НЕМА??? НЕ ДИВНО ВАМ КУЧА ЖУРНАЛІСТІВ КУЧА КАМЕР ПРЯМІ ТРАНСЛЯЦІЇ І НІХТО НІ ЧІ ЧІРК..... І ЩЕЙ ТРУПИ ЗРАЗУ ВИЯВИЛИСЬ В ІНШОМУБУДИНКУ......
НЕЛУЧАНИН до Остап Показати IP 1 Лютого 2014 00:12
підніми ду*у зі стільця, поїдь в Київ на Грушевського і побачиш, хто від чого падає, і хто в кого стріляє. тоді не треба буде тут ваньку валяти . це стосується також інших тролів.
Олег до Тролінг Показати IP 31 Січня 2014 20:10
Прокуроратура навіть не виїжджала на місце події при вбивствах на Грушевського!!!
Анонім до Олег Показати IP 31 Січня 2014 20:13
так ви ж забираєте людей з місця злочину везете тіла до журналістів щоб на смертях піар собі зробити....
Роман до Олег Показати IP 1 Лютого 2014 11:43
Бо їх туда майданівці не пускали!!!
Остап2 Показати IP 31 Січня 2014 17:06
Пане Андрію до екого ви звертаєтесь до тих дітлахів які граються в війну і яким влада вже двічі все спускає з рук???? Вони вже нічого не бояться їх нічого не турбує батьки дають їсти, вдягають а ігрища вони собі роблять самі. Чи до тих хто любою ціною рветься до влади так цих теж нічого не лякає вони розуміють що в любий час можуть поїхати в ситу європу "від політичних переслідувань" ... Тому як на мене ніякі звернення ніякі уступки тут вже не поможуть криза йде :( як політична так ще більще і економічна :( як це не прикро а бунти будуть :( причому бунтувати будуть і бунтуючі проти бунтуючих :(
Лучанин до Остап2 Показати IP 31 Січня 2014 17:11
Чиста правда!
НЕЛУЧАНИН до Остап2 Показати IP 1 Лютого 2014 11:42
поки що в європу поїхав справжній гаспідар азіров. поїхав до геїв і лесбійок
волинянин до НЕЛУЧАНИН Показати IP 1 Лютого 2014 11:44
А "справжній" Кличко там взагалі живе!:)))
НЕЛУЧАНИН до волинянин Показати IP 1 Лютого 2014 17:44
на відміну від азірова Кличко не триндить, що в Європі самі геї і лесбійки. крім тогго кличко не був премєр-міністром України.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 1 Лютого 2014 00:20
"Ухвалюючи ці рішення про створення таких утворень, як «Народна Рада» та «народна самооборона», депутати місцевих рад діють всупереч норм Конституції України та Законів України, явно перевищуючи свої повноваження. Спроби створити такі нелегітимні органи несуть загрозу конституційному ладу країни та її територіальній цілісності". ПАНЕ ПРОКУРОР !!!!!! ВВАЖАЮ ЗА НЕОБХІДНЕ ВАМ НАГАДАТИ, ЩО ЗГІДНО СТАТТІ 5 кОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування". НАРОД ЗДІЙСНЮЄ ВЛАДУ БЕЗПОСЕРЕДНЬО, ТОМУ ГОВОРИТИ ПРО ПЕРЕВИЩЕННЯ ДЕПУТАТАМИ СВОЇХ ПОВНОВАЖЕНЬ НЕДОРЕЧНО. ДЕПУТАТИ Є ОБРАНИМИ НАРОДОМ І ВИРАЖАЮТЬ ЙОГО ІНТЕРЕСИ. НЕЛЕГІТИМНИМ ОРГАНОМ Є ІНСТИТУТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ЯКИЙ УЗУРПУВАВ ВЛАДНІ ПОВНОВАЖЕННЯ НЕКОНСТИТУЦІЙНИМ СПОСОБОМ. НАПРАВТЕ СВІЙ ЮРИДИЧНИЙ ХИСТ БУДИ-ЛАСКА У ЦЬОМУ НАПРЯМКУ
Ха Показати IP 1 Лютого 2014 00:21
Прокурор? Кто кто ? - Прокурор... Давай иди отсюда ))
Петрович Показати IP 1 Лютого 2014 03:01
Сейчас прольется чья-то кровь! Достали людей, не перегнули а сламали палку, не нужно было взлетать, так высоко, теперь разабьетесь о землю родимую!А люди они и так на земле своей. Помогай Господи всем неимущим!
Петрович Показати IP 1 Лютого 2014 03:11
Неужели вы на самом деле не заметили, что Украина стала мусорской страной, здесь живут только мусора!И эти самые мусора написали под себя законы и заставляют людей их исполнять.Хватит думать что в Украине живут перепуганые,пьяные трудяги, которые за 100гривен вкалывают неделю!Вспомните с чего начинались все революции и гражданские войны?О какой целостности можно говорить с отпетыми врагами Украины,людей уже не нужно призывать бить власть,люди живут мыслью отомстить тем, кто так жестоко их втоптал в грязь! Вы гражданин Прокурор в этом списке!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus