USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Звільнена з полону журналістка не підтримала Савченко і планує зібрати прес-конференцію

30 Грудня 2016 19:29
Звільнена з полону бойовиків франківська журналістка Ольга Сворак зробила свою першу заяву. Текст повідомлення Ольга розмістила на своїй сторінці у Facebook.

"Дякую Богу, батькам, друзям і всім українцям, які допомогли звільнити мене з полону терористів!

Я розумію, що люди на вільній Україні переживають складні часи кризи, зневіри, у вирії інформації, яка пройшла, в ЗМІ дуже важко відібрати «зерно від полови», відділити правду у вирії брехні. Нікого не засуджую за їх не зовсім коректну позицію щодо мене, лиш прошу трохи часу, щоб забути муки ув’язнення, побути з родиною та друзями.

Принагідно хочу зазначити, що я не розділяю політичної позиції народного депутата України Надії Савченко. Я не буду займатись політичною діяльністю, як би окремі політики не намагались втягнути у свої брудні політичні ігри. Хочу, щоб всі знали, я працювала виключно в інтересах України та його народу. Україна обов’язково переможе!

Після Новорічних свят зберуся з силами та проведу прес-конференцію, яка і розставить крапки над «і», місце і час повідомлю додатково", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, декілька днів тому бойовики передали Україні двох заручниць – громадянок України Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак, щодо звільнення яких домовилась нардеп Надія Савченко. Згодом відомий волонтер Юрій Бутусов повідомив, що цих жінок не було у списках обміну полоненими і жодного стосунку до війни вони не мають.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Грудня 2016 21:39
Розпочинаються жіночі терки
ось така правда Показати IP 30 Грудня 2016 22:16
Головний редактор газети "Голос народу Івано-Франківщини" Віталій Чорненький підтвердив, що затримана на тимчасово окупованій території Луганської області бойовиками Ольга Сворак дійсно є кореспондентом газети та інтернет-ресурсу "Голос-інфо". Разом із тим, у його заяві зазначено, що Ольга Сворак за завданням редакції перебувала у Києві, а вирушила на підконтрольну "ЛНР" територію у власних справах: "На окуповану територію Ольга поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала". Також там ідеться мова про те, що про будь-які зв'язки Ольги Сворак зі Службою безпеки України їм нічого невідомо. У свою чергу, речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Служба безпеки України перевіряє інформацію щодо зникнення журналістки на непідконтрольній українській владі території Донбасу. Тим часом, поки СБУ перевіряла вже перевірену інформацію, сама Сворак підтверджує версію "МДБ ЛНР" і на відео, опублікованому бойовиками, розповідає про співпрацю з СБУ: отримала завдання від "куратора Віктора" "збирати на прес-конференціях інформацію про керівництво Антрацитівського району та передавати через соцмережу "Одноклассники" (https://www.youtube.com/watch?v=TokJilJzMIo). Із відкритих джерел інформації відомо, що протягом своєї кар'єри Сворак встигла пропрацювати менеджером у ресторанах, охоронній фірмі і радіоведучою. Протягом року дівчина працювала фахівцем по роботі зі ЗМІ у КП "Івано-Франківськводоекотехпром". Під час парламентських виборів у 2014 році Ольга Сворак фігурує в якості представника самовисуванця Юрія Скнаря на одній з виборчих дільниць по 112 виборчому округу на Луганщині. За повідомленнями місцевих джерел, Скнарь був технічним кандидатом кандидата від "Опозиційного блоку" Юлія Іоффе. Свою появу на тимчасово окупованій території Луганської області Ольга Сворак пояснює тим, що приїжджала до свого молодого чоловіка, який, за її словами, служив в одному з батальйонів бойовиків. Примітно, що у жовтні 2015 року Сворак їздила в анексований Крим, де відпочивала у компанії з молодим чоловіком, який є прихильником ідей так званої "Новоросії". На фото з відпочинку, яке пані Ольга виклала у вільному доступі у соцмережах, вона у компанії молодого чоловіка на грудях якого значок з символікою "Новоросії". Версію про закохану у бойовика дівчину підтримує журналіст Юрій Бутусов. На своїй сторінці у Фейсбук він пише про те, що Ольга - це "проста жінка, яка закохалася в чоловіка, що проживає на окупованій території. Він її запросив до себе, але потім вирішив позбутися, звинуватив її в пособництві "укропам" і її кинули "на підвал". За словами журналіста, Сворак не була у списках полонених для обміну, це просто заручниця схоплена без якихось причин. "Замість цих нещасних випадкових людей, яких просто схопили на вулиці без всяких причин, Україна "добровільно" передасть відразу 15 осіб зі списку на обмін - всі вони під слідством в Україні або вже отримали вирок суду",- констатує Бутусов. Джерело: http://censor.net.ua/b4781
777 до ось така правда Показати IP 31 Грудня 2016 10:03
Раніше я думав, чому дії наших можновладців такі дебільні,- зараз починаєш розуміти-господарям України розумні чиновники не потрібні. Просто хай би вже хтось з хазяїв вийшов би і сказав - наша мета така чи така. Хто згідний - лишайтеся тут, хто не згідний - виїзджайте. Нахр*на той постійний садомазохізм в окремо взятій державі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus