USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Звільнили генерала, якого вимагали люструвати волинські бійці. ОНОВЛЕНО

24 Грудня 2015 12:12
Командувач Сухопутних сил Збройних сил України генерал Анатолій Пушняков - звільнений. А а разом з ним - ще четверо генералів. Причиною звільнення Пушнякова став вибух боєприпасів у Сватовому, однак це - не єдина причина, а "остання крапля".

Про звільнення Пушнякова повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, - інформує УНІАН.

"Вітаю Збройні сили України зі звільненням командувача Сухопутних сил Пушнякова. Люстрації цього пана ми домагалися більше року. Шана усім, хто допоміг його хоча б відставці", - написав він.

Зі слів Соболєва, у питанні Пушнякова йдеться не лише про виконання закону про очищення влади.

"Дєд Мопєд", як називають Пушнякова у військах, несе пряму відповідальність за всі котли, в яких Україна втратила сотні своїх героїв", - написав він.

"Усім, хто запитує, "А чому на пенсію?", "А коли сяде?", "А чи буде спецконфіскація?". Це станеться, коли в Україні з'являться справжній верховний головнокомандувач і справжній генпрокурор", - підкреслив також депутат.

Нагадаємо, Пушняков був призначений командувачем Сухопутних сил указом виконувача обов'язків президента України Олександра Турчинова 6 травня 2014 року.

Це - єдиний генерал, якого не погодили у комітеті з оборони. Президент Петро Порошенко не просто не звільняв генерала, а навіть нагороджує його до Дня Незалежності орденом орденом Богдана Хмельницького І ступеня.

Нагорода викликала гостру дискусію. Зокрема, журналіст Юрій Бутусов та голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука назвали це нагородження помилковим, оскільки Пушняков неодноразово ображав підлеглих, а зокрема захисників Донецького аеропорту.

До слова, бійці розформованої 51-ої бригади з Волині досі вважають, що у Пушнякова була мета знищити цю бригаду.

Іще з часів подій під Вол­­но­вахою хлопці звинуватили цього генерала у непрофесійності та легковажному ставленні до смертей солдатів.

Він же згодом пос­­та­вив командувати 51-ою ОМБР свого ставленика – Павла Пи­во­­варенка, який зник після Іловайського котла.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІЙСЬКОВІ 51 БРИГАДИ «НЕ ВИЗНАЮТЬ» НОВЕ КЕРІВНИЦТВО

Солдати впев­нені, що на совісті цих двох осіб – не одна сотня смертей ук­раїн­ських сол­датів, адже на які б військові дії не посилали 51-шу ці двоє, скрізь че­кали пастки сепаратистів, а після відвідин блок­постів Пивова­рен­ком через 15-30 хвилин противники сипали пода­рунки зі шква­ль­ного вогню.

Як повідомляють джерела у Генеральному штабі України та Міноборони, разом з Пушняковим йдуть ще кілька генералів, передає ЛІГА.net.

Так, у списку на звільнення фігурують: командувач Сухопутних військ ЗСУ Анатолій Пушняков; перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Сергій Бессараб; заступник начальника ГШ ЗСУ Володимир Хижий; командувач інженерних військ ЗСУ Кравчук; начальник Головного управління із роботи з особовим складом ЗСУ Іван Чубенко.

Крім того, наголошується, що кількість звільнених генералів ще може збільшиться.

При цьому джерело зазначає, що Хижий "за власним бажанням" йти відмовився, і щодо нього буде проведена необхідна атестаційна робота. "Буде переатестація, буде люстрація. Ну, не хоче добровільно, піде примусово", - сказав співрозмовник.

Видання уточнює, що причиною для відставки Пушнякова та інших генералів став вибух боєприпасів у Сватовому, який міг призвести до масштабної катастрофи. "Це не єдина причина. Але це була остання крапля", - сказало джерело.

Нагадаємо, в результаті пожежі на військових складах у Сватовому загинув волинський сапер Анатолій Артеменко, який добровольцем пішов у військо захищати Україну від агресора. Через місяць після загибелі Анатолія на світ з’явилася його донька.

Всі перераховані вище генерали мають відношення до інциденту в Сватовому. Забезпечення, робота з особовим складом, інженерні роботи - на всіх рівнях у Сватовому стався провал. І саме ці генерали відповідальні за те, що трапилося, вважає співрозмовник видання.

Після інциденту була проведена перевірка, в рамках якої робота перерахованих генералів була визнана незадовільною. Саме з цієї причини їх попросили написати заяви, розповіли джерела.

Раніше сьогодні Міністерство оборони заявило, що командувач Сухопутних військ Анатолій Пушняков дійсно подав рапорт про звільнення, а міністр Степан Полторак його задовольнив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
колега Показати IP 24 Грудня 2015 15:02
6 травня 2014 року Порошенко ще не був Президентом України. так хто назначив Пушнякова?
Юрій до колега Показати IP 24 Грудня 2015 20:17
Турчинов
АТО Показати IP 24 Грудня 2015 17:02
УРА! Це.....не можу підібрати правильне слово.....пора було давно гнати у шию. "Бронижилети здобудете в бою, застрелите сепара й заберете собі", "Ви всі як пушечне м'ясо...." Позор ЗСУ, а ще "генерал".
АТО. Показати IP 24 Грудня 2015 18:14
Г*НДОН з великої букви, нема більше слів
Демобілізований Показати IP 24 Грудня 2015 18:38
Коментарі про діяльність цих посадових осіб ЗСУ нехай дадуть - компітентні органи ,а не "сарафанне" радіо...
Юрій Показати IP 24 Грудня 2015 20:20
Ще треба КОЛЕСНИКА ЗНЯТИ колишнього Командувача ОК "Захід" та ще раніше комбрига 51 омбр. Розвалив бригаду, а зараз Заступник ГШ ЗСУ - ЗА ЩО???????
Ая Показати IP 25 Грудня 2015 00:52
всіх генералів і нижчих шарж (ступенів) офіцерів, прогнав б в чортову мать, за те, що не знають Державної мови і звертаються до підвладних мовою ворога країни. Я б позбавив їх звань і не зарахував б стажу для пенсийної вислуги. Цього не можна назвати інакше як співпраця з бувшим окупантом. Такого не буває в жодній армії світу. Прошу нагадайте, першого міністра національної оборони, його прізвище здаєтся Александров званя генерал. Він після того коли став Головнокомандувачем української армії, сказав, що він зобовязаний вивчити мову країни якої армію очолює. Він протягом 3 місяців вивчив українську мову. А ті шубравці хоч минуло вже 25 років видно на стільки тупі, що не спроможні вивчити мову країни яку мають захищати.....
АБ до Ая Показати IP 25 Грудня 2015 17:48
Не Александров, а МОРОЗОВ
Ая до АБ Показати IP 26 Грудня 2015 03:19
АБ дякую за виправлення.
555 Показати IP 29 Січня 2016 15:15
Не тільки звільнити - лишити звань і генеральських пенсій. Досить з них і мінімалки. І так їм повезло - Сталін таких не звільняв, а відправляв на Біломорканал або лісополвал. Там для них саме підходяще місце.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus