USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

15-річна лучанка - чотириразова переможниця міжнародних змагань

31 Березня 2014 14:18
Лучанка Юлія Смаль стала чотириразовою переможницею відкритого міжнародного турніру з плавання, який відбувся в обласному центрі Волині -, повідомляє Федерація плавання України.

15-річна плавчиня фінішувала першою на 100 метрів комплексним плаванням (1.06.21), 200 м комплексним плаванням (2.24.44), 50 метрів батерфляєм (28.29) та 50 метрів вільним стилем (27.41).

«Юля – дуже сильна спортсменка. На цих змаганнях на своїх додаткових дистанціях - 200 метрів комплексним плаванням, 50 метрів батерфляєм та 50 м вільним стилем - вона встановила три рекорди Волинської області з плавання», - сказав її тренер Олександр Сологуб.

В Олександра Сологуба плавчиня тренується третій рік. Вже у 13 років вона здобула майстра спорту з плавання. А у лютому цього року стала чемпіонкою України на національному Кубку з плавання у Дніпропетровську. Зараз тренер готує талановиту дівчинку до її перших міжнародних змагань «Мультінейшнс», які відбудуться 11-13 квітня у Александроуполісі (Греція).

«Готуємося до «Мультінейшнс», жорстко контролюю Юлю, щоб вона не сиділа часто у соціальних мережах, відганяю від неї хлопців. Адже ми плануємо завоювати призові медалі в нашій основній дисципліні – 100 метрів брасом», - відзначає Сологуб.

Загалом на змаганнях у Луцьку було розіграно 240 перших, других та третіх місць. Переможців було нагороджено медалями та дипломами.

Відкритий міжнародний турнір з плавання проводиться у Луцьку вже третій рік. Участь у них взяли майже 250 плавців з Рівненської, Львівської і Волинської областей.

«Завдання нашого турніру - популяризувати плавання, а також встановити дружні та партнерські стосунки між плавцями України та іноземних держав. Зазвичай участь у цих змаганнях беруть також спортсмени з Білорусі та Польщі. Однак через складну ситуацію в країні, у цьому році у турнірі змагалися тільки українські плавці, - сказав голова відокремленого осередку Федерації плавання України у Волинській області Віктор Самчук. – Однак найсильніші наші плавці – Юлія Смаль, Денис Давидюк, Олександр Новак – продемонстрували на турнірі хороші результати, виступивши на рівні майстрів спорту».

Ці змагання – відбірковий етап до чемпіонату України та чемпіонату України серед молоді, які відбудуться у квітні у Харкові.

Подивитися результати виступів спортсменів можна тут - http://usf.org.ua/zmagannya-volin.html

Довідка. Федерація плавання України (www.usf.org.ua) – всеукраїнська суспільна організація, яка створена з метою подальшого розвитку плавання в країні, сприянню безпеці знаходження людей на воді, формуванню здорового способу життя.

Федерація плавання України була створена у 1990 році. З 1992 року вона - повноцінний член Європейської та Міжнародної федерації плавання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus