USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Арбітр працював на «Шахтаря», - ЗМІ. ВІДЕО

8 Квітня 2012 12:29
Донецький «Шахтар» продовжує боротьбу за чемпіонство. У матчі 26-го туру «гірники» здобули суперечливу перемогу над «Динамо» із рахунком 2:0 і за чотири тури до завершення чемпіонату разом з киянами обіймають першу сходинку.

Про це повідомляє Чемпіон.

Ще за два дні до матчу «Шахтар» реально боявся грати проти «Динамо». Мірча Луческу направо і наліво розповідав історії щодо арбітра Федерації Юрія Вакса, а підконтрольний канал президента «Шахтаря» навіть цілий сюжет присвятив скромній персоні арбітра, в якому називав його продинамівським рефері, в чиїх руках буде доля чемпіонства.
От так і сталося, як показувалося. Вакс, можна сказати, зробив вагомий внесок у майбутнє чемпіонство, але не «Динамо», а «Шахтаря», залишивши під кінець першого тайму киян вдесятьох. Так, друга картка Гармаша – заслужена, незважаючи на те, що гравець просився у рефері залишити межі поля, а перед цим на поле виходили медики, щоб надати йому допомогу. Але перше попередження явно не тягнуло на «гірчичника». Срна десь тричі використовував подібні прийоми під час гри, і навіть не отримав за це жодної картки.
Залишившись у більшості, «Шахтар» не зробив нічого надзвичайного біля воріт киян. Забивши перший гол, донеччани навіть трохи віддали ініціативу супернику, який, граючи в меншості, зусиллями Бетао та Алієва створив кілька непоганих моментів. Але гра для «Динамо» вже була програною. Скориставшись психологічним і фізичним виснаженням киян, «гірники» забили другий м'яч у ворота Шовковського.
Загалом, у цій грі було більше емоцій, аніж самого футболу, проте «Шахтар» явно не був сильніший за «Динамо». Найбільше порадувало те, що в донецькому клубі, швидше за все, працює гурток артистичної майстерності, кервіником якого є Даріо Срна. Саме він, а ще Мхітарян з Ракицьким так артистично падали і хапалися за обличчя, навіть в моментах, коли контакту саме з цією частиною тіла не було, що Станіславський, як кажуть, плакав би. Окрім цього, коли на газоні опинялися «динамівці», ті ледь не піднімали суперників.
А ще все той же Срна після матчу заявив, мовляв, сьогодні «Шахтар» показав чемпіонську гру. Ну-ну. Уявіть лише, що такий чемпіон з такою грою восени представлятиме Україну в Лізі Чемпіонів. Адже там вже не буде Вакса, який самотужки може вирішити долю поєдинку, а тому і результату теж не буде, як не було в цьому сезоні.
Нагадаємо, що не без допомоги арбітра «Шахтар» 23 березня зумів здолати в Луцьку «Волинь». Тоді суддя на останніх хвилинах матчу призначив у ворота лучан доволі сумнівний пенальті.
Тим часом головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін заявив, що кияни подаватимуть протест на технічну помилку Юрія Вакса у грі з «Шахтарем», що зробила у підсумку прямий вплив на результат.
«Суддя зробив технічну помилку, що мала у підсумку прямий вплив на результат. Тому ми маємо право подати на неї протест і, судячи з усього, так і зробимо», - сказав він.
«Тим більше, мені відомий прецедент на рівні Ліги Чемпіонів, коли технічна помилка судді привела до перегравання поєдинку. Влітку 2001 року «Локомотив», який я тоді тренував, зустрічався у відбірковому раунді цього турніру з «Тіролем», - пригадав він.
За словами Сьоміна, УЄФА змусив зустріч-відповідь переграти, адже виявилося, що австрійці подали протест.
Коментуючи вилучення Гармаша, наставник «Динамо» зауважив, що будь-який гравець переживав би, отримавши не по справі два «гірчичники».
«У першому випадку йому дали картку, коли у нього врізався суперник, у другому - коли він, виконуючи вимогу арбітра, вирушав за лінію і вважав, оскільки на полі залишався масажист, що гра ще не відновилася», - зазначив Сьомін.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анджей Показати IP 8 Квітня 2012 12:39
Згідний!!!! В українському футболі в який раз судді показують своє незалежне судівство!!!
Госдеп США Показати IP 8 Квітня 2012 13:39
Когда татарин родился, еврей заплакал.
Romanas Показати IP 8 Квітня 2012 13:46
А щось Колліну не чути, що він скаже!
Дерек Чісора Показати IP 8 Квітня 2012 23:50
Залежить від того хто йому більше заплатить =)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus