USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Був тиск, нам погрожували росіяни», - волинська паралімпійка

21 Березня 2014 13:00
Волинська паралімпійка Юлія Батенкова-Бауман показала свої медалі й розповіла, як за них довелося боротися в Росії.

Зустріч призерки XI Паралімпійських зимових ігор у місті Сочі з головою облдержадміністрації відбулася сьогодні, 21-го березня.

«У Сочі все було так підготовлено, що ніде такого ми ще не бачили. Починаючи від прийому, сервісу, трас до роботи волонтерів. До того ж, спілкувалися рідною мовою. Однак було й дуже важко – морально. Був сильний психологічний тиск», - розповіла Юлія Батенкова-Бауман.

Дівчина пригадує, що спочатку українські спортсмени думали не змагатися на території держави, яка почала військову окупацію України. Думали так: виступлять 8-го березня на першому забігу й додому. Втім, каже спортсменка, виступ був дуже хорошим, тому вирішили продовжити змагання.

«Ми протестували як могли: виходили з українським прапором, футболками та вигуками «За мир!». Нас за це попереджали російські організатори та погрожували дискваліфікувати, втім, це була наша позиція. У нас була шалена підтримка, коли ми виходили - публіка вставала, бурхливо аплодувала. Я люблю радіти, але тоді, я стримувала себе, такий час, що не дуже порадієш», - сказала волинська спортсменка.
Юлія розповіла, що під час змагань, до неї часто підходили російські спортсмени й розпитували як у нас і що, бо у них неправдиву інформацію показують.

Ситуація в Криму по-особливому боляче торкається серця Юлі: «Я народилася в Сімферополі, це моя перша Батьківщина, друга - Волинь. У мене на півдні бабуся з дідусем живуть, друзі, знайомі. Серце крається за те, що відбувається. Вони там і лишаються, нікуди не будуть виїжджати, бо це не так просто як здається. Виїхати можна, а що далі!? Їх життя там. Усі дуже дивуються як таке може бути в 21-му столітті, що прийшли із-за кордону й захопили землю».

Юлія Батенкова-Бауман народилася 20 вересня 1983-го року в Сімферополі, школу вже закінчувала на Волині в Ковелі. Тренуватися почала у 2002-му році. Спортсменка є багаторазовою переможницею і призеркою етапів та фіналів кубка світу з біатлону та лижних гонок. Вона учасниця трьох останніх Паралімпійських ігор. Нагороджена орденом княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів.

Тренується спортсменка під керівництвом заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, начальника Волинського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Володимира Гащина.

У командному заліку українці посіли 4 місце серед збірних команд з 19 країн світу, здобувши 25 медалей. З них 5 - золотих, 9 – срібних, 11 - бронзових. По кількості медалей, українці посіли – друге місце. Гордістю національної збірної є волинська спортсменка Юлія Батенкова-Бауман. Вона здобула чотири медалі: три срібла й одну бронзу. Загалом у Юлі 8 срібних і 5 бронзових медалей з Паралімпійських ігор різних років.
«Нашій Юлі чим важче – тим більше вона працює. З таким незламним характером я мало людей бачив. Спортсмени приїджали й виходили на 1-2 старти, а вона вийшла на 7. Її тепер половина стала, схудла, але вона була готова до цього», - розповів тренер Володимир Гащин.

Голова ОДА Григорій Пустовіт пообіцяв, що всі зобов’язання перед спортсменкою за 2013-й рік будуть виконані, а це одноразова грошова виплата й щомісячні премії: «Дякую Вам, за ваш подвиг, самопожертву, за те, що Ви відмовилися від багатьох спокус, які є сьогодні у суспільстві, а працюєте на результат, на імідж країни та задля популяризації спорту».

Під час зустрічі, волинська спортсменка, її чоловік та тренер показали їх талісман - український прапор, з яким вони їздять на всі Паралімпійські ігри починаючи з 2000-го року. Кажуть, що цей прапор майорів у Сіднеї, Лондоні, Пекіні в Сочі.
На цих здобутках, пообіцяла спортсменка, зупинятися не буде.

«У мене було стільки змагань, стільки перемог і я була так близько до золота, що воно у мене в серці вже, я й далі буду тренуватися допоки не досягну своєї заповітної мрії – першого місця на олімпіаді», - сказала Юлія Батенкова-Бауман.

До слова, вага однієї медалі – 600 грамів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вася Показати IP 21 Березня 2014 13:05
Олена низький уклін ВАМ.За вашу перемогу ...
ВАСЯ ДО ОЛЕНИ Показати IP 21 Березня 2014 13:07
перепрошую ... Юля . НЕУВАЖНИЙ БУВ . ВИБАЧТЕ.. УКЛІН ВАМ
))) Показати IP 21 Березня 2014 13:57
тепер нехай безмізкі коментатори пишуть тут, що наші спортсмени комусь щось цілують. соромно згадувати. волиняни! дякуємо вам за славу! дякуємо, що розповідали там про нас правду, це теж потрібно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus