USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому футболісти лишають «Волинь»? Без поважних причин, - Кварцяний

16 Травня 2013 15:23
Футболісти Рамон Лопес та Валентин Ілієв залишили ФК «Волинь» без поважних причин.

Про це в інтерв’ю газеті «Луцький Замок» повідомив виконувач обов’язків головного тренера луцької «Волині» Віталій Кварцяний.

За його словами, Рамон Лопес заявив, що більше не гратиме за «Волинь» при будь-якому тренері.

«Я поговорив з Леандро – дуже хороший футболіст, добре виглядає, навіть не знаю, чому його не заявили. Я попросив його зателефонувати до Рамона. Особисто переговорити з ним так і не вдалося. З якоїсь спроби Леандро вдалося з ним поспілкуватися, і той сказав, що більше не гратиме за «Волинь», незважаючи на те, який тренер тут працюватиме – Кварцяний чи хтось інший. Так футболісти не мають чинити. Він піддався на провокації агентів, які завжди крутяться навколо нестандартних футболістів», – розповів Кварцяний.

Крім того, він додав, що покидання Рамоном клубу стало «неприємною несподіванкою, адже «він три з половиною роки тут багато чого з’їв, заробив і нажив».

За словами Віталія Кварцяного, Валентин Ілієв, мовляв, отримав статус вільного агента, послуговуючись на закони Євросоюзу.

«А Ілієв до мене підійшов через два дні після того, як я взяв клуб, і повідомив, що отримав статус вільного агента та грати за «Волинь» більше не збирається. Я одразу перевірив цю інформацію у футбольних організаціях, які відповідають за трансфери. Можна сказати,що футболіст зі своїми адвокатами та агентами щось вигадали. Ілієв уже місяць не тренувався, Анатолій Демяненко нічого не міг зробити, бо футболіст приходив у клуб з адвокатом. Вони зорієнтувалися на закони Євросоюзу», – каже Кварцяний.

Він зазначив, що за законами Євросоюзу, якщо гравцю 62 дні не виплачують зарплату, він автоматично може отримати статус вільного агента, однак на теренах України, мовляв, європейські закони не дійсні.

«Нам футбольні організації йдуть назустріч, аби зберегти статус професійних клубів. Нерідко у футболі українському трапляється, що зарплату не платять 5-6 місяців. Не має права футболіст ухвалювати такого рішення. Я просив футболістів, аби вони передали Ілієву, що хочу зустрітися з ним і пояснити його статус. Він і досі належить «Волині». Його вчинок несолідний, він же тут заробив непогані гроші. І де такі люди беруться? Ми у футбольні організації подали офіційні заяви про те, що Лопес та Ілієв залишили клуб без поважних причин», – додав Віталій Кварцяний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сам Показати IP 16 Травня 2013 15:44
Не виплата заробітної платні- це не поважна причина? Купуймо українське, підтримаємо вітчизнячного товаровиробника!
поліщук Показати IP 16 Травня 2013 17:44
Не треба гнати, що "без поважних причин" - зарплату людям треба платити, тоді ніхто не буде втікати.
Наталя Показати IP 18 Травня 2013 11:01
Лихоманити клуб ще буде місяців три. А потім все налагодиться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus