USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Дніпро» - «Севілья». Напередодні

27 Травня 2015 19:00
Український «Дніпро» та іспанська «Севілья» зійдуться сьогодні, 27 травня, о 21:45 у вирішальній битві за футбольний кубок Ліги Європи. Гра відбудеться на стадіоні «Народовий» у Варшаві.

Зазначимо, що команди раніше ніколи не зустрічалися між собою. Дніпрян взагалі тільки раз жереб зводив з іспанськими командами, утім українці готові продовжити серію перемог у фіналах єврокубків. Свого часу, у Кубку УЄФА 2004/05 вони поступилися «Сарагосі» із рахунком 1:2. «Севілья», своєю чергою, чотири рази грала з українськими клубами. І жодного разу не поступалася – одна нічия і три перемоги.

Водночас, як пише Канал 2+2, «Дніпро» на вихідних резервним складом здобув вольову перемогу над «Шахтарем» 3:2, не давши тому достроково оформити «срібло» чемпіонату. Мирон Маркевич – головний тренер «Дніпра» – дав відпочити гравцям основного складу перед грою у Варшаві.

«Севілья» в останньому турі чемпіонату Іспанії обіграла «Малагу» з тими ж 3:2 і фінішувала на п'ятому місці.

Букмекери вже традиційно для дніпрян вважають їх аутсайдерами протистояння. Ставки на виграш Ліги Європи іспанцями приймають з коефіцієнтами 1.25-1.35, українцями – 3.50-3.70. Статистика виступів у нинішньому євросезоні нашої команди значно гірша за суперника. Шість перемог, по чотири нічиї і поразки проти десяти перемог, три нічиї і поразки. Але на боці «Дніпра» – важливий факт. Нинішній єврокубковий фінал – четвертий для українських клубів. Попередні три українці незмінно вигравали: «Динамо» – Кубок кубків у 1975 і 1986 роках, «Шахтар» – Кубок УЄФА в 2009 році.

Головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич:



«Вивчаємо «Севілью» досить серйозно. Інформації достатньо. Я вважаю, що за силою команда знаходиться в десятці кращих в Європі, а під силою я маю на увазі і склад, і гру. Не так давно «Севілья» сильно зіграла і з «Барселоною», і з «Реалом». З першою була нічия, «Реалу» програли в один м'яч, але гра була абсолютною рівною. Так що суперник серйозний, ну а якщо порівнювати з нашими командами, то це рівень «Шахтаря», «Динамо». Напевно, ці дві команди могли б з «Севільєю» грати на рівних».

Головний тренер «Севільї» Унаї Емері:



«Дніпро» став справжнім відкриттям цієї Ліги Європи. Ця команда вибила ряд топових, набагато більш іменитих клубів. Українці перемогли «Олімпіакос», «Аякс», «Брюгге» і «Наполі», який вважався фаворитом турніру після перемоги над «Вольфсбургом». Це означає, дніпропетровці заслуговують місця у фіналі. І раз вже «Дніпру» вдалося здолати настільки серйозні команди, він може виграти і у «Севільї». Ми ставимося до суперника з повагою. Будемо скромними, не будемо вважати себе фаворитами. Команда буде битися. Ми будемо вимогливими до себе».

Шлях Дніпра до фіналу Ліги Європи. Відео найемоційніших моментів:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 27 Травня 2015 21:36
ВПЕРЕД, ІСПАНІЯ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus