USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Федерація футболу Волині припиняє своє існування, - Кварцяний

16 Березня 2016 14:09
Федерація футболу Волинської області припиняє свою діяльність – таким є висновок інтерв’ю голови ФФВ Віталія Кварцяного. Причина – фактично рекетирські дії управління державної фіскальної служби у Волинській області.

Про це повідомляє прес-служба «хрестоносців».

- Віталію Володимировичу, обласна федерація футболу зробила багато хороших справ, але нині її подальша робота під загрозою...

- Так! Можу сказати тільки позитивні слова про роботу апарату ФФВ, адже збільшилася кількість дитячих команд, які беруть участь в змаганнях під егідою федерації - з 28 до 67.

Ми охопили всю область, чимало регіонів раніше не брали участь в змаганнях. Ми динамічно розвивали всі напрями роботи ФФВ і можна тільки подякувати всім працівникам, які часто тільки на ентузіазмі підтримували футбольний дух в області, виявляли й реалізовували ініціативу, професійно працювали.

За два останні роки федерація заплатила всі необхідні податки і збори. Так, інколи робили це невчасно. Але мали поважну причину – ми громадська організація, не можемо бути бізнес-структурою. Тому ми розраховуємо в діяльності на кошти з внесків і допомогу спонсорів. Але заявкові внески команд-учасниць змагань не становлять вагому статтю доходів. Коли ми не мали коштів в федерації, зарплата, на жаль, затримувалася. Відповідно, не сплачувалися податки із неї. Ми пояснювали податківцям ситуацію і казали, що ФФВ – громадська організація, яка тримається на свідомості фанатів своєї справи. Федерація - не шахта, не банк, не газодобувна вишка... Ми не можемо платити наперед податки, як це чомусь робить вся країна. І ось в ці дні податкова висунула нам штрафи і пеню за колишні затримки у сплаті, сукупно – 22 тисячі гривень. Між іншим, ФК Волинь, який оштрафовано декілька разів санкціями, за два роки сплатив приблизно 40 мільйонів податків до бюджету.

Якщо наша держава залишається настільки недолугою, то інакше, як рекетирськими дії фіскальної служби я назвати не можу. І навіть коли я сьогодні, як депутат Волинської обласної ради, вирішив особисто з’ясувати питання, то до керівництва фіскальної служби мене не допустили.

- Скільки ФФВ заплатила всього до бюджету?

- За два роки сума склала більше 280 тисяч гривень. Чесно кажучи, ми могли б спрямувати ці гроші на закупівлю амуніції дитячим командам.

- Якою є підтримка дитячого футболу з боку обласної влади та ФФУ?

- Ми отримали з області 140 тисяч за рік і щомісячно 50 тисяч ФФУ. Але ці гроші ми не можемо спрямувати на оплату праці штату ФФВ, половина повинна йти на розвиток футболу в районах. Відповідно, питання – за рахунок чого ми можемо вчасно платити зарплату працівникам федерації?

- Виходить, що мало того, що дитячому футболу істотно не допомагають, то ще й штрафують організацію, яка сприяє проведенню дитячих змагань?

- Після отримання інформації про нарахування пені і штрафу, дякуючи податковій службі і «турботі» держави про дитячий футбол, я вирішив провести конференцію, на якій розпустимо ФФВ. Ми не будемо працювати, доки правила гри в фінансовій сфері настільки несправедливі стосовно фанатів футболу.

- Чи є розуміння ситуації в ФФУ?

- Там тільки спромоглися провести конгрес, поаплодувати і розїхатися задоволеними. Мільйони пропали в двох збанкрутілих банках і всім добре... Голову ж державної фіскальної служби Романа Насірова всі вболівальники бачили на телеекранах під час футбольних матчів – сидить у віп-ложі і посміхається... Як можна посміхатися, знаючи, що його фіскально-рекетирська організація забрала з Волині 40 мільйонів з клубу і 280 тисяч з федерації? Скільки можна було б зробити добрих справ для дітей та інших футбольних тем в області! То на додачу він ще й штрафує нас. Хотів би, щоб президент ФФУ спитав в Насірова, з яким настроєм він їсть і спить разом із «ненародними» депутатами і заблукалими міністрами? Мені дивно, але це все вже не смішно. Куди йдемо?!

Чи зможе гра збірної України бути реально патріотичною та якісною, якщо у фундаменті (дитячий футбол і аматори) – ідіотизм та безвідповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
(:) Показати IP 16 Березня 2016 14:33
Фіскали керуються законами України, а Кварцяний емоціями про справедливість. А закони приймає ВР. Всі питання до наших депутатів.
Корінний лучанин до (:) Показати IP 16 Березня 2016 18:33
Вражаюча "логіка" !!? Якби КВАРЦЯНИЙ КЕРУВАВСЯ лише емоціями, то ти б ВОЛИНІ у вищій лізі НЕ ПОБАЧИВ!
Лучанин Показати IP 16 Березня 2016 15:42
На наступні вибори знову створять федерацію, а зараз уболівальники і дитячий футбол не потрібен нікому
Юр Показати IP 16 Березня 2016 16:23
а прес-аташе ще є?
Фарм до Юр Показати IP 18 Березня 2016 13:58
І дійсно - після недільної прес-конференції ще є прес-аташе?
АНТІН Показати IP 16 Березня 2016 17:45
коментар було видалено
скай Показати IP 16 Березня 2016 17:50
самий популярний спорт на волині волейбол який практично немае підтримки але ми неплачемо і неприпиняемо свою діяльність
бе? до скай до скай Показати IP 16 Березня 2016 19:42
не дивно!))) у цілому світі №1 це футбол! ну а волинь-питань нема...
не лучанин і не корі Показати IP 16 Березня 2016 19:46
жаль що великий тренер! хороша команда не потрібні ні лучанам ні області ні державі! сумно і гірко
Віктор Сергійович Показати IP 16 Березня 2016 19:54
Нехай розкаже краще скільки пдв відмили через клуб разом зі Столяром...., не один стадіон в Луцьку можна було побудувати...
Мама Показати IP 16 Березня 2016 20:11
А навіщо вже ,,добивати , і знищувати те що є .сама знаю єбагато дитячих аматорських команд клуб дитячі з,являються куму це мішає.я крім критики і поганих слів в сторону Кварцяного і клубу нічого не чую.що є хтось кому вони заважають?а чому не допомогти (це до тих хто у верхах наших сидять)що краще щоб тинялись по вулицях діти підлітки сиділи в пивнушках? Він робить свою справу і команда також і замість поливати його гряззю то взяли б зробили б щось добре .
Мама Показати IP 16 Березня 2016 21:24
От потрібно ,,добити,, те що є .я ще нічого хорошого не чула ні про Кварцяного ні про команду?!Людина старається робить добру справу разом з своєю командою ні потрібно все знищувати. А хто небудь думав що б робили б ті діти які займаються в дитячих клубах ,а скільки аматорських команд що потрібно палки в колеса завжди ставити -допомогти нікому???
Ігор Чигринюк Показати IP 16 Березня 2016 21:53
Шановні добродії! Те що прибили Волинь - то факт. Була у Волинській області футбольна команда, яка боролася з найкращими клубами Украіни! Тепер команду поховають, а за ним і дитячий футбол. Які вам ще революції треба? Де влада області? Скільки будем терпіти знущання над футболом Волині? Ви хочете в Україні бачити футболістів з Волинської області? А де вони візьмуться, якщо будуть вбиті дитячі школи футболу? Схаменіться добродії, ну не сплатили вчасно податки, а ви все вчасно сплачуєте та декларуєте доходи?
Кромберг Показати IP 17 Березня 2016 00:56
Йдіть пахати на кромберг, а то всі хочу все мати і нічого не робити
1 до Кромберг Показати IP 17 Березня 2016 11:22
На німця? А наші спорт і культура для тебе нічого не зачать? Рабокромберг!!!
Корінний лучанин до Кромберг Показати IP 17 Березня 2016 13:19
РЕПЛІКА: ТИ з якого села на "Кромберг" на "паханину" їздиш, вумніку?
до віктор сергійович Показати IP 17 Березня 2016 16:22
ти був хоч раз на існуючому стадіоні ?? вумнік! зроби команду в прем"єр лізі і вперед! може і в барсу попадеш касиром
Фарм Показати IP 18 Березня 2016 13:59
Хіба ж ГО може припинити своє існування? Агов юристи?
спорт Показати IP 18 Березня 2016 22:42
нехай кварц читае закон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus