USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гра «Волині» нагадувала жеребкування: перемога чи поразка?

20 Листопада 2017 19:00
У десяти завершальних матчах року «Волинь» двічі перемогла й вісім разів програла. Цього виявилося достатньо, аби впасти дуже низько – на передостаннє місце.

Власне, передостаннє місце в таблиці лучани оформили собі у домашній поразці 1:3 від «Арсенала», якою закінчився багатостраждальний для клубу 2017 рік. У ньому все було так, як часто траплялося із «Волинню» в Першій лізі – незбагненні помилки захисту, гол Шаповала з пенальті, гра без іскри і волі в другому таймі, опущені руки, ноги й голови... А ще – порожній стадіон. Хіба ультрас провели рік фаєр-шоу і вибухами петард на секторі.

До закінчення чемпіонату в травні наступного року «Волині» належить провести не так багато матчів (12 поєдинків), причому перші чотири будуть із суперниками в боротьбі за виживання у Першій лізі. Аби не вилетіти, взимку саме час провести роботу над помилками. Пригадаймо чинники, які вели весняного учасника УПЛ до фіаско у Першій лізі восени.

Об’єктивні – це травми і нефарт, а ще – неготовність складу до справжньої «рубки» в Першій лізі. У ході чемпіонату «Волинь» втратила воротаря Віталія Неділька, захисників Сергія Мелінишина та Юрія Романюка, півзахисника Ярослава Кінаша, нападника Євгена Могіля.

Інша причина – перетасування тренерів. Команду до сезону готував Віталій Кварцяний, але буквально за тиждень до його старту було оголошено нового керманича – Ярослава Комзюка, а Кварцяний просто залишився на посаді президента. Через кілька турів тренерська команда знову змінилася, бо в. о. головного тренера став Альберт Шахов.

Фактично, «Волинь» шукала оптимальний склад упродовж сезону, причому команду так лихоманило, що довелося залучати понад 30 футболістів, і не завжди вливання свіжої крові були виправданими. Після того як стало зрозуміло, що власні молоді вихованці «не тягнуть» Першу лігу, в клубі дозаявили навіть тренерів ДЮФШ, які виступали раніше в чемпіонаті області.

Окрема історія – це повернення в клуб ветерана Олександра Пищура. Він прийшов, покричав на молодь у кількох програних матчах і був відзаявлений, залишивши питання про доцільність і мету запрошення.

Разом із ним з команди пішли захисник Воробей та нападник із Ратного Щербань. Пищур і Воробей пішли на тлі натяків в. о. головного тренера про незрозумілі й умисні дії футболістів... Причому подібні коментарі лунали від Альберта Шахова після двох поєдинків.

Головний підсумок лихоманки, в яку потрапили хрестоносці, – це не тільки 18 очок у 22 матчах, але й крах надій на місцевих футболістів. Хоча саме за належного їхньому розвитку та використання клуб міг би не тільки триматися на плаву в Першій лізі, але й заробляти собі на життя.
Турнірна таблиця
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus