USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Який він: чорногорський футбол у спідницях? ФОТО. ІНТЕРВ'Ю

17 Жовтня 2013 11:08
Зовсім нещодавно чоловіча збірна невеликої балканської держави була суперником української команди. Саме «хоробрі соколи» завдали єдиної поразки нашим хлопцям у відбірковій групі. Не така далека Чорногорія і для «Волині». В 2004-05 роках в Луцьку грав чорногорський оборонець Міодраг Джуковіч. Після «Волині» він опиниться у нальчинському «Спартаку», де перетнеться ще з одним «хрестоносцем» – Сергієм Пилипчуком.
У футбол в Чорногорії вміють грати не лише чоловіки, а й жінки. Волинські Новини поспілкувалися з півзахисником національної і молодіжної збірних Чорногорії та місцевого клубу «Економіст», сімнадцятирічною Міліцею Вуліч.

Міліце, чому вибрала саме футбол? А не, скажімо, більш жіночі теніс чи легку атлетику?
В дитинстві я, як і всі дівчатка, бавилася з ляльками. Але футбол був з малих років завжди для мене на першому місці.

Як твої батьки поставилися до того, що їхня донька серйозного «захворіла» грою мільйонів?
Вони мене зрозуміли і підтримали, хоча спочатку були проти. Але, врешті-решт, зрозуміли, що футбол – це моє життя. До слова, мій брат теж спортсмен – грає у волейбол.

У дитинстві ти грала зі хлопцями в футбол?
Коли я розпочинала свої перші тренування, то постійно ганяла м’яча зі хлопчиськами. Це було як і в шкільній команді, так і в дворі.

Пам’ятаєш свій минулорічний дебют в єврокубках проти білоруської «Бобруйчанки»?

Так. Це був відбірковий раунд жіночої Ліги чемпіонів. Ми програли 1-5, проте отримали чудовий досвід. Особливо для наших молодих гравців.

У минулому році ти зіграла і проти збірної України.
З вашою країною ми зустрілися в першому відбірковому раунді на чемпіонат Європи U-17. Хоча Україну ми виграли 1-0, але це хороша збірна. До речі, я забила в тій зустрічі єдиний з пенальті гол.

У тому відборі Чорногорія поступилася Нідерландам з непристойним рахунком 0-15!
Це була наша перша гра. Можливо, перед поєдинком ми трохи нервували і перелякалися. До того ж, проти нідерландок не вийшов наш оптимальний склад. Про ту поразку швидко ми забули. Після фіаско наші дівчата виграли в України та в Казахстану.

«Економіст» – найкраща жіноча команда в Чорногорії?
Так, найкраща.

Трапляється, що дівчата плачуть після програшу?
Буває і таке…

Маєш бажання спробувати свої сили за кордоном?
Хочу пограти у Франції, в жіночому клубі «Олімпік» (Ліон). До того ж, там грає моя улюблена гравчиня Луїза Несіб. Її називають «Зідан в спідниці».

Кумирами чорногорської молоді є Стефан Йоветіч та Мірко Вучініч?
Саме вони.

Хто, на твою думку, є кращим: Коноплянка чи Йоветіч?

Йоветіч. Але Коноплянка теж гарний хлопець (посміхається, - ВН).


Чому українці полюбляють відвідувати Чорногорію?

Чорногорія – маленька, але красива країна. Тут є чимало чудових місць. Чимало туристів відвідують південну частину країни через її дивовижні пляжі.

Розкажи трішки про себе.

Навчаюся в школі у своєму рідному місті Нікшичі. Люблю гуляти з друзями, ходимо посидіти до кав’ярні. Коли залишаюся наодинці, то люблю послухати музику чи щось цікаве почитати.

Що читаєш?
Мені до вподоби твори Іво Андріча. Це сербський письменник. Єдиний з югославських літераторів, хто був нагороджений Нобелівською премією.

Будеш вболівати за Україну, якщо та поїде до Бразилії?
Так.

Розмовляв Андрій КОВАЛЬ









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus