USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інвестори приділяють дуже велику увагу ФК «Волинь», - Кварцяний

6 Листопада 2013 11:37
У 15-му турі луцька «Волинь» з рахунком 2:0 обіграла діючого чемпіона України - донецький «Шахтар». Відповідно, наставник лучан Віталій Кварцяний був визнаний тренером туру за версією газети «КОМАНДА». Пропонуємо розмову із наставником лучан, надану прес-службою лучан.
- Віталію Володимировичу, в чому головна складова перемоги «Волині» над «Шахтарем»?
- Напевне, перед кожним матчем з грандом будь-який тренер менш класної команди мріє: а раптом зможемо виступити вдало, раптом колектив зіграє краще, ніж зазвичай. І мабуть, у нас це вийшло. Більше того, ми намагалися діяти проти гірників не грубо, знаючи, що їм належить виступати в Лізі чемпіонів. До того ж донеччани попросили, щоб у день матчу основних складів провести поєдинок молодіжних команд, і ми пішли їм назустріч.
- Вам не здався минулий тур багатим на несподівані результати?
- Є таке. Я думав, що все буде по-іншому. Особливо після того, як «Волинь» виграла у «Шахтаря». Але ніхто із претендентів на місце в Лізі чемпіонів цим не скористався.
- Віталій Неділько загладив свою провину за минулі огріхи?
- Думаю, так. І, напевно, всі з цим погодяться.
- «Волинь» багато і в принципі якісно била по воротах. Це була ваша установка?
- Ми завжди просимо футболістів якомога частіше бити з реальної дистанції, але не завжди гравці пам'ятають про те, що їм говорять.
- Футболісти «Шахтаря» дуже часто проривалися з м'ячем у штрафний майданчик лучан. Позначався клас суперника або в даному випадку були недоробки вашої захисної лінії?
- Помилок в обороні ми допустили достатньо, не завжди встигаючи стежити за переміщеннями футболістів донецької команди, особливо тих, хто перебував без м'яча. Але нам, прямо скажемо, пощастило. Гірники в атаці діяли набагато більш різнобічно, у них виходили і забігання, і простріли, і хороші флангові передачі, однак за нереалізацію моментів вони повинні звинувачувати тільки самих себе. Нам же вдалося якісно зіграти при стандартних положеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «КЛІМЧУК, ВИХОДЬ!», - МІТИНГУВАЛЬНИКИ ПІД ОДА. ФОТО. ВІДЕО

- Чи можна назвати Редвана Мемешева героєм матчу?
- Так. І це я кажу без перебільшення. Він забивав багато м'ячів на зборах. Достатньо моментів у нападника було і в минулих поєдинках, але тоді не склалося. Багато експертів говорили, мовляв, «Волинь» виграла випадково. Але скажу, що такі моменти, після яких нам вдалося забити, ми ретельно відпрацьовуємо під час тренувального процесу. Завдання Мемешева полягало в тому, щоб підбирати всі скидки м'яча, активно діяти в середній частині штрафного майданчика суперника і, природно, намагатися бити при першій можливості. Це в нього вийшло.
- Ви прихильник того, щоб мати в команді якомога більше високих і атлетичних футболістів. Мемешев з ростом 184 см - виняток із правил?
- Коли мені його запропонували на зборі в Євпаторії, ми проводили дуже важку роботу. Так от, під час різного роду тестів Редван бігав, посміхаючись. Думаю: «Нічого собі хлопець!» І навіть не побачивши, як Мемешев працює з м'ячем, сказав агенту, що, швидше за все, візьму його. А коли почалася робота з м'ячем, у мене сумніви відпали остаточно.
У нас не завжди вистачало грошей купувати швидких і технічних футболістів. Тому ми пішли іншим шляхом. Методика полягала в тому, щоб залучати до своїх лав високих і атлетичних виконавців, щоб компенсувати брак швидкісної техніки, грати в силовий футбол і цим домагатися позитивного результату.
- Чи правда, що ви зараз ведете одного з найвищих футболістів Європи (205 см) Артема Корольчука?
- Поки нічого конкретного сказати не можу. Цей нападник «Оболоні - Бровар» двічі до нас приїжджав, а ще ми хочемо на нього подивитися під час зимових зборів .
- «Волинь» обіграла «Шахтар». Що далі? Доводилося чути, що ваш матч проти «Динамо» може не відбутися.
- Ця інформація не відповідає дійсності і поєдинок ми проведемо. Думаю, розвиток футболу на Волині не повинен бути пов'язаний зі спорами в кабінетах. Зараз наші інвестори приділяють дуже велику увагу клубу і, сподіваюся, найближчим часом всі негаразди навколо «Волині» вирішаться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ВОЛИНЬ» МОЖЕ НЕ ВИЙТИ НА НАСТУПНУ ГРУ ІЗ «ДИНАМО»: КОМЕНТАРІ. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Баннед Показати IP 6 Листопада 2013 12:03
Старнно не обкакал ни Столяра ни Климчука... Или идет на поправку - или редактура постаралась :)
Александр до Баннед Показати IP 6 Листопада 2013 12:23
Карта не так ложится, только и всего)))
Юрій Показати IP 6 Листопада 2013 15:03
"Думаю, розвиток футболу на Волині не повинен бути пов'язаний зі спорами в кабінетах." А у кабінетах ще ніхто і не був - відразу "акції" і це підтвердив Савчук! На діалог "інвестор" і його люди не йдуть, бо звикли діяти методом гаманьця!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus