USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцьк прийме стільки змагань, скільки захоче

16 Червня 2016 19:59
Волинь радо приймає Чемпіонат України з легкої атлетики. Федерація легкої атлетики України вже повідомляє, що на стадіоні «Авангард» відбудеться стільки змагань, скільки Луцьк готовий прийняти.

Про це стало відомо під час прес-конференції з нагоди відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики сьогодні, 16 червня.

Нагадаємо, протягом чотирьох днів найкращі легкоатлети усіх областей змагатимуться за право представляти Україну на літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро у складі збірної України. І все це дійство - не деінде, а в у Луцьку.

Заступник Міністра молоді і спорту Ігор Гоцул наголосив: "Волинь сьогодні демонструє приклад усім областям країни. Особливо, якщо порівняти зі ставленням місцевої влади до організації спортивних змагань у інших регіонах".
«Це справжнє диво, приклад іншим областям. У той час, коли більшість скаржиться, як все погано, є люди, які роблять конкретні справи. І коли ми говоримо про рух в Європу, то чуємо багато слів, але саме тут, у Луцьку, - приклад, як це робиться насправді. Я відчуваю шалену різницю в підходах до спорту між регіонами: в Кіровограді є хороший стадіон, але є діаметральна різниця між підходами. У Кіровограді я не відчув зацікавлення влади. А в Луцьку ми відчуваємо, що нам тут раді. І це не лише сьогодні. Тут раніше відбувалися спортивні збори, де були присутні найкращі спортсмени країни. Вони були вражені ставленням, бажанням і реальними діями», - зауважив він.

Також він повідомив, що, формуючи календар наступних змагань, Федерація легкої атлетики України візьме до уваги заявки, подані Волинню.

«Ми готові віддати Волині стільки змагань, скільки вони захочуть і скільки готові будуть взяти», - повідомив Ігор Гоцул.
Своєю чергою, засновник Фонду «Тільки разом», голова облради Ігор Палиця пояснив: вкладення грошей у спорт – це інвестиція в здоров’я волинян. Якщо влада не фінансує його, - то фінансує Фонд. До слова, дізнавшись, що премії за медалі, здобуті на Олімпійських іграх, одні з найбільших у світі, він зауважив: може це неправильний підхід, можливо, краще більше інвестувати в спортивні школи. Адже саме масовий спорт і спортшколи максимально потребують уваги.
«Зараз триває війна. Може, коли вона закінчиться, частина військового бюджету піде на спорт. Адже одного фонду не вистачить: всі потрохи повинні почати брати участь у фінансуванні спорту. Бажання вкладати гроші зникає там, де це не цінують. Уже є випадки, коли дирекція шкіл у Луцьку, де встановлені футбольні майданчики, не слідкує за ними і вони нищаться. Натомість в районах не те що майданчиків – шкіл немає. До прикладу, в селі Оленине діти вчаться ледь не в сараї. Лише після переговорів вдалося домовитися, що школу постараються збудувати до 1 вересня наступного року.
Водночас ми продовжуватимемо вкладати гроші в здоров’я наших людей. Сподіваюся, що за 3-4 роки усі райони будуть мати якісні спортивні майданчики з біговими доріжками, де готуватимуть майбутніх спортсменів», - пояснив він.

До слова, під час прес-конференції журналісти повідомили, що деякі волинські ЗМІ в анонсах про змагання свідомо не повідомляли про участь в організації Фонду «Тільки разом», завдяки підтримки якого і був організований Чемпіонат України, - вирізали або ж замальовували логотип Фонду.

У відповідь на це Ігор Палиця пояснив: «Ми розуміємо, чому це робиться. Але ми не будемо платити цим ЗМІ, краще ми гроші вкладемо у спорт. А нашу роботу продемонструють конкретні справи, адже спорт – це завжди результат, це - перемога».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Червня 2016 07:48
ну прямо бля женева

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus