USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк прийняв міжнародний турнір козацького двобою з боями у клітках

19 Лютого 2016 15:48
Вперше в обласний центр Волині з’їхалося понад 200 спортсменів з різних куточків України, а також з Білорусі та Азербайджану на свято козацького бою, та українського духу.

Аби помірятися силою та загартувати себе у поєдинках, - змагаються спортсмени різного віку, а у фінальних сутичках зустрінуться в клітці - у «боях без правил».

Офіційне відкриття Міжнародного турніру козацького двобою «Pride-2016» розпочалося сьогодні, 19-го лютого, у Луцьку в ТРЦ «ПортCity» й триватиме до вечора. Варто зауважити, що генеральним партнером змагань є Фонд Ігоря Палиці «Тільки Разом».

На початку змагань зазвучав Гімн України й потому присутні хвилиною мовчання віддали шану «Небесній Сотні», загиблим героям АТО та волинському тренеру Сергію Трикозу, який помер нещодавно.

На відкриття змагань у Луцьк приїхав президент Української Спортивної Федерації «Козацький Двобій» Володимир Радіонов.

«Ми бачимо в Україні багато молоді, яка любить спорт і саме вони – наше майбутнє. Тому потрібно виховувати з них справжніх козаків. А ці змагання дозволяють здружиться та загартуватися учасникам. У світі знають про бокс, муай-тай, карате та інші види рукопашного бою. А тепер настав час, щоб світ знав і козацький двобій. Тому ми і розвиваємо наші національні традиції, аби виховувати підростаюче покоління й щоб закордоном знали, що ми - сильні та незламні», - розповідає спортсмен.
Додає, що козацький двобій вивчають більше, як у 20 країнах світу. Зокрема й в Азербайджані, звідки приїхали спортсмени.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини віце-президент Всесвітньої Федерації «Козацький Двобій», співзасновник федерації Рухі Хусейнов розповів, як козацький двобій зародився в Азербайджані.

«Ми неодноразово їздили на змагання в Україну, потоваришували зі спортсменами й нам запропонували в себе пропагувати козацький двобій. Ідея сподобалася, тому й погодилися. Особисто я треную в Баку, де є центр федерації козацького двобою. Ми постійно розвиваємося, вже є близько тисячі спортсменів, які люблять цей вид спорту», - розповідає Рухі Хусейнов.
Організатор змагань, керівник громадської організації «Волинський регіональний клуб бойових мистецтв «Прайд», керівник Федерації «Козацький Двобій» у Волинській області Олександр Кулаков.

Цього року ми розпочинаємо активно пропагувати та розвивати на Волині «Козацький Двобій» і бачимо, що перспективи є. Луцьк – унікальне місто з багатою історико-культурною спадщиною, більше того з вигідним географічним положенням, тому міжнародні змагання без проблем погодилися провести саме у нас», - каже Кулаков.
Програма змагань тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Інна Показати IP 19 Лютого 2016 17:00
Підтримуємо наших хлопців з Волинського регіонального клубу бойових мистецтв «Прайд», керівник і Олександр Кулаков !!! Так тримати молодці!!!!!!!
Вітя Показати IP 19 Лютого 2016 17:44
а де Бакс Бані & Co...... На хер вже було цих азЄрів приглашати?????? Де БЛЯ почуття націонал-патріотизму???????????????????????????
свідомий Показати IP 19 Лютого 2016 18:52
молодці
Дон Показати IP 19 Лютого 2016 21:49
А де Смолка? Він же президент федерації мма!)
дону до Дон Показати IP 20 Лютого 2016 12:58
Він - президент СК Воїн. Голова федерації - Веремій
2 дону до дону Показати IP 20 Лютого 2016 12:59
це не ММА, а козацький двобій, де учасники до 19 років виступають по іншим, відмінним від ММА правилам
Володимир Показати IP 20 Лютого 2016 09:20
Дякуємо за свято спорту. Відмінне шоу . Особливо вечірні фінали в октагоні
109 Показати IP 20 Лютого 2016 11:06
Якісь одні ненаші.
ТАНЯ Показати IP 20 Лютого 2016 12:32
ЗДОРОВ"Я НАШИМ ДІТЯМ - СПОРТСМЕНАМ, КОЗАЦЬКОГО ГАРТУ, ВЗАЄМОДОПОМОГИ ТА ВИТРИВАЛОСТІ !!!! ВДЯЧНІСТЬ ТРЕНЕРАМ ЗА ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ТА ІНІЦІАТИВНІСТЬ! НАМ, БАТЬКАМ - ТЕРПІННЯ ТА МУДРОСТІ! ПІДТРИМУЙМО ДІТЕЙ, У ЯКИХ Є БАЖАННЯ ВДОСКОНАЛЮВАТИСЬ, ЗРОСТАТИ ТЕХНІЧНО І ДОСЯГАТИ НОВИХ ВЕРШИН!!!! І, ЗВІСНО Ж, МИРУ І ЗДОРОВ"Я НАМ УСІМ! НЕХАЙ ЦІ БОЇ БУДУТЬ ЛИШЕ НА ТАТАМІ ТА ОКТАГОНІ!!!!
не ясно Показати IP 20 Лютого 2016 16:27
дивне місце для проведення обрали, ні роздягалок, ні душових для спортсменів, ні трибун для глядачів, щоб зручно сісти та ще й мордобій посеред торгового центру,а то не всім відвідувачам ТЦ до вподоби, хіба мало спеціалізованих залів?
ЩОБ БУЛО ЯСНО до не ясно Показати IP 20 Лютого 2016 21:26
Шановна не ясно, по-перше, гардероп працював, душові кабіни для спортсменів були, ЗАЙДІТЬ НА РОЛЕДРОМ там є всі відповідні умови, а оглядова зала була найкраща на поверх вище. Там якнайкраще було видно виступи спорсменів. Якщо Ви знайдете, де є найкращі спеціалізовані зали в ЛУЦЬКУ, пишіть!!!!! поки що ПОРТ СІТІ - НАЙКРАЩИЙ!!!!!!
свідок до ЩОБ БУЛО ЯСНО Показати IP 20 Лютого 2016 23:54
за такі видовища в Європі беруть гроші, це- по перше,і для цього є спеціальні зали.невдало вибрана арена, це-по-друге...діти,пенсіонери ,які дивились на цих айзерів..логіки в організаціі заходу-0...(погоджуюсь з попередніми коментарями...)
ЩОБ БУЛО ЯСНО до свідок Показати IP 21 Лютого 2016 01:09
Шановний свідок, а ми на Україні, і добре що саме в Луцьку дають змогу усім бажаючим побачити такі видовища безкоштовно, це по-перше ......По- друге, не змішуйте спорт з політикою, даний захід був проведений на високому рівні. Щодо учасників змагань з різних країн, запрошуючи їх, наші спортсмени-козаки можуть обмінюються різними видами техніки та тактики, вдосконалюючи своє бойове мистецтво.
Володимир до не ясно Показати IP 21 Лютого 2016 00:28
Роздягальні та душові були . Адже це роллердром , тобто спортивна споруда на території трц. Місць для глядачів предостатньо у величезній кількості кафе навколо . Дуже зручно. А якщо не подобається , йдіть у боулінг грати або у кіно. Трц великий
Ігор Показати IP 20 Лютого 2016 20:16
А азери, що тут роблять??????
Женя Показати IP 20 Лютого 2016 20:18
Це чуркиииии, чого їх запрошувати!!!!
Migel Показати IP 20 Лютого 2016 21:37
Молодці !!! Незважаючи на незрозумілі висловлювання та безпідставний троллінг, великих "критиків і спеціалістів" в організації спортивних заходів, треба відзначити високий і гарний рівень проведення змагань. Так тримати! Продовжуйте так й надалі... ) Побільше б такого в нашому місті!
Тарас до Migel Показати IP 21 Лютого 2016 14:28
Той чурка як ти його назвав, після бою тричі крикнув Слава Україні.
Женя до Тарас Показати IP 22 Лютого 2016 09:50
Воні тільки кричать можуть, більше нічого!
максим Показати IP 20 Лютого 2016 23:29
жахливе видовище)я прийшов з дитиною,на свято....А тут таке...Ще й Палиця фінасує це...це не спорт,а пропаганда насильства...
Анонім до максим Показати IP 20 Лютого 2016 23:43
Класний спорт, а ти води дітей на фігурне катання
Ветеран Показати IP 21 Лютого 2016 00:36
Чому козацький двобій, коли уже діє понад 30 років Бойовий Гопак, Міжнародну федерацію яку запрошували минулого року на віть на фестиваль в Канаду? Чому змаги проводили як кік-боксери, каратисти, а не по козацьки, в козацьких одностроях, з козацькими атрибутами? Одна школа "Герць", яка працює за методикою Бойового Гопака нагадала організаторам, що це змагання з козацького двобою. Гарну ідею по національно-патріотичному вихованню не бутафорте.
свідок до Ветеран Показати IP 21 Лютого 2016 09:57
100% погоджуюсь))
Володимир Показати IP 21 Лютого 2016 13:43
А хто заважає федерації бойового гопака провести подібний захід? Вперед. А федерація козацького двобою зробили це. Молодці, так тримати.
Тетяна, Дмитро, Ольг Показати IP 21 Лютого 2016 14:13
Видовище було супер!!! Організатори молодці. Олександру Кулакову РЕСПЕКТ і СЛОВА ВДЯЧНОСТІ!!! В Луцьку такий захід провдився вперше. Позитивним була присутність учасників з інших країн (і не варто писати в коментах, "чому були азери, чому їх запросили"). Це подія МІЖНАРОДНОГО масштабу !!!
Мирон Показати IP 21 Лютого 2016 15:37
Змагання були дійсно проведені на рівні. На рахунок того, чому були присутні "азери" - змагання були міжнародними, тому вони й брали участь. Висловлюю подяку організаторам, а також своєму тренеру - Кулакову, який вклав чимало своїх зусиль. Сподіваюсь що ці змагання будуть проводитись й наступного року, і туди приїдуть не тільки представники України, Азербайджану й Білорусі, а й інші країни. Ще раз дякую всім, хто приклав до цього руки, ці змагання надовго відкладуться у моїй пам'яті. Займайтесь спортом!
менгель Показати IP 21 Лютого 2016 15:48
Да нормально было!Жаль только-наши тяжики были слабенькими!Азербайджанцы выставили более сильных спортсменофф!
мама спортсмена Показати IP 21 Лютого 2016 16:25
Дійсно видовище було СУПЕР.Ми вперше приймали участь у змаганнях 9 січня у місті Березному Рівненської області на Чемпіонаті України з Вільного Козацького Бою за правилами Бойового Гопака.Ми теж не мали ніякого відношення до цього виду,адже син займається рукопашним боєм.Але після цих змагань, зрозуміли що це дійсно є цікаво,і для спортсмена і для глядача.Син зайняв перше місце,чим дуже задоволені.Тому цей Міжнародний турнір козацького двобою «Pride-2016» дійсно в Луцькувперше, це було масштабне видовище,яке пройшло на вищому рівні.Дуже шкода, що клуб в якому займаються дійсно достойні перемоги спортсмени,не брав участі.Виникає питання,до президента нашого клубу,чому так сталось,що у нашому рідному місті наші діти не брали участь? Адже це не лише має бути в інтересах президента клубу,а саме в інтересах дітей,які повині розвиватись і йти в ногу з нашим часом. Дуже багато батьків,які залишились не задоволені таким поступком з боку клубу.Дуже надіюсь що це не в останнє буде такий турнір.І що ми всетаки будем брати участь.А організаторам цього турніру - повага, наснаги на дальші починання.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 17:20
Хто не знає шо , як і чому (я про сам захід) , то будь-ласка мовчіть і висловлюйте своє невдоволення десь інше!! Самі попробуйте організувати щось подібне , ви такі зануди , що просто тошнить від вас !
Борис Апрель Показати IP 21 Лютого 2016 19:05
Увага!!! Всі хто вважає, що даний захід це пропаганда насильства, хто вважає що це жорстоко і не правильно, всі хто проти поширення спорту у нашому місті. Всіх вас ми запрошуємо до клубу фанатів Бориса Апреля та Кончини Вюрст у нас ви знайдете своїх однодумців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus