USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцька «Волинь» (U-13) стала переможцем ювілейного «Копа Адріатика»

24 Квітня 2009 17:24
З 13 по 17 квітня у італійських містах Річчіоне та Ріміні відбувся ювілейний, десятий, міжнародний юнацький турнір із футболу «Копа Адріатика», що входить до двадцятки найпрестижніших європейських юнацьких змагань. Цього разу в турнірі у віковій категорії U-13 (гравці 1996 року народження) взяла участь й луцька «Волинь» під керівництвом екс-капітана нашої команди Миколи Кльоца, – 24 квітня інформують «Волинські Новини».
Як пише сайт ФК «Волинь», волею жеребу на стадії групового турніру волинянам у суперники випали виключно німецькими команди. Перший матч нашим юнакам випало грати проти клубу ТСВ «Амісітія» (Фірнхайм). На цю гру лучани вийшли сповнені бажання перемогти і до перерви повністю домінували на полі, забивши у ворота суперника сім м’ячів. Після відпочинку у складі «Волині» відбулося відразу п’ять замін і це дещо вплинуло на перебіг подій на полі – гра стала надто метушливою. Проте підопічні Миколи Кльоца і у даному випадку виявили себе кращими від опонентів, забивши ще двічі і, таким чином, розпочали змагання з відчутної перемоги 9:0.
А вже за півтори години на юних волинян очікував другий поєдинок проти команди «Карнап» (Ессен) (зважаючи на насичений графік турніру, організатори проводили матчі у два тайми по 20 хвилин). Проте цю гру лучани провели значно гірше, допустивши чимало огріхів у середині поля й не реалізувавши вихід сам на сам за рахунку 0:0. Зрештою, після деяких перестановок, нашим юнакам вдалося дотиснути суперника і Байбула та Коваль, забивши по голу, принесли «Волині» перемогу 2:0. Однак, Микола Кльоц залишився значно незадоволений діями своїх підопічних у цьому поєдинку, який, незважаючи на результат, варто було б віднести до пасиву команди.
Наступного дня на «Волинь» очікували дві заключні гри групового турніру з більш солідними суперниками. У першому матчі проти «Майнца» (Гонзенхайм) лучани виглядали досить непогано, контролювали м’яч і, як наслідок, вже у першу десятихвилинку Лящук зліва накрутив трьох оборонців і від лицьової лінії виклав чудовий пас Новосаду, який і відкрив рахунок. Однак, проблеми на правому фланзі оборони дозволили суперникам ще до перерви зрівняти рахунок. Після відпочинку гра проходила виключно на половині поля «Майнца», але велика кількість браку в передачах та поспішливих помилок ніяк не дозволяли лучанам схилити шальки терезів на свою користь. Зрештою, старання гравців «Волині» увінчалися успіхом незадовго до кінця гри. Байбула чудовим ударом зі штрафного метрів з двадцяти послав м’яч у ворота – від штанги прямо в кут. «Волинь» - «Майнц» (Гонзенхайм) 2:1 (1:1)
Здобувши дев’ять очок, наша команда забезпечила собі вихід до плей-офф й у заключному поєдинку зіграла нижче своїх можливостей і підписала «суху» мирову з майндорфським «Адлером».
А на стадії півфіналу у суперники волинянам зненацька підвернулася команда львівської СДЮШОР-4, яка також прибула на турнір і палала жагою підсунути нашій команді «свиню» у вигляді своєї перемоги. Таке непорозуміння дещо вибило наших юнаків з колії у дебюті зустрічі. Проте, заспокоївшись, лучани відразу ж відкрили рахунок, коли на дванадцятій хвилині Байбула бездоганно виконав штрафний удар. А наприкінці тайму фланговий ривок Бабеляса завершився прострілом в карний. Воротар львів’ян помилився на виході і м’яч вдруге влетів у ворота суперника. Однак, неузгоджена гра оборонців та кіпера нашої команди на початку другого тайму дозволила сдюшорівцям сквитати один гол. До завершення ж зустрічі ініціативою володіли волиняни, які, хоча й не відзначились бальше голами, але здобули важливу перемогу, яка й вивела їх у фінал. «Волинь» - СДЮШОР-4 (Львів) 2:1 (2:0)
У фінальному матчі на «Волинь» очікував досить організований та потужний суперник – нюрнберзька команда «Фойхт». Та саме у цій грі юні волиняни продемонстрували усе, на що здатні, продемонструвавши не тільки велику жагу до перемоги, але й гарну тактичну і індивідуальну майстерність. Вже на першій хвилині лучани могли виходити вперед, коли після розиграшу кутового Льозін низом виконав прострільну подачу в центр, Венський і Бабеляс пропустили м’яч, а Котюн з ходу пробив по воротам – на жаль, кіпер суперника у карколомному стрибку витягнув цей м’яч. Надалі ж гра проходила без переваги жодного з опонентів, а серйозна боротьба у центрі поля рідко дозволяла форвардам наблизитися до володінь один одного. Після перерви хід поєдинку не змінився, а лучани втратили ще один стовідсотковий шанс відзначитися, коли Котюн з центра поля втік від двох оборонців, але був зупинений в штрафному майданчику недозволеним прийомом – суддівський свисток промовчав, гадаючи, що доля фіналу за рахунок пенальті не вирішується. Вийшло ж навпаки. До кінця гри ще кількома небезпечними штрафними відзначився Байбула, але нулі на табло змусили перевести матч у серію пенальті.
Після чотирьох ударів рахунок був 4:3 на користь «Волині». Першими вирішальний постріл проводили німецькі футболісти і після удару в нижній кут кіпер волинян Євген Кречковський, чудово зреагувавши, відбиває м’яч в поле – перемога… Але суддя з незрозумілих причин наказує перебити одинадцятиметровий. Та таке досить сумнівне рішення арбітра не принесло вигоди суперникам, адже Кречковський витягнув і повторний удар – на цей раз з протилежного кута. По завершенню турніру під залпи святкових феєрверків відбулося нагородження команд-учасниць, а луцька «Волинь», яка стала переможцем ювілейного «Копа Адріатика», одержала окрім пам’ятних медалей і чудовий Кубок. Зазначимо також, що приз кращого бомбардира і приз кращого виконавця стандартів отримав захисник лучан Михайло Байбула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фанат ФК Волинь Показати IP 24 Квітня 2009 17:42
І тепер скажіть що у Волині не вміють працювати з молоддю. Молодці. Щеб грошенят і команда грали в Премьер - лізі стабільно. І на Єврокубки грали. Діти ж можуть. І тренерський потенціал сильний. Всіх з перемогою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus